Reklama

Reklama

Nezvěstní v boji

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Braddock se vrátil z vietnamského zajetí. Dokázal uprchnout ze zajateckého tábora a vrátit se domů. V médiích se snažil upozornit americkou veřejnost, že ve Vietnamu existuje ještě několik dalších táborů, ve kterých jsou drženi američtí zajatci. Bohužel vláda právě jedná s vietnamskou vládou a Braddockovy informace se vyjednávačům příliš nehodí. Nicméně Braddock dostal nabídku odletět se senátorem Porterem a jeho asistentkou, zaměstnankyní ministerstva zahraničí, Ann Fitzgeraldovou, do Saigonu. Po té, co Braddock uvidí nepříjemnou reportáž o probíhajících jednáních v televizi, rozhodne se jednání zúčastnit. Delegace přilétá do Saigonu a hned na počátku jednání je Braddock obviněn vedoucím vietnamské strany, generálem Tranem, z válečných zločinů. Vietnamci jasně dávají najevo, že ho při jednáních nechtějí. Braddockovi se vracejí jeho staré vzpomínky na chvíle, kdy byl zajat a týrán sadistickým dozorcem Vinhem. Ten je teď velitelem ostrahy jednání a jasně Braddocka varuje, že ze Saigonu nemusí odjet živý. Braddock se nebojí a hned první noc pronikne nepozorován do saigonských ulic a tady najde vilu, ve které bydlí sám Tran. Braddock Trana v jeho posteli přepadne a dostane z něho informaci, kde se zajatci nacházejí. Při útěku z vily však Braddock musí Trana zabít hozeným nožem. Nepozorovaně se mu podaří dostat zpět do budovy, kde jsou Američané ubytováni. Ve chvíli, kdy rozzuřený Vinh vtrhne do pokoje, kde se má Braddock nacházet, najde ho v náručí Ann Fitzgeraldové, která mu dělá alibi. Vietnamci zuří, ale nemohou dokázat, že Braddock zabil Trana. Přesto Vinh vykazuje Braddocka ze země. Ten však neodlétá do USA, ale do Bangkoku, kde začne shánět zbraně. Vinh tam za ním přijíždí se skupinou vietnamských agentů, aby Braddocka jednou pro vždy vyřídili. Braddock v jednom místním bordelu najde svého přítele, Jacka Tuckera. Ten má loď, která může Braddocka dovézt do delty Mekongu, kde se má zajatecký tábor s nešťastnými Američany nacházet. Tucker ho také seznámí s dalšími překupníky, od kterých Braddock získá rychlý malý bojový člun a zbraně. Braddock s Tuckerovou pomocí zajistí i podporu v podobě malého bojového vrtulníku, který má pro Braddocka a osvobozené zajatce v pravou chvíli přiletět. To už však Vinh posílá své agenty, aby Braddocka zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu film překvapí, že není až tak dementní, jak by mohl, z čehož ovšem také vyplývá, že není nijak extra zábavný. Akce je strašně úsporná, nepřekvapivá a neúměrně natahovaná, ale alespoň vhodně načasovaná. S přibývající stopáží už ale člověku ta lacinost začíná pěkně lézt krkem a zábavný vietnamský masakr, jenž konečně jakžtakž splňuje očekávání, přichází s křížkem dááávno po funusu. Další z filmů, které digitální éra brutálně vykastrovala. Věřím, že před lety to na kazetě muselo fungovat nesrovnatelně líp. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Historie začíná takto: Chuck Norris chtěl natočit něco podobného jako byl Rambo, tak se pustil do Missing in Action. Snažil se více ukázat hrůzu vietnamské války a nebýt tak zaměřený proti americké vládě. Zda se mu to povedlo posuďte sami. Osobně mě tento snímek moc nezaujal a také si z něj mnoho scén nepamatuji. Ale jako béčková podívaná to není zas tak nejhorší. Navíc Chuck Norris je můj oblíbený akční herec, takže mu dávám 3* za to, co se mi ve filmu líbilo... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že filmy s Čakom som moc nevidel, aj keď som vyrastal na borcoch, ktorí akčný žáner preslávili. Nuž nikdy nieje neskoro dobiehať zameškanú kapitolu s encyklopédie akčných hrdinov. Nielen Čak, ale aj ostatný sa zviezli na vlne Ramba a na príbehu o vojnových zajatcoch vo Vietname. Musím sa priznať, že to nieje vôbec zlé. Vtipy o Chuckovi dajme bokom, predovšetkým tu hraje sám seba, všetkých vystrieľa, nikto ho netrafí, nikdy nekrváca, nikdy mu nedôjdu náboje, všetkých zachráni a to teraz nemyslím ako vtip aj keď sa to tak dá brať. Toto všetko k akčňákom s 80tiek patrí, Rambo nebol iný, iba mal Stallone lepší rozpočet, lepšie akcie, lepšie telo (nie som gay:) ) a predovšetkým väčšiu charizmu, ktorú Čuk nemá. Tak či tak, ako milovník výbuchov v rámci žánru som sa bavil. 60% - 3* ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Jenom bubák kouká pod postel jestli tam není Chuck!! Klasický akčňák z 80. let, nebo jak se tu s oblibou říká typické "béčko". Kdybych film viděl poprvé někdy v 10-12 letech byl bych asi nadšený, ale takovéhle filmy si doteď rád pustím a že jsem neviděl doteď snad žádný akční film s nesmrtelným Chuckem Norrisem byla moje velká ostuda :-) kamarád mi poradil Nezvěstní v boji, že je to prý podobné Rambovi II, vzdáleně se to alespoň námětem podobá. A konečně už vím odkud pochází ta scéna kdy Chuck vyskakuje z vody s kulometem :-D . Po dobrém začátku kde se sice nic moc neděje ale vysvětluje se příběh a o co vlastně jde, přijde takový slabší úsek filmu, na konci už to lítá, kulky, výbuchy. Rozhodně jsem se nenudil. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Postava Braddocka patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co Chuckie nabízí filmovému nadšenci všech akčních béček. Po táhlejším úvodu dojde na akci, která je místy vyvedená. Hudba patří vůbec k tomu nejlepšímu a právem bojuje za tři poctivé hvězdy, jenž řadí missing do lehčího nadprůměru. Vše ostatní už je bohužel veliké trápení, které vám, pokud jste v dětství nevyhledávali Nezvěstného" v regálech videopůjčoven, nedovolí pustit tuhle "kultovku" znovu. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (14)

  • Chuck Norris natočil film na počest svého mladšího bratra Wielanda, který padl ve Vietnamské válce v roce 1970. (Divočák)
  • První a druh díl MIA se kvůli ušetření nákladů natáčely společně. Producentům ale druhý díl přišel lepší než první a proto přehodili jejich číslování a pustili dvojku do distribuce jako první. Proto se "dvojka" odehrává vlastně před "jedničkou". (Divočák)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Reklama

Reklama