Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4 790)

plakát

Tragéd Fantozzi (1976) 

Fantozzi fakt ne. A je jedno, jestli je v kasínu, na lovu/ve válce nebo na záletech s obstarožní hraběnkou, tahle legrace se mi prostě nelíbí, v každé scéně musí být vtip dotažen až do absurdní polohy. Výborný Postránecký v dabingu, jinak ale bída a děs i v české verzi.

plakát

Dům u hřbitova (1981) 

Jeden dobrý hudební motiv někde zpočátku, stylizace amerického vnitrozemského podzimu. A potom už nic. Triky jsou zoufalé, dialogy děsné, scénář bez nápadu a úplně nejhorší je zpracování těch "děsivých" scén - pořád se akorát řve, nikdo není schopen nic udělat. Šla z toho možná udělat detektivky, kdyby místo nadpřirozeného monstra vraždil například ten divný knihovník. Ztráta času, a já váhám nad odpadem.

plakát

Jak se zbavit nevěsty (2016) 

Strašlivě to skřípe a zápletka je značně nevěrohodná, jsou tam ale i světlejší momenty a dobré nápady (plachetnice, konečně někoho napadlo nějaké nestereotypní prostředí), a dialogy na české poměry tolik nedrhnou. Takže výsledný lehký podprůměr, v českém měřítku posledních pěti let snadný průměr.

plakát

Betonová zahrada (1993) 

Dokud se tam neobjevil Derek, bylo to na plnej. I tak ale celkově velmi působivý film, nádherná práce kamery, hudby, střih báječně a logicky posouvá děj dál, líbí se mi záběry plné slunce a k tomu kontrast domu, co zepředu vypadá jako sklad železářství. Chemie mezi Julií a Jackem je patrná téměř od prvních minut, takže jejich intimní vztah (před kamerou) může vyvolat na konci až zklamání. Nejvíc vzrušující je scéna natírání krémem.

plakát

Pálava (2016) (TV film) 

Už jsem viděl tolik horšího... Goldflam je tak miloučkej, Bolek snesitelnej. Některé menší postavy se ale moc nepovedly. Uvidíme... Uvidíme?

plakát

Vlaštovky a Amazonky (1974) 

Kdo by nechtěl zažít podobné dobrodružství, uprostřed přírody, laskavých lidí a neexistujícího gmt signálu. Až bude vlaštovka vyplouvat, hlásím se za plavčíka a klidně si vezmu první noční hlídku v přístavu. Výtečný starý dabing včetně začinajícího Gusty Bubníka, jako fanouška britských šedesátých mě potěšila i přítomnost Ronalda Frasera.

plakát

Muž, který sázel stromy (1987) 

Kde by byl Bufier bez kultivovaného přednesu pana Částka? Animace je ojedinělá, příběh zázračný, dojem výtečný. Klidný film pro dobrou náladu.

plakát

Můj hříšný muž (1986) 

Žádný majstrštyk to není, ale část věnující se vztahu dvou ambiciózních a úspěšných vědců, kteří se nešťastně vzali, je hodně ze života. Hodně potěšil Radovan Lukavský jako ušlápnutý otec, dialogy o mokrém koláči jsou umělé. Šedivý socialismus, nadržená Jana Švandová a miloučký Hartlík laškující s Dášinými odhalenými ňadry.

plakát

Cikáni jdou do nebe (1975) 

Scenerie, kamera, hudba na výbornou, scénář jak už to u podobných projektů bývá, trochu kulhá (co by za podobnou atmosféru dal Jánošík s Jiráčkem... a to je dobrý film). Nikdo z komentujicích ale nezmiňuje, že Cikáni jsou muzikál, a to vysvětluje mnohé. Film na velké plátno, parádní původní dabing.

plakát

Umírá se jen dvakrát (1985) 

Možná první případ, kdy se femme fatale stala až příliš velkým a otravným hráčem. Čekáte-li napínavou krimi, budete zklamáni. Komisař se až příliš rád poslouchá, scenárista navíc neměl den.