Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (27)

Pán času - Legenda o Ruby Sundayové

Pán času - Legenda o Ruby Sundayové (2024) (epizoda)

Lenny Rush byl původně obsazen do epizodní role v epizodě Špunti z kosmu (r. 2024) jakožto postava Erica. Na producenty ovšem udělal svým hereckým výkonem takový dojem, že se rozhodli vytvořit novou postavu Morrise Gibbonse přímo pro Rushe.

Pán času - Tečka a Bublina

Pán času - Tečka a Bublina (2024) (epizoda)

Finální odhalení, že obyvatelé Finetime jsou rasisté, je v průběhu epizody několikrát naznačeno. Můžeme si všimnout, že všechny postavy, i ty, co se pouze mihnou na pozadí, jsou běloši. Lindy (Callie Cooke) má navíc až nepřirozeně negativní reakci při zjištění, že Doktor (Ncuti Gatwa) a Ruby (Millie Gibson) jsou spolu v jedné místnosti. Také je patrné, že při jakékoliv konverzaci s Doktorem k němu hovoří poměrně povýšeně a nepříjemně.

Cloak & Dagger - Back Breaker

Cloak & Dagger - Back Breaker (2018) (epizoda)

Když Tandy (Olivia Holt) flirtuje s mužem, kterému následně pomocí schopností sebere sny a naděje, můžeme si všimnout, že si prohlíží portrét Stana Leeho, zakladatele značky Marvel Comics. Jedná se o tradiční Leeovo cameo, které se vyskytuje ve většině filmů a seriálů od Marvelu.

Cloak & Dagger - Ghost Stories

Cloak & Dagger - Ghost Stories (2018) (epizoda)

Billyho plášť, který zde Tyrone (Aubrey Joseph) dokončuje a následně využívá pro snazší teleportaci, je převzat z komiksů – jeho design se shoduje s klasickým komiksovým kostýmem postavy Cloaka.

Pán času - Ďáblův akord

Pán času - Ďáblův akord (2024) (epizoda)

Při závěrečném hudebním čísle si můžeme všimnout muže hrajícího na piano. Jedná se o cameo samotného hudebního skladatele celého seriálu, Murrayho Golda.

Runaways - Cheat the Gallows

Runaways - Cheat the Gallows (2019) (epizoda)

Během epizody je několikrát odkázáno na postavu jménem Victor Mancha. V komiksech se jedná o kyborga a jednoho z pozdějších členů týmu Runaways, zároveň je ale také synem superzáporáka Ultrona, kterého můžeme v MCU znát např. z filmu Avengers: Age of Ultron (2015).

Runaways - Left-Hand Path

Runaways - Left-Hand Path (2019) (epizoda)

Morganina (Elizabeth Hurley) tajná místnost se otevírá vytažením knihy „Vita Merlini“ od Geoffreyho z Monmouthu. Jedná se o artušovskou báseň zachycující život kouzelníka Merlina, ve které se historicky poprvé v literatuře objevuje postava Morgany le Fay, jež byla očividnou předlohou pro postavu Morgany ze seriálu.

Runaways - Merry Meet Again

Runaways - Merry Meet Again (2019) (epizoda)

Čarodějná kniha hříchů „Darkhold“ se již dříve objevila v seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. (od 2013). Tvůrci Runaways se záměrně rozhodli převzít stejný design, aby zachovali kontinuitu mezi jednotlivými seriály.

Runaways - Enter the Dreamland

Runaways - Enter the Dreamland (2019) (epizoda)

V tomto díle vyvolá Nico (Lyrica Okano) své žezlo tím, že se řízne do ruky. Jedná se o odkaz na komiksy, kde se žezlo vyvolává právě skrze sebepoškozování. Tvůrci v předchozích sériích tento koncept zavrhovali, jelikož nechtěli, aby záměrné sebepoškozování hrálo významnou roli v seriálu pro dospívající.

Runaways - Rite of Thunder

Runaways - Rite of Thunder (2019) (epizoda)

V této epizodě se objevuje obchod Randy's Donuts. Toto však není první výskyt tohoto místa v MCU, již jsme tuto prodejnu mohli vidět ve filmu Iron Man 2 (2010), včetně ikonické obří koblihy umístěné na střeše.

Pán času - Chichot

Pán času - Chichot (2023) (epizoda)

V televizních zprávách můžeme vidět mluvit reportérku Trinity Wells (Lachele Carl). Tato postava není v seriálu nová. Pravidelně se již objevovala v prvních čtyřech sériích, a také je to jediná postava v celém seriálu, která se objevila zároveň ve spin-offových seriálech Torchwood (od r. 2006) a Dobrodružství Sarah Jane (od r. 2007).

Runaways - Split Up

Runaways - Split Up (2018) (epizoda)

V jedné scéně si můžeme všimnout, že Chase (Gregg Sulkin) na svém tabletu designuje zelené auto s názvem Leapfrog. Jedná se o odkaz na komiksy, kde je Leapfrog dopravní prostředek Runaways, schopný mimo jiné cestovat časem.

Pán času - Chichot

Pán času - Chichot (2023) (epizoda)

Ve scéně, kdy se Doktor (David Tennant) snaží přesvědčit Hračkáře (Neil Patrick Harris), aby konal dobro, řekne, že kdyby chtěl, mohl by být nebeský - v angličtině "celestial". Jedná se o odkaz na epizodu The Celestial Toymaker původního seriálu Doctor Who (od r. 1963), v níž se Hračkář poprvé objevil a v níž je oslovován právě tímto přídavným jménem.

Pán času - Do modravých dálav

Pán času - Do modravých dálav (2023) (epizoda)

V závěru Doktor (David Tennant) žertuje, že dvojníka Donny od skutečné Donny (Catherine Tate) poznal díky tomu, že její zápěstí bylo o několik setin milimetru delší. O pár minut dříve si ale skutečně můžeme na pozadí všimnout, že na monitoru TARDIS probíhá sken dvojníka Donny, který tuto skutečnost odhalí.

Reklama