Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 698)

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Je mi líto - Kouzelník Žito se řadí mezi nepovedené "štědrovečerní" pohádky (ba dokonce ji považuji po Slíbené princezně z roku 2016 za druhou nejhorší). V první řadě je odfláknutý scénář, který do sebe zahrnul pouze mylně "povinné" a otřepané prvky - princezna, její vytoužený nápadník, nevytoužený konkurent, naivní král, čerti, hodná babička aj. Do těch Zelenka přimíchal recykláty z mnoha jiných pohádek a snažil se tento miš maš pospojovat primitivním nazajímavým příběm, který budí dojem, jakoby jej psal narychlo "na poslední chvíli". Za druhé: Zelenka není natolik zručným režisérem, aby tyto nedostatky dokázal alespoň částečně zakrýt zručným řemeslem. V neposlední řadě kulhá herecké obsazení, které jakoby to nebavilo, a jen si přišlo odříci své dialogy. Výjimkou se je snad pouze Anna Kadeřávková (velice krásná princezna), která si své role alespoň užívá a Tatiana Vilhelmová, která si svého čertíka taktéž užívá. Abych to shrnul - prostě nuda...

plakát

Nezbedná pohádka (1976) (TV film) 

Zábavná pohádka ČST zasazená do kreslených kulis, což vůbec není na škodu, protože pevně stojí na příjemném nadhledu s parodickým nádechem. Kvalitně obsazená pohodovka, která nezklamala ani po dlouhých letech.

plakát

Největší showman (2017) 

Muzikály mám poměrně rád, avšak Největšího showmana bohužel nemohu zařadit mezi ty, které bych rád shlédl znovu, byť objektivně své kvality má. Zejména je to špatná práce s postavami, které zde jsou pouze objektem podřazeným sledu toho nejmainstreamovějšímu popu, který v průběhu stopáže působí poněkud monotónně, aniž by se pracovalo s dynamikou děje a zpěvu, v muzikálech natolik typickému, chybí mi zde šťáva. "Jinakost" Barnumova sboru je upozaděna, všechny postavy zde pouze jsou, jejich smysl však není důležitý - např. postava Rebeccy Fergusson mohla být mnohem větším oživením, kdyby jí bylo využito, manželka v podání Michelle Williams (mám ji rád, ale zde se očividně necítí ve své kůži) je na tom ještě hůře, Hugh Jackman se snaží, ale jeho postava mě nedokázala zaujmout. Důraz je kladen na vztah Zaca Efrona a naprosto nádherné Zendayi - i ten však nakonec vyzní doztracena. Podobně je přistupováno k ději, který nepůsobí konzistentně, a tak je ve výsledku film pouhým dlouhým klipem pro pásmo několika popových skladeb.

plakát

Jak se zbavit nevěsty (2016) 

Poměrně sympatické obsazení vhozené do scénáristického hnoje. Pár sporadických dobrých momentů je střídáno deseti hloupými, závěr je naprosto zoufalý (dortová bitva mě sváděla k odebrání další hvězdy). Kýčovitost komerční televizní scény zde srší všemi směry.

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

Pohodová dámská zlodějíčkovská týmovka s velmi sympatickým obsazením, která umí zaujmout plánováním i realizací krádeže vzácného šperku přímo z nitra snobského světa. Povedený film s monotónní rychlostí bez přeřazování na vyšší či nižší rychlostní stupně, kterému však chybí nějaká ta opravdová třešnička na dortu (scéna, nápad nebo vtip vyčnívající mezi ostatními). Kvalitní tři hvězdičky.

plakát

Fakjů pane učiteli 3 (2017) 

Bohužel někam se vytratil humor, který je nahrazen ryzí idiocií. Je potřeba říci této sérii "fakjů", a žádná čtyřka už snad nevznikne (už i ta trojka je zbytečně navíc).

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Jurský svět se tímto filmem propadá do čistokrevných béčkových vod. Zatímco první film dokázal příjemně překvapit, následující dílo překvapilo spíše nepříjemně. Přesto se nejedná o neusledovatelný průšvih, i přes hloupý scénář se stále něco děje, tvůrci chrlí jednu hloupu postavu za druhou, jen proto, aby si je jurští predátoři dali k svačině - ale všechno je to takové upocené, bez patřičné šťávy. Abych pouze nehanil: nějaký ten nápad či nenápadný sympatický nadhled se vyskytnou, a potěší. 50%

plakát

Rampage Ničitelé (2018) 

Taková typická guilty pleasure - blbinka béčkového ražení, která však, především díky zdravému nadhledu, dokáže překvapivě nenáročně bavit. Dwayne Johnson se snaží a působí sympatickým dojmem.

plakát

Koktejl (1988) 

Film, který vznikl pouze proto, aby "kul železo, dokud je horké" - tedy, aby dokázal kasovně využít popularity Toma Cruise, která se po úspěchu Top Gunu dosahovala jedno ze svých vrcholů. Jinak je Koktejl naprosto slabá romantika, snoubící se s ještě slabším nefungujícím dramatem, kde mi osudy postav byly naprosto lhostejné. Jediným pozitivem byla Elizabeth Shue, která je překrásná - ale to bychom všichni věděli, i kdyby tento film nevznikl!

plakát

Sámská krev (2016) 

Spokojenost s nutkavým pocitem, že se z tohoto námětu dalo výmáčknout mnohem intenzivnější drama. K pětihvězdičkovému hodnocení mně chybí více emotivnosti a dramatické hloubky. Takto je to pouze řemeslně kvalitní severské drama opřené o výborné herecké výkony, kde mi tradiční skandinávská chladnost komplikuje možnost ztotožnit se s jistě nelehkými pocity a osudy hlavní hrdinky. 70%