Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

lamps 

všechny recenze uživatele

Hodně bláznivá a celkem vydařená komedie, která výrazně dojíždí pouze na hrozivý závěr. Jerry Zucker má humor v krvi, a tady mu v naplňování jeho fantazie dopomáhalo bez debat skvělé herecké obsazení, jehož hvězdný lesk je na film takového typu opravdu nevídaný. Nejvíce pozornosti na sebe strhuje, samozřejmě, Atkinson, který opět předvádí další šílenou variaci na Mr.Beana, ale za zmínku stojí i ostatní v čele s rozježenou Whoopi Goldberg a neodolatelným Lovitzem, při jehož vpádu na sešlost válečných veteránů mě popadal hysterický smích. Ale přestože zábava byla velmi rozmanitá, film utekl celkem rychle a některé scény mi zůstanou v paměti ještě hodně dlouho, za, omluvte mi ten výraz, zprasený konec si to ode mě víc než průměrné hodnocení prostě nezaslouží.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapivá taškařice, ve které to jde i bez tělesných tekutin, s relativně ucházejícím humorem. Šílený milionář si usmyslel pro své stejně ulítlé přátele hru, ve které jde o dva milióny dolarů a o partu rozdílných lidí, kteří jsou ze stejného světa jako my a ty prachy prostě chtěj!! Stejně jako by jsme je chtěli my!! I když ne právě povedené situace převažují, najdou se i místa, hodná zapamatování (cameo Kathy Bates coby veveřčí královny, hitlerovo muzeum, váleční vereránové aj.). Herci na malém prostoru dělají, seč jim síly (a pneumatiky) stačí, místy přehrávají, místy jsou vyloženě trapní (Meyer a Smart), jiní jsou žalostně nevyužití (Atkinson, Cleese).. Tvůrci kultovních záležitostí prostě tuhle zlatou žílu dostatečně nevyždímali!! A někdy až moc, ale na špatných místech!! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Průměrné zápletkou, repertoárem vtipů (snad jen srdce a Hitlerovo auto stojí za zmínku), ale přesto docela koukatelné – přinejmenším díky všem hereckým tvářím, které odvádějí sice rutinní, ale přesto dobrou práci. Jedině John Cleese mě zklamal, protože vzít takhle nevýraznou roli je pro tak výrazný zjev naprosto zbytečné. Určitě najdete tuny lepších komedií, na druhou stranu i tuny horších. „Milionový závod“ je příjemnou vatičkou na dlouhé chvíle. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, nevím co proti tomuto filmu máte, ale mně se to prostě líbilo. Jestli nevíte co se skrývá pod pojmem bláznivá komedie, tak věřte, že je to tohle. Závod od dva miliony dolarů omezen pouze jediným pravidlem: ,,Žádná pravidla nejsou". A podle toho to i vypadá. Mně tohle na zabavení skutečně stačí. Střetla se nám tady zajímavá jména, kde si asi každý dokázal najít svého favorita. Tady je moje hodnocení zcela jasné. * * * ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Místy je to třeskutě zábavné, místy je to slabé, místy je to hloupé (ten závěr). Taky si myslím, že těch postav tam nacpali moc a pak je nestihli kočírovat (brutálně ošizená linie s Atkinsonem). Jon Lovitz je tradičně skvělý, ten chlap mě prostě baví. Amy Smart už se u mě zřejmě zcela vyhrabala z bahna nesympatičnosti. Naopak Gooding jr. je pořád stejně trapný, jeho afektovanost mě neskutečně vytáčí. Banda neustále se vsázejících zbohatlíků s Cleesem v čele je prostě neskutečná. Nechcete veverku? 3.5* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • DVD bonusy zahrnují mimo jiné vystřiženou scénu, v níž si Sinclair (John Cleese) se svými společníky krátí čas tím, že hrají Monopoly se skutečnými penězi. (lubos111)
  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama