Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 694)

plakát

Cesta (1971) 

Oslava australské přírody v roli průvodců žena a dítě. Dějově jednoduché, vizuálně krásné, příjemně plynoucí, avšak místy hluché.

plakát

Soudce (2014) 

Za vším tím klišé, nepůvodností a hraním na emoce se schovává jímavý příběh otce a syna promítnutý nejen do soudního přelíčení, ale i do znovuobjevování svého rodného města. Měl to být herecký koncert Downeyho, ale zcela ho zastínil Duvall. Ono to kvalitativně ani na ty čtyři hvězdy není, ale dobře se na to dívá a příjemně s filmem ubíhá čas.

plakát

Škatuláci (2014) 

I přes povedenou animaci se jedná o dost obyčejný příběh, který ničím nepřekvapí. Navíc Boxtrolls silně připomínali Mimoně.

plakát

Písečná žena (1964) 

Působivé drama odehrávající se ve stísněném prostředí působí velice depresivně. Bezvýchodnost situace podtrhuje hudba i nevlídné počasí. Dějově minimalistické, až poetické, a přesto pohlcující nejen pískem.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

příjemná francouzská komedie nabízející přesně to co čekáte. Vtipná podívaná sice s absencí překvapení a jednoduchým dějem, ale svůj účel pobavit v pohodě zvládne.

plakát

Kancelář Blaník (2014) (seriál) 

První série skvělá, perfektně cílená satira na konkrétní politické skandály s ironizujícím nádechem. Tonda Blaník je ikonická postava. Po třetí série dávám plné hodnocení, lepší politická satira a komedie se u nás nevyskytuje. Fantastická reflexe současného nejen politického dění.

plakát

Star Wars Povstalci (2014) (seriál) 

Po čtyřech dílech konstatuji, že ačkoli se jedná o seriál určený dětskému publiku, tak může oslovit každého. Akčnější zápletky jsou sice poněkud jednodušší a humor je poněkud degraduje, ale jedná se o příjemnou podívanou, Tak na úrovni Klonových válek. Po osmi dílech musím poukázat na proměnlivou kvalitu dílů, jako nejlepší se mi jevila osmá epizoda. Seriál se začíná trochu opakovat a jet podle jisté šablony (navíc to připomíná Firefly), snad se to zlepší.Tak celá první série pokračovala v kvalitativně nevyrovnaných dílech, ale vše zachránilo výborné akční finále s příslibem zajímavé budoucnosti. I druhá série měla své lepší a horší epizody, ale jedná se vyrovnaný a zábavný seriál zajímavě rozšiřující svět SW. Finále druhé řady bylo navíc velkolepé, stokrát lepší než celá epizoda VII. Nejoblíbenější postavy: Chopper a Ashoka. Třetí řada přinesla plytký nezajímavý a fádní seriál pro děti, který neměl čím zaujmout. Doslova jsem se protrápil až k velkolepému finále, které napravilo seriálu výsledný dojem. To však nezakryje fakt, že seriál se již vyčerpal a všechno dějové linky jsou naivní a přihlouplé. Čtvrtá řada byla příšerná, těžce vyčerpaný seriál za zenitem, který nezpravilo ani průměrné finále. Zbytečná řada.

plakát

Železná srdce (2014) 

Počítačová hra o tancích na motivy Zachraňte vojína Ryana. Kde posádka jednoho tanku vystřílí polovinu německé armády. Neohrožená nafoukaná nesmrtelná posádka vede mezi sebou prázdné dialogy a snaží se pronášet jakási životní moudra, bohužel to celé působí velice směšně. Přemýšlet u filmu je rezolutně zakázáno, Němci jsou samozřejmě naprosto neschopní, dialogové scény jsou jen výplní před další akcí, stejně jako předěly ve hře. Aspoň ta nevěrohodná akce má jistý spád a efekt.

plakát

Interstellar (2014) 

Film chtěl vzdát poctu Vesmírné Odysei, jenže vzdávání poct se zvrtlo v jinou variaci na podobné téma, bohužel však variaci zjednodušenou, zploštělou, ubrečenou, tak aby ji pochopil i poslední divák v kině. Pozorný divák nalezne v průběhu celého filmu hned několik jiných sci-fi snímků (v čele s již zmíněnou Vesmírnou Odyseou), což je dost zarážející, zanechává to ve mě dojem nepůvodnosti díla (v kombinaci s poněkud přizpůsobenou fyzikou je to místy nepříjemné). Obrovské zklamání také nabídlo finální rozhřešení. Abych jen nekritizoval, je nutno pochválit vizuální stránku filmu, hudební doprovod, koneckonců i herce. Zajímavé jsou i nápady na vzhled a vlastnosti jednotlivých planet, drobné dramatické scény a samozřejmě robota se smyslem pro humor.

plakát

Nejhledanější muž (2014) 

Atmosférické a strohé, bohužel i trochu unylé. Nedovedu si to představit jako knihu, zápletka je standardní, herecké výkony na výši. Konec je nevyhnutelný a trvá dlouho než se k němu propracujeme.