Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (402)

bloom 

všechny recenze uživatele

Mám ten film docela rád, protože tu hrají mí oblíbenci Rowan Atkinson a John Cleese. Film se nese v duchu starých závodnických taškařic (nejvíc připomíná To je ale bláznivý svět) a úroveň gagů se nese většinou ve starých dobrých liniích. Pochvalu si zaslouží i další komik Jon Lovitz, jehož scénky jsou nejvtipnější. Ale na druhou stranu mě na tom filmu dost věcí štve. Např. Whoopi Goldberg. Dřív jsem jí měl rád, teď už ji moc nemusím, přesto uznávám, že je celkem dobrá herečka a komička. Ale prostě mi v tomhle filmu nezapadla do party s ostatními (totéž trochu cítím i Cuby Gooding Jr., i když byl pefektní). Dál jsou to Seth Green a hlavně Vince Vieluf (ty piercingové gagy jsou z filmu nejhorší), kteří hrají své postavy jinak, než by se dalo čekat. Kdyby byli jejich zlodějíčci udělaný jako podle Guye Ritchieho, filmu by to jen prospělo. A ten konec film tak shodí, že se cítíte jak v úplně jiném filmu a připadá vám, že je tam jen proto, aby Smash Mouth mohli zazpívat All Star. (Copak to nemohlo skončit nějakou černohumornou pointou?) Suma sumárum: Kdyby byl film víc černější a místo Jerryho Zuckera ho natočil někdo méně sentimentální bylo by to o hodně hodně lepší. Přesto dávám čtyři kvůli gagům a reinkarnaci mého oblíbeného žánru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání vzhledem k angažování Jerryho Zuckera na režijní stoličku bylo poněkud větší, než výsledek. Některé momenty byly sice hodně vtipné, ale našla se taky hluchá místa a taky jedna čistě "ukradená" scéna (z filmu Tajný závod - na trochu podobné téma). Nejlepší part "vyfasoval" Jon Lovitz, jehož scénky počínaje návštěvou "Muzea Barbie" mě přivedly od smíchu takřka do bezvědomí. Dost mě osobně zklamal klišovitý a až kýčovitý konec, ale celkový dojem je přece jen solidní a je to určitě jedna z nejlepších komedií za poslední 3-4 roky. Podle mě. :) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zamrzia dve veci. Obcas prilis vela hlusiny a kruto nevyuzity potencial. Ale inak dobra zabava, ktoru nad priemer vytahuje niekolko vypecenych scen, kde som sa smial na plne hrdlo (zraz veteranov, krava, rychlostny rekord, vevericky). Navyse som fakt netusil ako to skonci a pointa milo prekvapila. Vo vysledku skoro tak dobre ako Edwardsove Velke zavody (mozno aj preto, ze to nema cez 2 a pol hodiny). 7/10 ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Opravdu od srdce jsem se zasmál jen u brilantní scénky s Lovitzem, divoce gestikulujícím na pódiu před válečnými vetarány a pár dalších fórů bylo taky slušných. Ale když už jsem si říkal, že bych ten film i vzal na milost, přišel konec, který byl tak odporně sentimentální a hloupý, že nic tupějšího k tomu připlácnout nemohli. Smutně neuvyužitý potenciál mnoha výborných herců. Zejména bohů jako je Cleese a Atkinson... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu To je ale bláznivý svět (1963), který byl Milionovému závodu inspirací, postavy závodí o 350 000 dolarů. Dva milióny, o které jde v tomto případě, představují (započteme-li inflaci) přibližně stejnou částku. (Karlos80)
  • Pôvodne mal vo filme krátke cameo aj profesionálny zápasník Dallas Page, jeho scénka však bola vystrihnutá, pretože nedokázala zaujať testovacie publikum. (misterz)

Reklama

Reklama