Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (943)

plakát

Z for Zachariah (2015) 

Dejme tomu, že šlo o minimalistickou vztahovku. Postapokaliptického jsem na filmu tedy neshledal ani zbla i když se příběh v tomto období má odehrávat. Pominuli účinky radiace na okolní krajinu vlivem jaderného výbuchu, což v rámci celé země asi byo, tak takový stav byl v příběhu znám, pouze podle vyprávění trojlístků hrdinů. Pro mne to byla jen a pouze vztahovka, kde fungovala dokonale rovnice mladí vpřed a stáří leda ostrouhá :-) pokud s tím teda něco neudělá. Já jsem tedy kdovíjak vykulenej nebyl, celej film jsem věděl že to příjde a ono to prostě přišlo. Nic originálního ani překvapivého.

plakát

Postradatelní agenti (2015) 

Banda tragédů v klasických céčkových kulisách východní Evropy. Vítejte v Bulharsku! Celkem nuda, bez nápadu, logiky a mé chuti o tom kdykoliv ještě slyšet!

plakát

Bourák (1993) 

Mít tak jeho vůli. Umět vytrvat a bez zaváhání si jít za snem který mám. Snem o kterém on ani na chvilku nepochyboval, že nebude naplněný. Věděl, že je fyzicky mimo, že nesplňuje nominační kritéria a přesto se nechal s buldočí vytrvalostí, trenink co trénink, otloukak v béčkovém týmu. Dělal to vytrvale dál, protože věděl, že tím pověstným tunelem prostě jednou půjde. Takový příběh Rockyho v americkém univerzitním fotbale. Tohle pro mne byl po dlouhé době zase top sportovní film. Film založený na skutečných událostech, film který vás prostě musí chytit za srdce. Opět lituji absence hodnocení 1-10, zde by to bylo hodně znát.

plakát

Zocelovací kúra (2015) 

Will Ferrell má daleko zábavnější snímky, tohle byla jen souvislá šňůra, většinou otřepaných gagů a tudíž mi film nedal nic jiné, než zašedlý průměr klasické komediální zábavy.

plakát

V (1984) (seriál) 

Celá série je jednoduše skvěle zvládnutá, jak scénáristicky, tak i hereckými výkony. Na rok vzniku, můžu jedině uznale významě vztyčit palec nahoru. A odpadový hodnotitelé, ti jistě ani nevědí co hodnotí, protože seriál ani neviděli.

plakát

Dopisy pro Julii (2010) 

Trošku přeslazená romanťárna, ve stylu "dva v jednom" Příběh totiž sleduje hned dvě linie a to mezi Claire hledající svého Lorenza a Sophii, která otevírá své srdce suchopárnému Charliemu. První varianta sazí na osvědčené motto „stará láska nerezaví“ a ta druhá zase na „co se škádlívá, to se rádo mívá“. Scenáristé, ale ke škodě filmu nevyužili potenciálu, jejž nabízela setkání s falešnými Lorenzi, což by mohlo příběh alespoň trochu oživit. Na můj vkus příběh totiž ztrácel dech a nad vodou ho neudrželi ani poitalštěné verze romantických hitů. Netvrdím, že se mi film vůbec nelíbil, ale jednoduše mi nenabídnul nic, co by mne přimělo, si na něj za týden vzpomenout.

plakát

Shake Hands with the Devil (2007) 

Nepodávej ruku ďáblu, celkem příznačný název pro tento film. Film, který umožňuje po Hotelu Rwanda, další pohled na genocidu, probíhající po více než 3 měsíce ve Rwandě. Svět hrál mrtvého brouka, modré přilby zase statisty a na místě zatím umřelo milión lidí. Nahnal bych tam všechny ty pohlaváry, kteří tohle dopouštěli a nechal jim zakusit chladné ostří mačety. To by to potom mělo úplně jiný průběh. Vždy rozhodoval vyšší zájem, lidský život byl bezcený, hlavní bylo zůstat nestraný a nikoho si nerozlobit. Tohle mne vždy vytočí, tak jako v Bosně, kde byli pro změnu za kašpary Britové a jejich mírový kontingent. Jak slyším pozorovací mise, tak je mi z nich na blití...

plakát

Kung Fury (2015) 

Tak tohle mne opravdu pobavilo a to že sakra moc! :-)) Vlastně od prvních vteřin jsem ležel v křeči :-) a to až do úplného konce. Povinost vidět!

plakát

Andělé v ďábelském komandu (1986) 

Tohle fakt nejde hodnotit jinak. Ať už člověk tíhne k nostalgii a retro snímkům v rychlodabingu jak chce, tak když je film hovadina, plná obřích děr ve "scénáři" kde jde především o kozy a nahotu, tak s tím nejde holt nic dělat. Striptérky, jejichž výcvik spočívá ve zdolání 10 pneumatik, dvoumetrové roury a metrové dřevěné překážky, se po selekci týmu na 9 amazonek stávají konkurentky snad i Johna Ramba, včetně zvládnutí řízení tanku :-)) Holt asi měli řidičák i na ten. Samozřejmě vždy s trvalou na hlavě a slušivě usazeném tygřím červeném baretu. V "utajení" přiletí k arabům a v "utajení" si denně podnikají komando výpady po okolí, kdy armádní džípy parkují před hotelem a do pokoje se vrací ve slušivých stejnokrojích a s M16 přes rameno :-) Prostě hlavně nenápadně. Jinak arabové, mimochodem nonstop pod obraz, všude bez hlídek, arzenálu, naprosto neschopní čehokoliv, si nechávají naložit kdykoliv a kdekoliv. Nechají si ukrást tank :-) a holky jsou prostě, až na malé tygří zaváhání, kdy to zmáknou díky ocasu :-) všechny zase při síle a připravené. Na likvidaci hradu stačí dvě harpuny a kanystr benzínu :-)) Tenhle koment je jeden velký spoiler, což nikdy nedělám, ale pokud se chcete někdo pobavit, tak v diskuzi k filmu jsem nechal link na online orig.verzi. Tu naši lze sehnat pouze v příšerném rychlodabingu ala totalitní VHS. Nečekejte věrohodnou akci, děj, napětí nic! Je to komedie :-)) A počkejte si na konec, to padnete pod stůl. Jedna hvězda za nahé křivky a nostalgii.

plakát

Kinobox (1993) (pořad) 

Ať si říka kdo chce co chce, byla doba kdy mne právě Kinobox směřoval do kina, na konkrétní filmy. Info nebylo kde brát. Takže jsem vděčný :-)