Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi v dávných dobách mocně vládl král Artuš (Sean Connery). Jeho domovem byl Camelot. Chtěl vládnout spravedlivě a v míru. Jeho největším protivníkem byl jeho bývalý rytíř, princ Malagant. Ten spolu se svými vojáky neustále usiloval o dobytí co největšího území. V kraji, kterému vládla po smrti svého otce Guinevere z Leonesse, se Malagant dopouštěl válečných zločinů, vypaloval vesnice a vraždil zdejší lid. Guinevere se rozhodla, že nejlepší bude provdat se za krále Artuše a spojením s jeho říší svůj lid ochránit. Při cestě na Camelot je však její procesí přepadeno Malagantovými válečníky. Krásnou paní zachrání statečný Lancelot (Richard Gere), kterého žena okamžitě okouzlí svou krásou. I ona k němu cítí náklonnost, ale nechce nic přiznat. Oznámí muži, že se jede provdat za Artuše a že se mezi nimi nesmí nic stát. Guinevere v pořádku dorazí na Camelot a je připravena stát se královou ženou. Do pevnosti se ovšem vydá i statečný tulák Lancelot a doufá, že žena bude opětovat jeho city. Vše se ale chystá na královu svatbu. Na zasedání rytířů kulatého stolu dorazí princ Malagant s návrhem, že si s Artušem rozdělí Leonesse. Budoucí královna ale tuto možnost striktně odmítne, král pochopitelně také a Malagant s výhružkami rozezleně odchází. Guinevere je Malagantovými vojáky unesena do zříceniny jeho hradu, kde je vězněna, ale vysvobodí ji opět Lancelot. Cit mezi Lancelotem a krásnou budoucí královnou je stále silnější, a i když by byla žena nejraději, kdyby Lancelot z Camelotu odešel, muž nakonec přijímá Artušovu nabídku stát se jedním z rytířů kulatého stolu jako odměnu za záchranu života jeho lásky. Artuš totiž nic netuší o vzájemných sympatiích jeho ženy a statečného rytíře. Dochází ke kýžené svatbě, ovšem hned po ní se král s královnou dozví hroznou zprávu o přepadení Leonesse, královniny milované země. Rozhodnou se proto na místo vydat spolu s mohutnou armádou... (TV Prima)

(více)

Recenze (323)

fleker 

všechny recenze uživatele

vcelku nízký hodnocení, na to že v tom hraje tolik známejch vopic....asi taky nejste zrovna fanoušci kamelotů a jim podobnejch venerů, který na vás donekonečna zvoněj, aby vam mohli nacpat do ruky leták, do kterýho beztak maximálně zabalíte šlupky vod brambor,,,a sou tak drzý, že k vám lezou i v neděli, kdy má normální slušněj člověk spát,,, a když sem mu tudle vodevřel, a von povídá: "no to je dost.." ,,,a já na to : "tady si někdo koleduje vopřezdržku" , jenom se tak ušklíb a příští den tu byl znova,,,to je snad horší než ty jehovada,,ty aspon choděj slušně voblečený ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Papundeklová představa Amíků o rané středověké legendě dopadla ještě strašněji než jsem čekal... Fialové legíny a vůbec celé to umakartové zpracování, bakelitový Camelot a výprava... Děs, to snad i v Xeně na tom byli už jen co se kostýmů týká lépe... Pro Amíky je 170 let starej kostel taková hitorická pecka, jako pro nás stavba románská... Podle toho to taky v jejich historických filmech občas vypadá.... Jen stále netuším, proč tak rádi točí filmy ze středověku... Sorry Connery, ale v tomhle ses neměl vůbec omáchnout... Z naondulovaného Gere asi nejedna soudobá lady omdlela, ale na mně nezabral... Hvězda jen za sladkou Julii ! * ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dá se na to dívat, ne že nedá. Jen je třeba zapomenout na artušovskou legendu, spolknout fakt, že Julia Ormond je ve vetšině filmů spíš na ozdobu než na co jiného, a přetrpět Richarda Gerea coby velice nerytířského Lancelota. Odměnou budiž velkolepě zlotřilý Malagant, pohledné (ač historicky vyloučené) exteriéry a vynikající Connery. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý jestli mi i po deseti letech co jsem to viděl prvně to přijde stejně směšné... Bylo to ještě směšnější... Nato jak může relativní stařík Richard Gere hrát neohroženého rytíře Lancelota sem za těch deset let nepřišel - Viděno 1x + 30. 12. 2009 - 15% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak si to vezměme pěkně popořádku - hudba podmanivá (aby ne, taky je to Jerry Goldsmith), Sean Connery jako obvykle skvělý, Richard Gere hraje mladšího než si může dovolit, výprava a kostýmy jsou úžasné (ano, já vím, že z historického hlediska je to do nebe volající hovadina od architektury až po zbroj;)) a Julia Ormond je tak krásná a silná jak jen žena může být:) Dost vtipů - krásnější Lady Guinevru jsem ještě neviděl. Nemůžu jinak... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (22)

  • Mel Gibson byl v jednu chvíli s tímto projektem spojován, ale nakonec dal přednost filmu Statečné srdce (1995), který režíroval a hrál v něm hlavní roli. (HappySmile)

Reklama

Reklama