Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (75)

plakát

Antracit (2024) (seriál) 

Tenhle seriál si budu pamatovat jako odpověď na otázku ,,Může jeden/poslední díl seriálu pos**t fakt dobrou sérii?"

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Kéž by to skončilo hned po ukončení ,,her", kousek za půlkou filmu. Do té doby to pro mě bylo 3-4 z 5. Poslední cca hodinu jsem měl velký problém to vůbec dokoukat, prostě naprostej odpad od ukončení arény, zabilo to celý film.

plakát

Dokonalé dny (2023) 

,,Týpek žije celkem definici dopamin detox". Je možné, že v jiném rozpoložení bych dal spíše 4 z 5, ale je to bomba, velmi lidská, s ideálním tempem, neskutečnou hudbou i kamerou. Jeden z top filmů 2023.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Kopírování x let starých amerických komedií. Párkrát jsem se zasmál.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Chápu proč se tolika lidem tenhle film líbí a ačkoliv nejde o zpracování filmu, ale spíš děj, myšlenku a zápletku... myslím si, že vyjít (originálně) takový film dnes, dosáhne tak na 80% max, určitě ne 91% a 9. příčku all-time žebříčku. Hold boomeři a důchodci mají převahu. Za mě střed, lepší 2 z 5.

plakát

28 dní poté (2002) 

Na film jsem koukal prakticky jen kvůli Cillian Murphy a kdyby mi v roce vydání někdo řekl, že o 11 let později ze sebe udělá ikonu životního stylu i oblékání, jakožto ,,Tommy fuckin Shelby" z Gangy z Birminghamu jen těžko bych uvěřil. Ještě neuvěřitelnější mi přijde kam se posunul v současnosti, kdy 22 let po vydání tohoto filmu získává nejcennější hereckou sošku za hlavní roli v blockbusteru Oppenheimer. Hold doba se mění, dnes by s takovým hereckým výkonem (ve 24 letech) jen těžko prorazil, pokud to porovnám se podobně starou/ mladší hereckou špičkou naší doby- Tom Holland, Timothée Chalamet, Millie Bobby Brown, Zendaya, Asa Butterfield... Jinak film běží v moc pomalém tempu, hodně nezáživných nudných scén, hororové prvky jsou spíš vtipné než strašidelné a kamera asi odpovídá stáří, ale i tak hrůza.