Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Docela už začínám chápat, proč se rozhodl letošní Halloween ignorovat všech předchozích devět pokračování. Pomsta Michaela Myerse byla skutečně zbytečným pokračováním na čtyřku. Myerse opět přežil (jak jinak, začínám si říkat) a znovu se po roce vrací do oblíbeného domova. Jeho neteř mezitím ztratí hlas a je s ním psychicky propojena. Takže když po hodině má konečně možnost jí zabít (což chce), tak si najednou uvědomí, že stačí, aby promluvila, a on si hned sundává masku. Navíc režisér zabijí téměř okamžitě postavy z minulých dílů a Myersův nůž tentokrát zvládne dveře i plech. No jediné, co mi přišlo mysteriózní, byl chlap v černé bundě v klobouku, který Myerse zachránil. Doufám, že se dozvím jeho identitu v dalším díle. Jinak série jde pomalu do kytek. (40 %) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zavedení myšlenky nečeho mysteriózního se mi celkem líbilo,není to takový epic fail jak mnozí tvrdí.Jen škoda že je to scénáristicky úplně prázdné,bez špetky invence a bez atmosféry.Zabití Elli Cornell mě teda pěkně nasralo,když už to muselo bejt,tak aspoň trošku záživnějším způsobem.Jinak pořád slušná žánrovka a velice mě zaujala tá návaznost se 4 a jako oddaný fanoušek sériie sem asi tochu zaslepen láskou k Majkímu na tolik,že mi prostě stačí ta dokonalá hudba a další zajímavý příběh mého oblíbeného zabijáka.Klenot to není,ale shit taky né. 50% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor, ktorý je priamym pokračovaním predchádzajúceho dielu. Má pomerne slabý príbeh o Michaelovi Myersovi, ktorý sa po roku od svojho rozstrieľania vracia do Haddonfieldu, aby dostal svoju neter, ktorá je kvôli prežitej traume stále v nemocnici, kde má samé nočné mory a zistí, že je s Michaelom spojená telekineticky. Spracovanie ma tiež sklamalo, film má príliš pomalé tempo, hlavne celá prvá hodina je dejovo zaujímavá len minimálne, je tu plno slabých miest, mnohé scény sú zbytočne naťahované, až potom sa to už trochu rozbehne, ale ani tak to nie je moc ideálne. A navyše ten celý nápad s telekinetickým spojením je nanajvýš hlúpy, filmu to len prekáža a nanešťastie tu má tento prvok dosť priestoru. Po stránke vrážd som tiež sklamaný, nie je ich až tak moc a ani z nich väčšinu nie je vidieť, ale pár ich predsa len poteší, obzvlášť likvidácie v stodole. A prekvapí, no nanešťastie len negatívne, že tu Michael až moc často používa automobil a to dokonca aj pri naháňačkách. Hororová atmosféra a napätie tu vôbec nie sú, čo je škoda. Herecké obsadenie je celkom slušné, už klasik Donald Pleasence, Danielle Harris, len teraz jej postava bola zle vymyslená a prekvapia aj niektoré dobré teenagerské postavy. Réžia je slabá, tu toho pokazila pomerne dosť, no aspoň technická stránka dopadla dobre. A klasická halloweenska hudba až na niekoľko miest je väčšinou upravená dosť mizerne. Musím povedať, že som dosť sklamaný, tento piaty diel sklamal takmer po všetkých stránkach, ale aj tak to na ten úplný priemer stačí, čomu výrazne napomohla atmosféra osemdesiatych rokov, niekoľko slušných okamžikov a môj kladný vzťah k tejto sérii. Inak by som s hodnotením musel ísť výrazne nižšie. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 51% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po trojce druhý nejslabší díl Halloweenu. Chtěl bych věřit, že se to od příštího dílu zlepší, ale vzhledem k tomu, že ani jeden z dosavadních pěti, co jsem viděl mě nijak řádně neoslovil...Nekvalita je dána především příšernými hereckými výkony. Příběh je sice tuctový a podobný všech ostatním vyvražďovacím hororům, nicméně kdyby se udělalo kvalitní obsazení, našel lepší režisér, tak se z toho dá vytřískat mnohem víc. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Věčný souboj Myerse o vyhlazení svého příbuzenstva pokračuje. Kromě Dr. Loomise (skvělý Donald Pleasance zase postavu posunul dál), který si nebere vůbec žádné servítky ve snaze bývalého pacienta zastavit nadobro a zpočátku trochu lákavého nápadu telepatického spojení Myerse se svou neteří ale tentokrát tvůrci nabízí obyčejnou vyvražďovačku, ve které Myers jezdí v prima bouráku a chodí na výlety během dne a neváhají se dopustit i dalšího zprznění série vzkříšením Samhainovského nesmyslu. Sympatickou postavu ze čtyřky odklidí tvůrci hned na začátku a zbyde nám parta naprosto debilních mladých lidí v čele s nejotravnější krávou celé série na odstřel Tinou, u které jsem nahlas prosil televizor, ať jí Myers oddělá co nejbrutálněji a nejrychleji. Vleklý nenápaditý film (např. honění se po stodole za rozvernými koťátky nebo "pronásledování" pseudo lesem) končí naprosto hovadským koncem i přes původně slibné symbolické finále a ambice čtyřky se pozvolna sunou do hrdla záchodové mísy. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrci speciálních efektů dostali na výběr – ponechat Michaelův (Don Shanks) obličej zahalený tmou nebo vytvořit speciální make-up. (HellFire)
  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)

Reklama

Reklama