Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Rebelky (2020) (seriál) 

Viděno na AFO 2021 online. WAU! Naprosto boží, upbeat, vtipný, rychle plynoucí a přesto nabitý informacemi seriál o rebelkách v dějinách lidstva. K tomu ještě fajná animace a super hudba. Viděno 5 dostupných dílů, prý jich je 30. Každý měl něco do sebe. V dílu o Agnodice (1. ženská gynekoložka ve starověkém Řecku) jsem se neskutečně smála u toho "modlení" aneb ňňňňňňň :D Frances Glessner Lee (miniaturistka míst činu), která se mohla své vášni věnovat až ve svých 55 letech (protože jako v předchozím díle, vzdělání ženám bylo zapovězeno a měly jen zůstat "v kuchyni") díky zdědění moře peněz aneb Velká vášeň může někdy vést k malé revoluci. Giorgia Reid (strážkyně majáku), která aplikovala systém terasovitých zahrad a budovala je 15 let u jednoho majáku, byl zajímavý příběh, ale ve srovnání s ostatními viděnými na mě působil nejméně důležitě. Vytrvalost dokáže překonat vše. Katia Krafft (vulkanoložka) byla rozhodně rebelka v pravém slova smyslu. Mae Jemison (1. černá astronautka) akorát připomíná, že jsme se v rámci práv Afroameričanů od Martina Luthera Kinga moc neposunuli, což je smutné a skličující. Každopádně bych ráda viděla zbývající díly, protože je to fakt paráda.

plakát

No jako nevím (2017) 

Viděno na AFO 2021 online. I'm not sure, what to think about it... Chápu myšlenku, chápu, že je to "experimentální", ale to nemusí znamenat, že kamera bude děs a hrůza třepotající se. Místy jsem se bavila, ale všeho všudy by stačily tak 2 minuty, ta pointa bude stejná, že prostě umělý rozpoznávač vám na nahé ženské tělo řekne hearing aid (sluchátko) or young person, protože tyto dvě věci k sobě mají prostě blízko vzhledem :D Kor ještě když jím míříte na surrealistické malby Magritta. Naučila jsem se ale nové výrazy pro nahé ženské tělo - swingwear, underwear, tea towel, bib (bryndák), animal, dog. Nahé mužské tělo je zase drawstrings bag (stahovací pytel) nebo soap dispenser. No a ženské nohy jsou french fries a ženská hlava je fig.

plakát

Hvězdičky - Otto (2019) (epizoda) 

Viděno na AFO 2021 online. Dospělé to asi tak moc nenadchne, ale vzhledem k tomu, že primárními recipienty mají být děti, tak tleskám. Stručně bez zbytečných informací a dat se zde děti seznámí pomocí jednoduché animace s postavou jednoho z top českých vynálezců, který má na svědomí vynález kontakních čoček a silonu, od jeho dětství až po jeho objevy. Takové zlidštení jeho osobnosti.

plakát

Kuku (2020) (studentský film) 

Viděno na AFO 2021 online. Svěží humorný kraťas, kdy mi neskutečně sedla animace a její humor, jak kukačka tiskne svá vejce na 3D tiskárně, jak střílí golfovou holí vejce do budky, jak je měsíc na tahu anebo jak "prdne" pár vajec tady v ČR a letí zase zpět do Afriky. Neskutečně mě ale iritoval hlas vypravěče i jeho styl vyjadřování, což je prostě hvězda dolů, jinak bych klidně dala i 4*.

plakát

Tajná historie - Sexuální dějiny českých zemí - Děti, kuchyně, kostel (2020) (epizoda) 

Viděno na AFO 2021 online. Trošku zklamání. Některá fakta a zajímavosti pobavily, ale všeobecně to nebylo moc dobře natočeno. Sexuální psycholožka, která se uculuje při každé zmínce o delikátnosti sexu a přitom ji v pozadí běží porno? Historik na folklor, který je uprostřed lesa stojící mezi listmi, přičemž v pozadí si nějaká rádoby historická holka prohlíží své přirození? Historička, která sedí na kanapi v rádoby starém bordelu a kolem ní se děje tehdejšími slovy "sodomie"? Historik, který chce svrhnout pomník K. H. Máchy od Myslbeka? Evidentně nebude moc historik, když si neuvědomuje historickou a kulturní hodnotu plastiky od Myslbeka, a je fuk, jestli K. H. Mácha nebyl romantik, jak je tam znázorněn, ale jen další nadržený šovinista. To by byla kritika a teď pár zajímavostí, proč to za ty 3* stojí vidět. Věděli jste, že si děvčata stříhala chloupky ze svého ohanbí a zapékala je do koláčů, kdy je měl po pozření této laskominy (ano, tohle slovo bylo použito) vyvolený milovat. Omylem to ale prý jednou sežral pes a skočil k dívce do komůrky a dál to bajka neříká... Věděli jste, že ve městech v 19. století se do peřin všívaly kapsy, aby tam dospívající dávali své ruce a nebloudily jim pod peřinou a že chlapcům se na večer přivazoval na úd zvoneček? Věděli jste, že ten nejhorší bordel v Praze se jmenoval V Prdeli? Věděli jste, že když dívka na venkově chtěla mít velká ňadra, tak si dala na hruď hlínu ze dvou hrobů? Viděli jste někdy portfolio pubického ochlupení něčích milenek? Pak se podívejte na dokument. Já jen děkuju, že žiju v současné době v moderní a relativně vyspělé společnosti.

