Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (250)

plakát

The Orville - Nové obzory (2022) (série) 

S menší dávkou humoru, za to s větší profesionalitou. Zamiloval jsem se do tohohle seriálu okamžitě po první epizodě. Posádku miluju kompletně celou (až na hulváta Klydena). To se mi v porovnání s například jedním nejmenovaný shit seriálem (ehm STD) fakt nestalo. - Čekání na tuhle série bylo bolestivě dlouhé a stejně se cítím právě teď. Teď, když třetí série skončila a je možné, že další už nebude. Stejně tak, jako od mala miluju Star Trek TNG-VOY-DS9-ENT, tak stejně úžasný je i Orville. Vím, že tenhle seriál přešel s třetí sérií na jinou platformu a bylo provedeno pár změn. Tohle jsou v podstatě moje jediné výtky, malichernosti a pro většinu lidí blbosti. Upgrade Kylonské vizáže, naprosté ignorování existence některých Unijních lodí, apod. - Na druhou stranu, skvělé příběhy mnohdy se zakončením, které ve mě vyvolali tísnivé pocity (necitlivý odchod Klydena, vytažení Gordona z jeho alternativního života nebo smrt jedné z hlavních postav). Asi nemusím zmiňovat nádherné CGI vizuály lodí, planet, bitev a dalšího. Vidím tady mnoho jednohvězdičkových a dvouhvězdičkových hodnocení a říkám si, proč na to ti lidé tedy koukají, když se jim to nelíbí. Já se každopádně budu modlit, aby se Mickeymu rozsvítilo a život s Orvillem pokračoval další rok. Nebo deset.

plakát

The Orville - Neznámá budoucnost (2022) (epizoda) 

I přes to, že lidé tomu budou vytýkat málo akce, tak z mého pohledu byla tato závěrečná epizoda třetí řady více než perfektní. Protože stejně jako název této epizody, i budoucnost tohoto seriálu byla v době natáčení nejistá. A je tomu tak i po premiéře této epizody. Není jasné, zda někdy vznikne další série, a proto je tohle naprosto adekvátní a důstojné zakončení sezóny, případně celého seriálu. Díky Bohu za to, že to neskončilo cliffhangerem, protože kdyby měl seriál stejný osud jako například seriál Dark Matter, asi by mě trefilo.

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Série 1 (2022) (série) 

Nádherný Star Trek. - Já nejsem fanouškem ani filmů Abramse ani srajdy Discovery. Jak už jsem napsal, naprosto nechápu, jak mohli stejný lidi, co vyprodukovali slátaninu STD natočit diametrálně odlišný a naprosto a nesrovnatelně lepší Star Trek, jako je právě Strange New Worlds. Protože jsem na Star Treku vyrostl, je pro mě vše natočené po Picardovo filmech jen brutální mučení. Až Lower Decks jsem vřele přijal do rodiny Star Treku. Ač druhá série Picarda byla o poznání lepší než první a celkem jsem si liboval i u první poloviny první série ST: Prodigy, až Strange New Worlds přinesl zpátky ten hřejivý pocit, který člověk měl u sledování TNG-VOY-DS9-ENT (ano i ENT). Snad každý díl této první série až na jeden byl úžasný. The Elysian Kingdom nebyl špatný díl, posunul seriál i příběh dál a byl skvělou "vycpávkovou" epizodou. Ale byl slabší. Jinak jsem snad neměl problém se žádnou epizodou a při sledování tak dobrého seriálu dokonce i zarytý old fashion fanoušek jako já občas zapomněl i na fanouškovské paradoxy jako "A proč je tady ta technologie vyspělejší než v TOSce?" nebo "Tyhle mimozemšťani" vypadali předtím jinak". Pamatuji, že z prvních ukázek a fotek jsem si říkal, že La'an, Ortegas ani Dr. M'Benga nebudou můj šálek kávy. Ježíš, taková hloupost, jsou skvělí. Všichni jsou skvělí. A znáte je, tedy aspoň vám to tak připadá. Jako rodina, jako někdo s kým chcete trávit čas. Ne jako parta nesympatických rádoby hrdinů (uniklých z psychiatrie) z té přenosné nemoci STD (proč chudák Doug Jones nemohl hrát v tomhle seriálu, ach jo :( )- Hemmerův osud trochu zabolel, protože zrovna tahle postava patřila mezi mé nejoblíbenější. Sečteno a podtrženo. I přesto, že víme, jak některé věci skončí a že tenhle seriál nemůže mít deset sérií, těšil jsem se na každý další díl. Přinesl opravdu hodně krásných strange new worlds, skvělé hlavní postavy a spoustu dobrých až skvělých vedlejších postav, včetně několika již známých (T'Pring, Sybok, Angel, Kirk, April) a hlavně kvalitní příběhy. Hrozně se těším na druhou sezónu.

