Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (43)

Longlegs

Longlegs (2024)

Mimo marketingovou kampaň měl film rozpočet necelých 10 milionů amerických dolarů, což je částka, kterou film vydělal v den své premiéry.

Longlegs

Longlegs (2024)

Mnoho šifrovaných zpráv obsahuje pravopisné chyby a špatnou gramatiku, což odkazuje na šifry vraha z filmu Zodiac (2007), jež obsahovaly překlepy, které velmi často ztěžovaly jejich rozluštění.

Longlegs

Longlegs (2024)

Oz Perkins chtěl, aby se Nicolas Cage (Longlegs) neobjevil na plakátech ani v traileru, přestože hraje hlavní roli. Společnost Neon proto musela přijít s nápaditou marketingovou kampaní, jak film propagovat bez závislosti na Cageovi. Kampaň měla velký úspěch a snadno se stala virální. Např. na billboardech bylo pouze telefonní číslo „458-666-4355“, po jehož vytočení zaznělo hlasem titulní postavy pouze: „I'll be waiting“ (pokud bylo na číslo zavoláno před premiérou, po premiéře se stejným hlasem ozval zpěv: „Happy Birthday“). Na Instagramu filmu se objevila série fotek a krátkých videí obsahujících šifry k filmu. Tvůrci také přišli s vlastní webovou stránkou, kde byly poskytnuty fotky a různé podrobnosti spojené s případy. Fanoušci tak mohou pomocí všech poskytnutých informací získat hesla k otevření složek, které se ze stránky dají stáhnout.

Simpsonovi - MyPody a sousedi

Simpsonovi - MyPody a sousedi (2008) (epizoda)

Ponorka, kterou se Líza dostala do podmořského sídla společnosti Mapple, připomíná USB flash disk.

Simpsonovi - Homer a Lisa ve při

Simpsonovi - Homer a Lisa ve při (2008) (epizoda)

Springfield Hyatt odkazuje na americkou nadnárodní společnost v oblasti pohostinství s názvem Hyatt Hotels Corporation (nebo též známou jako Hyatt Hotels & Resorts), která spravuje franšízu luxusních hotelů, letovisek a rekreačních objektů.

Simpsonovi - Homer a Lisa ve při

Simpsonovi - Homer a Lisa ve při (2008) (epizoda)

Líza si při vyslovení jména Bart vzpomene na Bay Area Rapid Transit, zkráceně BART, což je systém rychlé dopravy v oblasti Sanfranciského zálivu v Kalifornii a také jedna z odpovědí křížovky.

Život uprostřed - Stuck in the Quinceañera

Život uprostřed - Stuck in the Quinceañera (2016) (epizoda)

Quinceañera je oslava patnáctých narozenin dívky. Má kořeny v Mexiku a Evropě a je hojně slavena dívkami v celé Latinské Americe. Ve španělštině je termín quinceañera vyhrazen pouze pro oslavenkyni, kdežto v angličtině, především ve Spojených státech, se tento termín používá pro označení oslav a poct, které jsou s touto událostí spojeny.

Kruh

Kruh (2002)

„Prokleté video“ je ke zhlédnutí na DVD, když v hlavním menu vyjedete mimo nabídku. Až kurzor zmizí, stiskněte tlačítko potvrdit. Dálkový ovladač přestane fungovat a jakmile se video začne přehrávat, nelze jej zastavit, pozastavit, přetočit vpřed ani se vrátit do nabídky. Pokud nevypnete televizi, jste nuceni jej vidět až do konce. Jakmile skončí, DVD se vrátí do nabídky a dvakrát se přehraje zvuk zvonícího telefonu, poté znovu získáte kontrolu nad dálkovým ovládáním.

Rod Draka - Potomci draka

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizoda)

Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví.

Rod Draka - Potomci draka

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizoda)

Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií.

Čistokrevní

Čistokrevní (2017)

Scéna s vraždou je podle režiséra Coryho Finleyho provedena přesně tak, jak to bylo původně zamýšleno pro divadelní hru. Vidíme pouze spící Amandu (Olivia Cooke), zatímco Lily (Anya Taylor-Joy) jde nahoru a mimo záběr zavraždí svého nevlastního otce. Ve skutečnosti byla Anya maskována falešnou krví a bez střihu se vrátila na scénu.

Reklama

Časové pásmo bylo změněno