Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (107)

Kód za miliardu dolarů

Kód za miliardu dolarů (2021) (seriál)

Ve skutečnosti ART+COM nepřišli o svůj patent kvůli sporu s Googlem, ale protože s podobným programem, nazvaným SRI TerraVision, přišel už Stanford Research Institute v roce 1994.

Hospoda - Forbes

Hospoda - Forbes (1996) (epizoda)

Píseň, kterou harmonikář Joska (Pavel Vondruška) hrál na pohřbu kamaráda, je lidová píseň „Chytili četníci“.

Žhavé výstřely 2

Žhavé výstřely 2 (1993)

V závěrečných titulcích lze v pozadí slyšet hlas Geroua (David Wohl), jak pozpátku říká svou repliku: „His boat has been demolished.“

Žhavé výstřely 2

Žhavé výstřely 2 (1993)

Žhavé výstřely 2 odkazují na řadu více či méně známých filmů a seriálů: Lady a Tramp (1955) – scéna v restauraci,, Kmotr (1972) – scéna v restauraci, Bez východiska (1987) – scéna v limuzíně, Zločiny z vášně (1984) – postelová scéna, Sea Hunt (od r. 1958) – potápěčská scéna, Osamělý vlk McQuade (1983) – postřelení Ramady, Star Wars V: Impérium vrací úder (1980) – souboj Sadama a prezidenta, Dobrodružství Robina Hooda (1938) – souboj stínů, Čaroděj ze země Oz (1939) – pád piana na Sadama.

Muži v černém

Muži v černém (1997)

Vincent D'Onofrio (Edgar) koukal na dokumenty o hmyzu, aby lépe napodobil jeho pohyby. Dokonce si přelepil kolena lepící páskou, aby je při chůzi nemohl ohýbat.

Muži v černém

Muži v černém (1997)

Při natáčení se spotřebovalo téměř 100 litrů modrého slizu.

Muži v černém

Muži v černém (1997)

Brýle, které agenti M.I.B. nosí, jsou Ray-Ban Predator 2.

Muži v černém

Muži v černém (1997)

Ochránci zvířat bedlivě střežili, zda při filmování nebylo ublíženo žádnému zvířeti, včetně švábů. Když tedy některý z agentů rozšlapává šváby, ve skutečnosti dupe na sáčky s hořčicí.

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Některé události ve filmu se značně liší od skutečnosti: Frank Abagnale jr. (Leonardo DiCaprio) nebyl jedináček, nýbrž měl další tři sourozence. Matka Franka (Nathalie Baye) se už nikdy znovu neprovdala. Z letadla Frank utekl agentovi FBI (Tom Hanks) skrz kuchyňku, nikoliv záchod.

Mumie se vrací

Mumie se vrací (2001)

Brendan Fraser (Rick O'Connell) si chtěl vystřelit ze svého hereckého partnera Arnolda Voslooa (Imhotep), a tak při natáčení úvodní scény, v níž měla za Imhotepem přijít Anck-Su-Namun (Patricia Velasquez), Fraser kolegyni zastoupil – měl paruku, šperky a byl celý natřený zlatou barvou. Fraser pak řekl, že Voslooův udivený výraz bylo to nejlegračnější, co kdy viděl.

Loki - Cesta do neznáma

Loki - Cesta do neznáma (2021) (epizoda)

V epizodě se objeví celkem tři postavy Lokiho, které odkazují na své komiksové ztvárnění: Classic Loki (Richard E. Grant) ztvárňuje původního komiksové Lokiho, který se poprvé objevil v komiksu „Journey into Mystery #83“. Kid Loki (Jack Veal) odkazuje na reinkarnaci Lokiho v komiksu „Thor #617“ a Prezident Loki (Tom Hiddleston), který se vyskytl ve vlastní komiksové sérii „Vote Loki #1“.

Loki - Cesta do neznáma

Loki - Cesta do neznáma (2021) (epizoda)

Scéna, ve které se Classic Loki (Richard E. Grant) obětuje Aliothovi, aby ostatním získal čas, je odkaz na podobný děj v komiksu „Siege #4“, ve kterém Loki zemřel, aby se reinkarnoval coby Kid Loki.

Loki - Cesta do neznáma

Loki - Cesta do neznáma (2021) (epizoda)

Auto, které řídí Mobius (Owen Wilson), má SPZ: GRN-W1D. Jde o odkaz na Marka Gruenwalda, který byl spolutvůrcem řady komiksových postav použitých v seriálu. Jeho podobizna také posloužila jako vzor pro vzhled Mobiuse.

Reklama