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Kvalita milosrdenství (2022) (epizoda) 

Alternativní budoucnost v závěrečném díle skvělé první série byla nadmíru zajímavá. Nenávidím seriál Discovery a naprosto nechápu, jak autoři takový s*ačky dokázali natočit něco takhle nesrovnatelně lepšího. V tomto díle bylo však spoustu skvělých momentů, množství detailů odkazujících k TOSce a nové informace. Nový představitel kapitána Kirka je velice zajímavý, řekl bych že je mi sympatický i po těch pár scénách a byl jsem rád i za návrat krásné kapitánky Batel. Snad se z ní nestane po závěrečné scéně pro fanoušky persona non grata. Úžasný Star Trek. Prosím, jen tak dál.

plakát

Moonhaven - The Pilot (2022) (epizoda) 

Rozhodně to vypadá jako béčková produkce, ale ve skutečnosti mě příběh zaujal. Po pilotních dílech například seriálů Another Life nebo Pandora jsem si trhal vlasy, jak strašný to bylo a jak byli herci špatní, prkenní a vlastně neherečtí. Ale tahle "laskavá utopie" mě zaujala, Monaghan je dobrý a já se poměrně těším, jak se to rozvine dál. Hlavní herečka ani Amara Karan mi sice vůbec sympatičtí nejsou, ale policejní duo to vyrovnává. Stačí mi to na to, abych se podíval ještě na minimálně druhý díl.

plakát

The Orville - Elektrická ovce (2022) (epizoda) 

Pastva pro oči, ale pořád stejná herecká kostrbatost. A po tak dlouhé době, záplavě Star Treku a Star Wars už mě to prostě tak neohromilo, jako první sezóna. Ale rozhodně jsem kvitoval, že se v prvním díle třetí série potýkali s takovými problémy. Protože jen tak hodit za hlavu, co se stalo (dějově) před pár dny či týdny by fakt nemělo smysl. Proto možná trochu slabší úvodní díl do série, ale věřím, že se to rozjede.

plakát

Obi-Wan Kenobi - Část I (2022) (epizoda) 

Pro mě hodně podivné. Ne špatné, ale ne skvělé. Prvnímu díl jsem chtěl dát 4 hvězdy. A to až do chvíle, kdy 3 chlapi jak hora chytali půl hodiny malou holčičku v lese a za boha furt naráželi na stromečky a padali a... Komedie :/ Co se mě týče, tak jak Mandalorian, tak Boba Fett měli úvod lepší.

plakát

Halo - Kontakt (2022) (epizoda) 

Hru jsem nikdy nehrál a v posledních letech viděl pár hraných i animovaných věcí ze světa Halo. Byl jsem z toho hodně zmatený (různé planety, různé časy). Tak doufám, že mi to konečně tenhle seriál pořádně vysvětlí. Po letech čekání jsem se konečně dočkal. Letos jsem se těšil na tři pilotní epizody (ST: Picard, ST: SNW a Halo). Picard rozhodně se svým otvírákem k druhé sérii zatím vede, ale i tenhle pilot byl celkem povedený. Uvítal jsem, že to nebyl nudný a ukecaný představovací díl, ale rovnou mě vtáhl do otevřené války. V té sice bojují tři strany, po prvním dílu vlastně nevím, kdo je klaďas (UNSC asi nebude tak úplně jako Federace ze ST) a Covenant se po prvním setkání tváří jako nějaké společenství více ras. Jsem hodně zvědav, jak se to "vyvrbí".

plakát

Jiný život (2019) (seriál) 

Sorry jako, ale první sezóna vopruz jak svině. Nápad by měl potenciál, ale to zpracování je fakt hrozný. Tohle nebylo ani béčkový, spíš tak déčkový. Hlavní postavy strašný dřeva, jako posádka fakt úplně na prd. Jsem fanoušek space opery a tak jsem to prostě musel vidět. Vážně jsem viděl hodně potenciálu v tom nápadu, jen všechno ostatní mě ubíjelo. Druhá sezóna z kraje nic moc, ale ke konci to bylo lepší a lepší. Pro mě osobně byla osmá epizoda druhé řady asi ta nejlepší z obou dvou sezón. A úplný konec mě samozřejmě hodně nadchnul, tak trochu doufám v třetí sérii, která by to trochu rozvedla. - Ano, většina herců nic moc. Ano, všude samá homosexualita, transněco nebo tak. Ale například po vizuální stránce jsem byl spokojený. Nebyla to super špice, ale ušlo to. A například setkání s tak zajímavými ufony během seriálu jsem  nečekal. A teď nemám na mysli Achaia. Pro odreagování mi to stačilo. Pokud vznikne třetí série, očekávám spoustu prvních kontaktů, ale také možná hledání "tvůrců".

plakát

Star Trek: Lower Decks - Úplně první kontakt (2021) (epizoda) 

Nádhernej Star Trek. Přesně na tomhle jsem vyrostl, TNG, VOY, DS9. Tohle byla jedna z těch vážnějších epizod, ale pořád s humorem. V téhle sérii snad nebyla představena pořádně žádná nová loď Starfleet, takže tento díl to napravil. A představení Cetacean Ops mě strašně moc potěšilo, protože v The Next Generation k tomu nikdy nedošlo. Prostě nádhera, takový bych chtěl, aby byl Star Trek. Ne Discovery, ne Kelvin. Tohle!