Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

delaware 

všechny recenze uživatele

Už úplný začátek nabudí skvělou náladu - úvodní píseň i celý soundtrack se povedly. Počáteční titulky jsou originální, stejně jako přechod z animovaného světa do prostředí kasina v Las Vegas. Zbožňuju scénu s veverkou ("Měli - jste si - koupit - veverku!"), rodinku Jona Lovitze s muzeem Barbie a Hitlerovým autem i Cubu Goodinga převlečeného za řidiče zájezdu směřujícího na sraz všech Lucií v Santa Fe. Závěr se sice možná tváří příliš ohraně a filantropsky, ale k Milionovému závodu patří a mně tam sedne. Nejčastější výběr při chuti na komedii... ^^ ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina, ale věřte tomu nebo ne - je místy vtipná. Když překonáte pár scén s týráním zvířat (chudák kráva přivázaná k balonu nebo pes uškvařený na elektrickém plotě), je to fajn komedie. S podivem... Whoopi Goldberg a Rowan Atkinson tu nejsou nic moc (i když blbnutí s lidským srdcem a srážka s vlakem jsou vážně vtipný). Mnohem víc se mi tu líbil Cuba Gooding Jr. jako všemi pronásledovaný fotbalový rozhodčí, co pěkně podělal důležitý zápas nebo Seth Green. Najde se tu pár vážně směšných scén... Neuvěřitelně úchylné (přesto vtipné) hry zbohatlíků, Amy Smart ničící svého přítele v helikoptéře nebo váleční vysloužilci a "Hitler". Ale u čeho jsem se fakt válela bylo MĚLI - JSTE - SI - KOUPIT - VEVERKU!!!XD ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Místy je to třeskutě zábavné, místy je to slabé, místy je to hloupé (ten závěr). Taky si myslím, že těch postav tam nacpali moc a pak je nestihli kočírovat (brutálně ošizená linie s Atkinsonem). Jon Lovitz je tradičně skvělý, ten chlap mě prostě baví. Amy Smart už se u mě zřejmě zcela vyhrabala z bahna nesympatičnosti. Naopak Gooding jr. je pořád stejně trapný, jeho afektovanost mě neskutečně vytáčí. Banda neustále se vsázejících zbohatlíků s Cleesem v čele je prostě neskutečná. Nechcete veverku? 3.5* ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc bláznivá komedie, při které jsem se sice párkrát zasmál, ale žádná scéna není až zas tak vtipná, abych si ji dlouhodoběji zapamatoval. Takže jako oddychová jednohubka to docela jde, ale vím jistě, že se k filmu vracet nebudu. Dle mého patří Miliónový závod k těm průměrnějším komediím... Čekal jsem víc, někdy mě to i nudilo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak obzvlášť inteligentní komedie to není, ale takovej Cuba Gooding jr. mě dostával uplně hodně moc very mač, obzvlášť když se snažil dostat z řidiče autobusu jeho hadry (hlavně v originálním znění). Taky Jon Lovitz a jeho eskapády s hitlerovým vozem, muzeem Barbie a srazem veteránů z války je nezapomenutelný. Rowan Atkinson sice moc nenadchl, ale v celovečeráku Mr. Beana byl snad ještě horší. Ostatní postavy nejsou tak dobré, ale neurazí asi ani jedna. Teda jedna jo - John Cleese, kterej s těma novejma zubama vypadá fakt divně, ale zakomponování milionářských sázek to uplně přebije. Ale jinak dobrá oddychovka s ujetejma nápadama (kráva létající balónem, auto u radaru, veverky atd.). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)

Reklama

Reklama