Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 937)

plakát

České pohádky - O dvou poutnících (1968) (epizoda) 

Tento příběh mám několikrát načten (moje nejoblíbenější je verze od Zdeňka Šmída). Šmeral skvěle vybrán jako Pán Bůh. :-)

plakát

Batman (2022) 

And I thought, my jokes were bad. Ach jo. Rád bych dal tři hvězdy, ale nemůžu se tak sebezapřít. Pochyboval jsem o Cedricovi...pardon Pattinsonovi, ale ten to v tý masce uhrál. Horší už to bylo se scénářem. První půlka filmu má našlápnuto je slušné detektivce/krimi, jenže v druhé půlce, jako by tvůrci nevěděli, co dál...film hledá sám sebe mezi kriminálkou, filmem o pomstě a celá ta detektivní část se úplně rozmělní vniveč. Když to vezmu z jiného úhlu, tak je vlastně úplně jedno, že je tu Batman...celý ten příběh by mohla řešit úplně jiná postava a rozdíl by žádnej nebyl. Zkrátit o hodinu by taky prospělo. Ovšem co mě nejvíc nadzvedlo ze židle je debilita jedné z hlavních postav. SPOILER. Alfred o sobě v jedné scéně prozradí, že sloužil u MI5. Ok. A v jedné z následujícíh scén otvírá podezřelý balíček, který je určen jen pro Bruce...navíc je popsán Riddlerovým písmem!!! Zaprvé to písmo mohl poznat (už ho viděl na předchozích vzkazech) a i kdyby ne, tak mu mohl ten nápis přijít podezřelý. A za druhé, se svými zkušenostmi ho vůbec otvírat neměl. Můžete namítnou, že chtěl ochránit Bruce (i když myslím, že tahle motivace tam nebyla), ale Bruce by to určitě otevřel v kostýmu, který by ho ochránil před vážným zraněním. Ach jo. A pak je tu hudba...několikrát jsem se přistihl, že v tom slyším náznaky Imperial marche....možná je to podprahovka, aby to podvědomě na někoho zapůsobilo familiárním a příjemným dojmem, ale já jsem Toydarian, an mě tyhle triky neplatí. Potěšil Colin Farell, toho jsem v masce fakt nepoznal...a ředitel policie vypadá jak o hlavu menší vypapanej Rusell Crowe....ty oči, to je neuvěřitelná podoba. Ještě bych herecky vypíchnul Johna Turturra. Slabých 50 procent. Jo a komiksový film to není už vůbec. :-D

plakát

Moon Knight - Vyvolej oblek (2022) (epizoda) 

Další dílo, ve kterém fandím záporákovi. Jeho filosofii celkem sdílím, jen bych mu navrhnul menší, mírnější obměnu...ty děti bych hned nezabíjel, jen bych jim způsobil újmu, aby nemohli ty zlé skutky v budoucnu vykonat...třeba někoho jednou podřízne...oukej, zchromíme mu ruku...naučí se tak žít s pokorou a vděčností za život.

plakát

Rodina Bláhova (1959) (seriál) 

Prima pokoukání. A teď pár informací....předpokládám, že titulky k jedinému dochovanému dílu stvořil někdo dodatečně, dále předpokládám, že seznam herců v titulkách se týká jen herců v tom jediném 10. díle a nyní, proč to píšu. Pokud jsou mé předpoklady správné, jsou v titulcích zjevné chyby. Je zde uveden Ondřej Kepka, ačkoliv v seriálu je Jaroslav Kepka (Trojanův kamarád s motorkou)...zde i na fdb je to správně. Dále je uvedena Jana Dítětová...pokud není v jiném díle, tak se zřejmě jedná o záměnu s Ivankou Devátou (zde i na fdb uvedeny obě)....dívka ve vlaku. Rovněž je uveden v titulcích Josef Pehr...zde opět zřejmě záměna s Antonínem Šůrou...pravděpodobně kvůli jejich fyzické podobě. (na čsfd i fdb uveden Pehr)...podřízený Prachaře. A zajímavost...průvodčího ve vlaku (Josef Vošalík) nepochybně v postsynchronech namluvil Rudolf Deyl mladší...schválně si poslechněte. A domnívám se, že i zákazníka u taxiku namluvil někdo jiný (zde si nejsem jist, ale mohl ty být rovněž Deyl). :-)

plakát

Pražské noci (1968) 

Příběh s Golemem velmi atmosférický a povedený, ostatní takový průměr.  Josef Bláha jako rabbi Löwe bezchybný. Zajímaví jsou herci v minirolích...zkuste najít 27iletého Václava Mareše, nebo poznat, koho namluvil Vladimír Brabec. :-D

plakát

Pumpaři od Zlaté podkovy (1978) 

Utekl mi začátek, takže jsem netušil že je bartoška fízl, o to napínavější byl pro mě konec. ;-) Spousta čs. herců té doby i v pidi roličkách.

plakát

Tajemství pana M. - Zahrada (2022) (epizoda) odpad!

Bože, to už dneska neumí natočit seriál pro děti? (Viděny první dva díly)....ta děcka jsou tak nepřirozený ve svým projevu...a přitom zápletka celkem solidní a nosná...kdyby si to trochu víc užívaly...takhle si to užívá snad jen ten Kříž. A hlavně, jsou ta děcka napsaný záměrně tak hloupě? Nebo je skutečně dnešní generace dětí tak hloupá i v reálu? Kolik jim může být? 10-11? A neví kdo byl Mendel? Já v jejich věku koukal na Byl jednou jeden vynálezce, takže Mendela už jsem znal. A pak nepoznat včelařský oblek? To už je snad moc, ne?!!!

plakát

Zločin na poště (1980) (TV film) 

Tak nevím, k jakému trestu bych se odhodlal...myslím, že výčitky by toho adjunkta pronásledovaly i tak.

plakát

Sova (1972) (TV film) 

Konec je trochu natahovaný, vůbec bych se s Kesonářem nebyvil, prostě zaplať a vypadni. :-D Je to podle práva, ale spravedlivý to není.

plakát

Bylo nás pět - Andělíček policajt (1994) (epizoda) 

J ezajímavé, že tad i v titulcích dílu je uveden Alexander Hemala (A. Hemala v titulcích), ačkoliv tu hraje jeho otec Roman Hemala.