Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (395)

plakát

Elysium (2013) 

"Prachatým Elysiumem", ve skutečnosti mixáží In Time a Total Recallu s fetišismem MS-Dosu a starými strategiemi (takovej Red Alert a Warcraft styl), začíná rozmělňování talentu Neilla Blomkampa ve vodách líbivé indie masáže. Škoda materiálu, nicméně z řady všedních žánrovek je Elysium alespoň v letošním roce nejlepší.

plakát

Deathstalker III – Nájezdníci z pekla (1988) 

Musíš zasít ječmen! Deathstalkerovo charisma bych chtěl mít - v jednom momentě přiloží ženštině ke krku ostré dřívko a v dalším ji už klátí. Děj je přes kopírák dvojka - homosexuální záporák, co svoji orientaci mistrně skrývá klácením dvou buchet, který spolu hašteřej jako v telenovele, potřebuje zkombinovat tři itemy aby byl nejmocnější a uklidnil se. Vyvolá si armádu Deathstalkerem zabitých bojovníků, který se ale nechaj překecat a bojujou proti němu. Pak je tu lascivní čaroděj co přežije jasnou smrt jenom proto, že je čaroděj, zřejmě. Překvapivý bylo akorát, že si Deathstalker nenabalil třetí pricenzu a radši vodjel vstříc čtvrtýmu dílu.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Snaha o inteligentní crowd-pleaser, jenž je ve skutečnosti gulášem vážných sociálních témat, plytce podaných, a bezobsažném vršení fórů za každou cenu (fekálnost mi v "áčkových komediích" nesmírně vadí) v intenzivní formě, sprosté mluvě a četné násilnosti a krveprolití, byť od jedničky se nekoná posun. Wadlow nezvládá a ani na tohle nejsem dostatečně mladej anebo odvázanej a zřejmě nikdy nebudu.

plakát

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci (1982) 

Nehorázná tupost, kde každej vypadá jako někdo jinej (Roger Moore, John Cleese, Bud Spencer, Elijah Wood, Jackie Chan, Gregory Peck...), vrah si půlku filmu skládá puzzle v rukavicích na mytí hajzlu a skrz druhou půlku hraje pochodová hudba jako vystřižená z pouti. Hohohó!

plakát

Deathstalker II – Duel Titánů (1987) 

- Jmenuji se Eva. - A já Deathstalker! Od začátku naprosto navážno sranda s ještě hulvátštějším Deathstalkerem, vysmívající se i prvnímu dílu, který zároveň vykrádá o celé scény (něco jako v Tureckých válkách). Scénář tenhle film rámuje do sekce pravé jihoamerické telenovely (intrikaření ve stylu "ty štětko, čórhlasmi palác!") a českej dabing tomu dodává korunu. Samozřejmě nechybí big and muddy-wet boobs a pořádná píchačka. Nejkouzelnější je ale hudební motiv, který jeden pidižvík přeinterpretuje na jakousi loutnu nezapomenutelným perform-skillem.

plakát

Dračí doupě (2000) 

Celou dobu jsem si říkal, že kdyby ditchli tu černou rogunu a nemuseli kvůli ní plejtvat magickým práškem, tak by z nich mohla bejt, s křivym pohledem, obstojná parta, protože se Damodar místo výcviku svých podřízených radši opájí svou výjimečností a modrou rtěnkou a jde mu jenom o to, aby se zbavil sajrajtu v uších. Jenomže parta prožívá teen emoce a trpaslík zase stereotypně žere mísy kuřat, špiní si rudý vousy a nic nepředvede. Kdyby Porfyrina (nebo se jmenoval Methylpyrrolidon?) nesežral drak, tak dobro nezvítězí, když za něj bojujou takový n00bové. Side Quest: spotněte v tom filmu Macháčka.

plakát

Pěna zabiják (1985) 

Haléé! Každý občas potřebuje sníst krém na holení. Říkejte mi Moe a moje vlastnost je taková, že když mi něco dáte, tak chci víc. To tam žereš sníh? Ne, pojď se podívat, je to vopravdu dobrý, to budeme prodávat a vyděláme balík! Nesahejte na mě, moje ruce jsou registrovaný na policejní stanici v Matenu jako smrtelný zbraně a bělochy si dávám k snídani. Je to fakt, já jsem toho už dost zažil. A teď žerte, komunistický hajzlové. Byl jsem největší, nejsilnější, nejchytřejší a nejkrásnější, vy prodáváte ty sračky, prodejte taky mě! Omlouvám se, trochu jsem vám to tady pozvracel.

plakát

Deathstalker I (1983) 

Omlouvám se postavě Lou Ferrigna z filmu Cage; největší debil v historii filmu je nemorální a sobeckej Deathstalker, telecí hlava s vlasy jak tekuté zlato, co krade, zabíjí a klátí promiskuitní buchty a ještě se tim "chlubí". Fandit se mu nedá, protože se bitkuje s Mečem Nesmrtelnosti a hlavní boss je slaboch a zbabělec, ale je s ním (a kolem něho) strašlivá sranda. Taky spousta uťatých hlav, nahých ženštin, souloží, prasečích mužů, znásilnění a mocných bitek. A papundeklových kulis a nahých ženštin. A nahých ženštin v bahně a souloží. A prasečích mužů požírajících prasata. A nahých ženštin.

plakát

Horor v Amityville (1979) 

= Kingův Shining + Exorcist + fialový přízrak prasete + jeptiška zvracející ve vysoké tónině + půvabná Margot Kidder + hippie James Brolin + pochopení narážky ze Scary Movie 2 - zbytečně uspěchané prvenství před Kubrickovým Shining - velmi vlažná a nudná režie - nechtěně komický momenty - unavující plazení se děje

plakát

Frankensteinova armáda (2013) 

Povrchní Blair Witch grindhouse s líbivym námětem a guilty pleasure humorem, jenž je však zoufale o ničem a postrádá i jednotnou tvář. 5/10.