Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 398)

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Asi většina z nás fanoušků Matrixu ví, že tento 4. díl je úplně zbytečný. Trilogie byla uzavřena a proč po 18 letech točit další díl – ehm no studio potřebuje penízky. Ale tak nebylo to úplně nejhorší, ale dost věcí se tam opakovalo z původní trilogie, navíc vůbec nepozvali pravého Morpheuse ani agenta Smithe. Film zachraňuje Keanu Reeves, kterého až ve druhé polovině filmu doplní Carrie-Anne Moss. Kromě nich potěšil i Neil Patrick Harris.

plakát

Matka versus android (2021) 

Chloë Grace Moretz je vynikající herečka, která zvládá role i ve sci-fíčkách viz Pátá vlna. Tento film táhla ona sama, ovšem když je špatný scénář, tak s tím neudělá nic ani Chloë. Hned na začátku filmu asi každému přijde divné, proč má za partnera černocha, který ani neumí moc hrát. První akce nás čeká až po 45 minutách a ani následně je akce poskromnu. Námět by nebyl špatný, kdyby tam nebylo tolik hluchých míst.

plakát

Síla psa (2021) 

Zajímavé, ovšem pomalé westernové drama. Benedict Cumberbatch zde vypadá jak Matthew McConaughey a dokonce se podobá i charakterově jeho postavám. I když zde to byl takový hajzlík, takže mě byl daleko sympatičtějí jeho brácha slušňák Jesse Plemons. Kirsten Dunst jsem také od začátku fandil, ať má fajn život, ale ta se postupně uchlastávala. Celkově tedy průměrné 3*, nápad na drama zajímavý, ovšem s přepálenou stopáží a utahanými scénami.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Toto je naprosto pecka film! Příběh odehrávající se ve hře je opravdu reálný, vše tam vypadá jako ve skutečné videohře. Film táhne Ryan Reynolds, kterému přesně tyto komediálně-akční role sedí a Jodie Comer, které sedla především role Molotov Girl. Nesmím opomenout ani Taiku Waititiho, který byl v roli Antwana bláznivě skvělý. Film trvá téměř 2 hodiny a já se ani na minutu nenudil, opravdu zábava jak se patří. Potěšili mě také odkazy v závěrečném souboji na Captaina Americu, Hulka, Star Wars a další.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Takhle si přesně představuji kvalitní, zábavný a drsný akční film. Tomuto filmu snad nic nechybělo. Jason Statham naprosto válí v roli securiťáka a následně v roli mstitele s kamenným výrazem a všechny a všechno kosí bez jediné chyby, bez jediného výstřelu vedle. Líbila se mi zápletka filmu i to, jak to bylo sestříháno, člověk byl neustále v napětí, co bude následovat a celkově příběh dával smysl. Guy Ritchie je skvělý režisér a zde to jen potvrdil.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Daleko, daleko, daleko lepší než Ayerův Sebevražedný oddíl. James Gunn prostě komiksové filmy točit umí a jeho humor tam přesně pasuje. Ze začátku jsem trošku měl problém s hrdiny filmy, říkal jsem si, co to je za superhrdiny, ale postupem času mi přirostli k srdci. Gunn se také skvěle vypořádal s předchozími hrdiny a navázal s těmi novými. Líbil se mi příběh, bylo to něco zcela nového a nekopírovalo to Avengers jako předchozí film. Akce také skvělá, hlášky dobré a soundtrack také nebyl špatný.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Za mě příjemná dobrodružná podívaná. Mám rád tento typ filmů, které v poslední době už tolik nevídáme, a tak bylo fajn se vidat společně s Dwaynem Johnsonem a Emily Blunt na dobrodružnou výpravu. Příběh je dobře vymyšlen, je to nový originální příběh, žádné kopírování, takže to cením. Musím pochválit též soundtrack, který film skvěle doplňoval.

plakát

Poslední bohatýr (2017) 

Musím říci, že ruská kinematografie je posledních 10 let na výborné úrovni. Zde natočili pohádko-fantasy film a funguje to parádně! Příběh je jak pro dospělé, tak i pro mladší diváky. Je to hezky propojené s moderní dobou a postavy jsou sympatické, mně osobně se nejvíce líbil vodník. :D V pohádce je snad vše a nic tam nechybí, takže dávám plné hodnocení.

plakát

Skleněný (2019) 

Těšil jsem se na propojení Vyvoleného a Rozpolceného a musím říci, že se to povedlo, celý film mě udržoval v pozornosti, napětí, vůbec to nenudilo. Sice to nebylo až tak akční a bylo znát, že Brucovi Willisovi se už asi nechtělo ve svém věku točit nějaké velké akční souboje, ale vůbec to nevadilo. James McAvoy opět exceluje ve své roli a potěšil i Samuel L. Jackson.

plakát

Space Jam: Nový začátek (2021) 

Od tohoto pokračování jsem neměl žádná přehnaná očekávání, přesto jsem hodně zklamaný. Vůbec mi nesedla postava Dona Cheadlea, děj s algoritmem se mi vůbec nelíbil. Také to bylo moc převirtualizováno, čekal jsem normální basketbalový zápas a ne že to bude v nějaké videohře. Jediné, co pochválím, tak je výkon LeBrona Jamese, který na to, že je to basketbalista, tak to odehrál slušně. A 2* hvězdičky dávám jenom za něj, protože je to můj nejoblíbenější basketbalista.