Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (51)

plakát

Auta (2006) 

Animovaný Doktor Hollywood, ale co si budem povídat, Michael Fox může být rád, cover verze "slavných" rolí jiných herců, mnohdy dopadnou hůř.

plakát

Návrat do budoucnosti II (1989) 

Komentář ze dne 25. října 2015, ač jsme prostřednictvím televize dostali velmi spolehlivé instrukce, doktor, Marty, lítající auta a dálnice bez výmolů už mají čtyři dny spoždění, aspoň, že ta znovupremiéra vyšla do puntíku přesně :D (viz. "zajímavosti"). Na pokračování jsem se hrozně těšila,a protože jedničku jsem viděla teprve před šesti dny, netrvalo to věčné čekání na další díl zas tak úmornou dobu. Oproti prvímu dílu byl počáteční vývoj dvojky trochu zarážející, ale konec byl tak famózní, že na pozici pětihvězdičkového filmu mého repertoáru to nebude mít, zas tak velký dopad. Opětovný návrat z budoucnosti do minulosti, která byla minulostí i v Martyho přítomnosti, čili do roku 1955, mi nepřišlo jako zas až tak dobrý nápad, prostě to působilo jako snadná odpověď pro vyždímaný mozek scénáristův na otázku "co si sakra počnu s druhou půlkou filmu?!",ale jak píši, na konci to do sebe skvěle zapadá, jen ten počáteční dojem když nevíte, vám do zážitků z filmu přináší nádech lacinosti. Asi budu opakovat už tolikrát omletou komentářovou frázi, ale "tohle už se dneska netočí". Je přímo cítit ten pocit nadšených diváků vzdálené minulosti (:D) když film museli vidět poprvé.

plakát

Popelka (2015) 

Do kina se opravdu vyplatilo jít, Popelka se ukázala jako naprosto skvělá oddechovka. Prostě nic nového, normální pohádka, od animáku je jako přes kopírák, jenom verze se skutečnými herci je mnohem zábavnější, protože z animáků prostě jednou vyrosteme. Největší dojem na mě ale udělala Sona Rele se svojí "titulkovou" písní, absolutní nádhera.

plakát

Tři mušketýři (2014) (seriál) 

Zhlédnout se mi to moc nechtělo, zvlášť po těch debilních upoutávkách na Primě, ale zkusit se má všechno v rámci možností. Dopadlo to jako jedno z nejlepších ztvárnění Tří mušketýrů, co jsem kdy viděla a navíc je to skoro celé natáčeno v Česku, ale stejně, jako seriál nic moc. Velká poklona pro Petera Capaldiho, jako kardinál sice před Christophem Waltzem neobstojí, ale na druhou stranu tahle verze je lepší na rozdíl od té neuvěřitelné hovadiny spáchané v roce 2011. Závěr 2. série příliš nenadchnul, na můj názor na seriál to žádný vážnější dopad nemá.

plakát

Tři mušketýři (2011) 

Hvězdička za kravinu jako takovou a ta druhá za Christopha Waltze, ten nikdy nezklame.

plakát

Tři mušketýři (1993) 

O hvězdičku lepší než ta verze s Loganem Lermanem.

plakát

Císařův pekař - Pekařův císař (1951) 

Tak jo, komunismus jak vyšitej, ještě, že Wericha tohle období potom přešlo. Ale jako pohádka je to jedna z nejlepších, to už mu nikdo nevezme.

plakát

Klepání na nebeskou bránu (1997) 

Páni, na německý film to byla fakt pecka. Hledala jsem prostě nějaký film s Tilem Schweigerem a musí se nechat, že Tarantino v Panchartech rozhodně nesáhnul vedle. Kombinace tagu krimi a ještě pod razítkem NĚMECKÉ, mě od zhlédnutí dost odrazovalo. Inteligentní černý humor a vkusně nadlehčená zápletka udělali z celkem krátkého filmu skvělou výplň večera. "Tak to tě budu muset zastřelit." "Mě je to jedno, mám nádor na mozku a stejně brzy umřu." "Fajn, tak zastřelím tebe." "No, nechci vás zbytečně rozčilovat, ale mám leukemii v pokročilém stádiu...." :D

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

Možná, že to nemám ve zvyku, ale tentokrát se nedržím veřejného mínění. Indy se sotva rozjíždí a Karen Allenová je mi nesmírně nesympatická, prostě ne, ani prostředí pouště se mi nelíbilo a i když ta krátká scéna s otevřením Archy na konci to trošičku zachránila, pět hvězdiček nedám ani po patnáctém zhlédnutí.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Když výbuch atomovky v lednici nepřežije Indy, tak kdo?? Schwarzeneger se někde blbne se Stallonem a Chuck už leští brokovnici na své důchodové farmě. Kdo bude likvidovat komunisty (lepší než vymyslet, že se náckové vrátili nebo tam cpát ilumináty), kdo nám bude skákat po pralese a zažívat všechny ty kraviny na které si je jen schopen vzpomenout mozek diváka a ke všemu do toho přidávat práskání bičem a sarkasmus?? Indy je nenahraditelná postava světové kinematografie, možná neví, kdy přestat, ale není trapák jako Jackie a to náš princeznovský pirát má do důchodu ještě daleko. Comaback bývá těžký a většina slavných sérií na to dojela, když už se Lucasovy nechce válet ani na režisérské židli, tak aspoň ty návraty stíní s přehledem.