Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 477)

plakát

Strom na věšení (1959) 

Nebýt toho kýčovitého konce, dala bych i čtyři hvězdy, protože zbytek filmu by si to zasloužil.

plakát

Hvězda severu (1982) 

U detektivky podvědomě očekávám napětí. Hvězda severu plyne pomalým tempem, je okouzlující díky obsazení a krásné scenérii.

plakát

Ratatouille (2007) 

Jsem překvapená. Tyhle animáky moc nevyhledávám, ale jak už to tak bývá, člověk se jim nevyhne, jednou to muselo přijít. Příběh byl naivňoučký, animace pěkná. Myslela jsem si, že mě to nebude bavit a brzo to vypnu, ale nakonec jsem vydržela až do konce. Nedokážu si to vysvětlit, ale bavilo to i mé dva kocoury ...

plakát

Luchino Visconti - mezi pravdou a vášní (2016) (TV film) 

Ani nevím, jestli byla první Smrt v Benátkách nebo Rocco a jeho bratři, ale díky Letní filmové škole v Uherském Hradišti jsem viděla všechny tehdy dostupné Viscontiho filmy. Pro mě působivý tvůrce, jeho další filmy mám v hledáčku. Dokument neodhaluje přespříliš z jeho soukromého života, jde spíš jen o jakousi črtu. Ale pěkně ukazuje průřez jeho dílem.

plakát

Chaplin vesnickým hrdinou (1919) 

Není nad klid venkova a vždy ČERSTVÉ potraviny!! Tentokrát s mystery vsuvkou. Zdá se, že Chaplinovi šly dobře kraťasy, u středometráže jakoby bylo téma vyčerpaná, v polovině náhle mění téma.

plakát

Koptashow (2019) (pořad) 

Dávám Koptovi rok. Maximálně dva ...

plakát

Frigo na divadle (1921) 

Génius filmové grotesky Buster Keaton ve všech hlavních rolích!! Nápaditý scénář, který nemá hluchá místa. Bavila jsem se královsky!

plakát

Miluji tě modře (2017) 

Přiznám se, že jsem měla velkou chuť film vypnout už v prvních minutách, kdy se objevili snové kýčovité scény. Ale protože jsem holka statečná, která chce mít přehled i přes současnou českou tvorbu, řekla jsem si, že vydržím. Dalším rušivým prvkem je filmová hudba, repektive její využití. Problém je, že je použitý stále stejný do kolečka se opakující hudební motiv. Šablonovité podkreslování scén, které zřejmě režisér považuje na romantické je příliš podbízivé, jakoby divákům měly říct - pozor holky, tady je to důležité, nachystejte si kapesníčky! Příjemným osvěžením je obsazení Denisy Nesvačilové, která je snad jako jediná přirozená. O to víc bije do očí obsazení Václava Jílka, který svou roli zjevně nezvládá, je nepřirozený a deklamuje. To se dá pominout snad u začínající mladší generace, ale překvapuje mě že je to na pořadu dne u ostřílených bardů! Přičítám to špatně napsaným diakogům a slabému režijnímu vedení. Možná měl Miloslav Šmídmajer zůstat u toho, co mu opravdu jde a to je producentská práce, režii by měl přenechat talentovanějším. Protože dobrý režisér by měl odhadnout špatný scénář a rovnou ho odmítnout. Je to smutné, že zrovna pod tímto scénářem je uvedený Jaroslav Papoušek. Doufám a pevně věřím, že touto cestou se současná česká tvorba ubírat nebude. Je jistý přínost pro naši kinematografii film bez pochyby má - může být uváděný jako učebnicový příklad, jak to vypadat nemá. Jedna hvězda za půvaby a přirozenost Denisy Nesvačilové.

plakát

Bojové nasazení (1986) 

Bavila jsem se. Clint Eastwood umí drsňáky excelentně!