Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama

Recenze (486)

plakát

Lord of the Skies - Aurelio, the Bold (2023) (epizoda) 

Narconovela El Señor de los Cielos má prozatím 8. sezón a přes 700 epizod (!!!), a proto mne překvapilo, že pro tento prequel stanice Telemundo zvolila formát minisérie. E01 mně bohužel nijak zvlášť nenadchla. Aureliovo zapojení mezi obchodníky s drogami bylo podáno takovým nemastným, neslaným způsobem. Výprava byla poněkud studiová, ale kupříkladu akce vypadala celkem fajn, i když jí tedy moc nebylo. Mile mne však potěšil výkon Carmen Aub v roli mladé Alby - bylo vidět, že se herečka snažila zachytit gestikulaci a celkový projev Lisy Owen , která hrála „starou" Albu v ESDLC :) Z prvotních dojmů však mohu říci, že není o co stát.

plakát

Atlantis: Milo se vrací (2003) 

Preciznosti a propracovanosti prvního (do kin uvedeného) dílu se tento video sequel sice nepřibližuje, ale i tak jej nemohu hodnotit jinak než pozitivně. Tajemnou říši jsem si zamiloval zejména díky postavám, a proto jsem postavy Kidy, Vinnyho nebo Audrey rád viděl i v dalším dobrodružství. Absence uceleného děje mi nevadila (v podstatě se jedná o „kompilaci" tří epizod nerealizovaného seriálu Atlantis), vyprávění bylo dynamické a jednotlivé party vcelku atmosferické - obzvláště chválím part s Krakenem, ten mne jako malého dokonce i trochu děsil, a i po letech z něj sálá cosi „ponurého" :) Animace je na poměry laciného (rozpočet odhaduji na 5 mega USD) video filmu velmi dobrá, byť dechberoucímu vizálu jedničky (ta stála cca 100 mega) se pochopitelně nevyrovná. Milo´s Return není dokonalý, ale rozhodně je to jedno z těch povedenějších Disneyho direct-to-video pokračování.

plakát

The Phantom Stranger (2020) 

Tento kraťas mne opravdu mile překvapil - zápletka byla zajímavá, hrdinové sympatičtí (Marcie mi dost připomínala Sharon Tate, což vzhledem k premise asi nebude náhoda) a moderní styl animace vypadal taktéž velmi pěkně. Tohle bych rád viděl jako eRkový celovečerák :)

plakát

Halloween: H20 (1998) 

Snímek svou hororovou estetikou dosti připomíná první dva Halloweeny, na které ostatně i navazuje (a všechny další díly ignoruje). Krom návratu skvělé Jamie Lee Curtis mne zde potěšilo zejména důstojné rozloučení s postavou zdravotní sestry Marion, dále pak budování atmosféry nebo vraždy, jejichž počet byl sice střídmý, ale rozhodně ne nenápaditý (výtah na jídlo). Premisa ohledně toho, že Laurie je ve skutečnosti Michaelova ztracená sestra sice působí lehoulince debilně (stejně jako ve dvojce) a spíše než v hororu bych ji očekával v nějaké telenovele, ale budiž :) Tempo je svižné a délka optimální. PS. Film jsem poprvé viděl asi v deseti, kdy jsem si ho nahrával na kazetu - během sledování jsem si vzpomněl, že když mi bylo asi pět, tajně jsem přepínal v noci programy a narazil na scénu právě z tohoto filmu. Byla to scéna s bruslí zaraženou v obličeji a mému pětiletému já z toho tehdá bylo docela ouzko :D

plakát

Kazatelova žena (1996) 

Coby malého parchanta mne snímek celkem i bavil, byť jediným důvodem, proč jsem se na něj podíval, byla účast mé milované Whitney Houston. Snímek má své světlé a sympatické momenty, občas je i vtipný (scény s Juliinou matkou) a vánoční atmosféra z něj doslova vyzařuje, ale jinak je to vcelku průměrná a místy až přespříliš depresivní podívaná. Herecké výkony neurazí, ani nenadchnou. Soundtrack je parádní, i když gospel zrovna není mým šálkem kávy.

plakát

Whitney Houston: My Name Is Not Susan (1991) (hudební videoklip) 

Tento song zbožňuji zejména díky skvělému hlasovému rozsahu mé milované Whitney - akorát jsem tedy žil v přesvědčení, že píseň vznikla někdy v půlce osmdesátek :)

plakát

Edis feat. Emina Jahovic: Güzelliğine (2018) (hudební videoklip) 

Pro srbskou zpěvačku Emina Jahović mám obrovskou slabost (spolu s Whitney Houston je mou nejoblíbenější interpretkou), a to i navzdory tomu, že její tvorba je sama o sobě poněkud komerční a tuctová. Nicméně její hudba se poslouchá dobře, tedy až na výjimky - a k těm tato píseň bohužel patří. Nenadchla mne melodie a samotný klip zrovna tak.

plakát

Lucía Méndez: Un Alma en Pena (1988) (hudební videoklip) 

Jedná se o videoklip k telenovele El Extraño Retorno de Diana Salazar - ta obsahovala prvky nadpřirozena a hororu. Hrdinka novely ovládala schopnosti telekineze a pyrokineze, přičemž se její oči vždy zbarvovaly do žluta - tento efekt (jakožto i spoustu dalších v tomto seriálu) vytvořil tehdy začínající Guillermo del Toro. Hádám, že se oscarový filmař nějak podílel i na tomto klipu, protože střih a hororová atmosféra docela i disponují nějakými těmi (filmovými) kvalitami. Totéž však nelze říci o songu samotném - ten příliš dobře nezestárl, ale jelikož je dosti vlezlý, tak věřím, že si do mého playlistu cestu časem najde :D

plakát

Halloween 5 (1989) 

Na tomto Halloweenu mohu pochválit snad jen herecký výkon Danielle Harris (scéna s Jamie v šachtě na špinavé prádlo měla celkem grády). Jinak se jedná o naprosto tupou vyvražďovačku s debilním scénářem a nevyužitým potenciálem telepatického spojení mezi Michaelem a Jamie. Postava Dr. Loomise a jeho posedlost Myersem už byla také značně iritující. Pominu-li Zombieho remaky a ty sra*ky od Gordona Greena , je tento Halloween jednoznačně ten nejhorší (i ta trojka mi připadá koukatelnější!).

plakát

La reina del Sur - Season 2 (2019) (série) 

Charismatická Kate del Castillo, překvapivě sympatická Isabella Sierra (obvykle dětské postavy moc nemusím) a akce, která je naprosto bombastická - na zabití času ideální, i tak se ale nemohu ubránit dojmu, že toto pokračování je naprosto zbytečné. Jednak proto, že děj knihy byl celý zpracován už do první série, a jednak kvůli tomu, že namísto uspokojivého finále se dočkáme cliffhangeru, lákajícího na další sezónu. Kdyby to mělo dvacet epizod, tak budiž, ale šedesát?! Dobře jsem udělal, že jsem to celé nesledoval a víceméně se tím „proklikal". Po technické stránce (a na latinskoamerické poměry) se ale jedná o zdařilou filmařinu. PS. Po vzoru komiksových superhdinů přežije Teresa Mendoza takové situace, ze kterých by normální člověk živý nevyvázl :D