Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (2 825)

plakát

Jigsaw (2017) 

Po příjemné sedmičce zase sešup dolů - to tam nemohli obsadit aspoň jednu sympatickou postavu?

plakát

Matky (2021) 

Jeden z prvních "větších" filmů s premiérou po koronakrizi láká na méně okoukané herecké obsazení hlavních rolí a na oddychovou podívanou s jednoduchou zápletkou - čtyři nejlepší kamarádky řeší vztahové peripetie a péči o své potomky. Scénář není pravda žádný zázrak, přesto ale nabízí několik zábavných momentů a hlavně se může opřít o snaživé herce - v malé, ale vděčné roli mě moc potěšil pan Preiss. Na závěr dám všem potenciálním divačkám dobrou radu: Nechte doma mužský doprovod, vezměte kamarádku nebo maminku a věřte, že se dobře pobavíte :)

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

Druhý filmový případ manželů Warrenových považuji za jeden z nejsugestivnějších hororových zážitků, co jsem kdy měla. Je bohužel znát, že další pokračování už netočil Wan. Nejedná se vlastně o klasický horor, ale spíše o thriller s prvky soudního dramatu. Záporná postava nesahá "strašákům" z předchozích filmů ani po kotníky, snímek ale táhne nahoru silný vztah ústřední dvojice. Na jedno zhlédnutí fajn záležitost.

plakát

Nikdo (2021) 

Máte chuť na akční jednohubku plnou brutálních scén a nějakého toho černého humoru? Pak jste tady správně. Klasické schéma, kdy nudný tatík s krizí středního věku skrývá svoji druhou tvář, obohacují dobře obsazené vedlejší postavy a několik nápaditých akčních sekvencí (hlavně ta úplně první s padouchy v autobusu!). Odenkirk mi ale nepřišel dostatečně charismatický a myslím, že ohlášené pokračování už nebude mít z čeho brát. Ráda se budu mýlit.

plakát

Jen o rodinných záležitostech (1990) 

Velmi sugestivní snímek, na výslechové scény bylo až nepříjemné se dívat. Nenašla jsem ale nic, kvůli čemu bych film chtěla vidět znovu.

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) (seriál) 

Kvůli koroně odložený seriálový projekt mě zaujal hlavně díky obsazení Vojty, který z roztomilého puberťáčka vyrostl v charismatického chlapíka a zraje i herecky. Seriál je bohužel docela průměrný, ale díky Vojtovi a Aničce má i světlé momenty. Na jedno zhlédnutí v pohodě.

plakát

Cruella (2021) 

O ději filmu jsem dopředu nevěděla prakticky nic a byla jsem velmi mile překvapená stylovou podívanou a mixem Olivera Twista (malí sirotci na hraně zákona), Dannyho parťáků (plánování rafinovaných loupeží) a Ďábel nosí Pradu (nesmělá asistentka dostává sodu od velké šéfky). Přidejte prima retro atmosféru 70. let, tematickou hudbu a dvě skvělé Emmy. Větší vadou na kráse pro mě ale byla přestřelená stopáž (dvě hodiny a deset minut se ospravedlnit vážně nedá) a s ní související překombinovanost poslední třetiny. Přesto jsem hodně spokojená a jsem přesvědčená, že na velkém plátně to celé vypadá ještě líp než na obrazovce televize :)

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Film, který se od předchozí Ritchieho tvorby docela liší. Neobjevuje se v něm prakticky žádný humor, je temný, drsný, brutální. Typického Ritchieho vám připomene jenom střih některých flashbacků, ze kterých se dozvíte motivaci titulního hrdiny. Oceňuji obsazení lidí, které jsem v posledních letech nikde neviděla (Andy Garcia, Josh Hartnett!). Na druhou stranu jsem se malinko nudila, a když už se chci podívat na film plný krve a násilí, mám přece jenom radši stylizovanější podívanou, která se nebere tolik vážně - tarantinovky, "John Wick" série, však to znáte :)

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Druhá část začíná velice pěkným prologem a následně navazuje přímo na závěr prvního dílu. Divákům známá rodinka se vydá hledat další přeživší, opět se chová hloupě (jako v prvním dílu), ale opět se na to docela hezky dívá. Kouzlo prvního dílu ale mimo jiné spočívalo v téměř neviditelném zlu. Tady se s vetřelci potkáváme celkem často a napětí tudíž není tak velké. Vůbec si nedovedu představit, o čem bude vyprávět již ohlášená trojka, ale nezastírám, že jsem se v kině (poprvé od října!) docela bavila.