plakát

Bill O’Dea: Houbomil (2019) 

Viděno na AFO 2020 online. Krátký lehký dokument s krásnými záběry na houby a les, který stučně a jasně obeznámí o houbách. Jak tu jsou už 2,3 miliony let a přežily co spousta živočichů a flory ne, protože nepotřebují fotosyntézu. Jak je jich 500 000 tisíc druhů, ale dokážeme pojmenovat jen 150 000 z nich. Jak máme my lidé obdobné vztahy s houbami jako stromy. A nejvíc šokující, že UK a Irsko se mimo žampiony bojí hub a většina z nich je nesbírá a nevěří jim :O Čili dobrý tip, kam na houby :D

plakát

Kancelář pro kontrolu pouliční magie (2021) 

Aneb jak to opravdu bylo s Jeníčkem a Mařenkou, než to tajní agenti pro styk s veřejností bratři Grimmové upravili? Jeden byl švindlíř a druhá byla super tajná agentka. Macecha byla něco jako Agent M v Bondech, Nevlastní sestra zase jako Agent Q z Bonda atd.. Nečekala jsem, že se u pohádky tak pobavím, ale jednotlivé narážky na jiné pohádky a na story Hansel and Gretel byly skvělé.

plakát

Greta - osamělá žena (2018) 

Vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu. Jen jsem viděla film s Chloe Moretz? Aaaa, to si dám! A jako nebylo to špatné, ale místami tak nepravděpodobně blbé jako nějaké béčkové horory (a to se na horory nedívám, protože bojím bojím). SPOILER. Sorry, ale když ji konečně majzla valečkem po hlavě, tak se vrhne ke dveřím a bude jak trubka hledat klíče v míse a potom kam že se to zkusí utéct? Joooo do sklepa.. aha.. nejlepší řešení. Místo toho aby tím válečkem rozflákala to okno normální velikosti vedle vchodových dveří, kde stojí, zahodí váleček a zdrhne do sklepa a snaží se rozbít dlaní pidiokno ve sklepě. Genius :D Jako v podstatě až do poslední půl hodiny to byl docela dost slušný film, kterému bych dala i 4*, protože věřím, že žijeme v tak debilním světě, kde prostě nedokážete před někým utéct, policii je vaše stalkerská situace u prdele, lidi jsou zvrhlá hovada a v dnešním online technickém světě je fakt jednoduché asi někoho stalkovat atd.. Avšak od momentu, kdy skončí Chloe v bedně, už to bylo až po strop přehnané s hromadou nelogických míst. (A sorry, ale měla podle mě tolik příležitostí zkusit zdrhnout, už jen stačilo vzít kus dřeva z té rozflákané židle hned první den, počkat až otevře a buď ji tím jebnout, nebo bodnout a zdrhnout...) Jo aha já jsem soukromé očko, vím, že hledám tuhle ženskou, protože asi něco udělala dceři mého klienta, která je nezvěstná, ale místo abych se měl na pozoru, tak ji vlastně vyžvaním všechno, co vím, nechám se pozvat domů a v klidu si s ní dám čaj. P.S. Kdybych našla někde někdy kabelku, raději se k ní po zhlédnutí filmu ani nepřiblížím...

plakát

Nadiya kouzlí v kuchyni (2019) (pořad) 

Trochu slabší série oproti Nadiya bakes, ale pořád skvělé. Bavilo mě, že to nebylo jen o tom, jak sledujeme Nadiyu v kuchyni, ale byly tam i prostřihy na to, jak se některé potraviny vyrábí a také prostřihy na to, kdy učila rychlé a "snadné" recepty lidi, kteří neumí vařit a nemají na to čas. Některé recepty jsem si poznačila a už jsem i zkoušela Meatloaf Wellington a zmrzlinu s kardamonem a mňamka. Jediný problém, že mě v této série neuchvátilo tolik receptů, jako v Nadiya bakes, je v tom, že nesnáším sladkoslané kombinace... no a vzhledem k tomu, z jaké kuchyně vychází, to tu bylo na denním pořádku, že kombinovala sladké a slané věci do jednoho pokrmu. Taky tu používá oproti zmiňované sérii více surovin, které nejsou v ČR k dostání (golden sirup a jiné). No a upřímně i kdyby byly, nedovedu si představit používat konzervované brambory, předvařenou rýži apod. Celkově 3,5* :)

plakát

Ledové království II (2019) 

Když šel film do kin, byla jsem na něj hned v prvním týdnu, pak jsem na něj byla v kině dokonce znova, protože kdo by odmítl promítání zdarma. No a teď jsem si jej po dvou letech pustila potřetí a musím říct, že mě pořád stejně baví a musím dokonce zvýšit hodnocení ze 4* na 5*, protože je to stejně cool jako jednička. Songy Into the unknown a Show yourself jsou topka. Nejlepší scéna je bezpochyby, když Olaf převypravuje ve zkratce celou story Jeleně a poručíkovi :D "...No aspoň, že měly rodiče... Rodiče však umřeli... A nazdar, já jsem Anna, vezmu si prvního, koho potkám... Elsa se vztekne... Sníh, sníh.. "