Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení kameramani (10)

Miroslav Ondříček

Legendární český kameraman, který s Milošem Formanem natočili legendární filmy jako např: film Hoří, má panenko nebo oscarový Amadeus.

Robert Richardson

Jeden z nejlepších kameramanů vůbec. Dnes již dvorní kameraman Quentina Tarantina.

Emmanuel Lubezki

Asi nejlepší kameraman současnosti. Já osobně mám o trochu víc radši Roberta Richardsona, ale Emmanuel Lubezki je též naprosto dokonalý. Je kameramanem Alejandra G. Inárriti

Tonino Delli Colli

Nejlepší kameraman westernů. Filmy Hodný, zlý a ošklivý a Tenkrát na Západě ho velice proslavily. Spolupráce se Sergiem Leonem se mu opravdu vyplatila. Natáčel i jeho závěrečné opus magnum Tenkrát v Americe.

Roger Deakins

Fargo, Skyfall a Tahle země není pro starý. Dvorní kameraman Coenů.

Vittorio Storaro

Obrazový mág! Vrcholná práce s kamerou, světlem a barvami v Posledním tangu v Paříži, XX. století, Apokalypse a Posledním císaři. Mistr.

Vladimír Smutný

Dlouho jsem váhal, kterého ze svých kameramanů vyhodím. Zda to bude Sekula, Hall, Šofr či Hoytema. Na konec jsem zvolil Sekulu, vynikajícího kameramana filmů Quentina Tarantina. Proč jsem se rozhodl přidat místo něj pana Smutného? Došel jsem k závěru, že jeho práci s kamerou v českých filmech prostě miluju! Nabarvené ptáče, Kolja, Tmavomodrý svět... mám mluvit dále?

Jaromír Šofr

Dvorní kameraman Jiřího Menzela, v jehož filmech mockrát vykouzlil skutečnou obrazovou krásu. Viz. Postřižiny, Vesničko má středisková, Ostře sledované vlaky.