Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Návrat ke crazy komediím z 60.ých let jako 'Báječní muži na létajících strojích' nebo 'Je to bláznivý, bláznivý, bláznivý, bláznivý svět'. John Cleese je jako vždy vynikající, za Rowana Atkinsona bychom měli být vděční, protože teprve on přetvořill svou postavu v narkoleptického Itala. Původně to měl být čínský advokát a měl být obsazen někým jiným. Ostatně - původní nápad Jerryho Zuckera byl obsadit všechny role "komiky" typu Jima Carreyho, Mika Meyerse nebo Roba Schneidera. To by to dopadlo! Stávající obsazení je ovšem výborné, protože jde vesměs o herce, kteří narozdíl od výše jmenovaných moc dobře vědí, že bláznivá komedie se musí hrát s vážnou tváří, jinak přestane fungovat. A jestli jste tenhle film v kině propásli, tak vás lituju - "měli jste tu veverku koupit!" ;-) 80 % ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film. Komedie bývají většinou buď povedené nebo blbé, jenže tady se v záplavě trapnosti ukrývá několik mimořádně dobrých gagů - Barbie muzeum, veverky, sázky znuděných pracháčů atd. Film působí dojmem, jako by geniální komici Atkinson či Cleese přišli s několika gagy a námětem, který je super a dal by se z něj vyždímat parádní film, ale do ruky to všechno vzali jiní a totálně jim to pohřbili pod tlustým nánosem stupidních fórků, debilního řvaní a idiotského pitvoření, charakteristických to znaků špatné americké komedie. Sorry, Jerry, tentokrát jen těžký průměr, a pánové Atkinson a Cleese by měli konečně udělat něco ryze podle sebe. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prvotriedna bláznivá komédia so super fórmi. Priznám sa, že keď som zbadal meno Jerry Zucker príjemne som si zaspomínal na klasiky žánru Prísne tajné a Pripútajte sa, prosím! Je jasné, že Zucker už má najlepšie časy dávno za sebou a Miliónový závod nedosahuje kvalít týchto snímkov, ale pre fanúšikov paródií(medzi ktorých sa s chuťou radím) je to viac ako dobré. Ešte ma potešila účasť "Pythona" Johna Cleesa. Jediné čo mi bráni dať plné hodnotenie je slabší úvod. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak obzvlášť inteligentní komedie to není, ale takovej Cuba Gooding jr. mě dostával uplně hodně moc very mač, obzvlášť když se snažil dostat z řidiče autobusu jeho hadry (hlavně v originálním znění). Taky Jon Lovitz a jeho eskapády s hitlerovým vozem, muzeem Barbie a srazem veteránů z války je nezapomenutelný. Rowan Atkinson sice moc nenadchl, ale v celovečeráku Mr. Beana byl snad ještě horší. Ostatní postavy nejsou tak dobré, ale neurazí asi ani jedna. Teda jedna jo - John Cleese, kterej s těma novejma zubama vypadá fakt divně, ale zakomponování milionářských sázek to uplně přebije. Ale jinak dobrá oddychovka s ujetejma nápadama (kráva létající balónem, auto u radaru, veverky atd.). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie od Jerryho Zuckera, který by nedokázal zklamat. Sice to není vtipné v každé scéně filmu, ale některé jsou takřka geniální. Prolínání cest všech herců je různorodé, ale rozhodně ne stejné. Meyer má cestu akčnější, Cuba Gooding Jr. vcelku vtipnou zato Whoopi Goldbergová s její dcerou mi nepřišla nijak zajímavá ani vtipná. Takže celkově vzato je film opravdu různorodý a každý si piíjde na své. No a k tomu skvělý Rowan Atkinson, postižen spavou nemocí :). Ale nejlepší je stejnak scénka, kde se rodinka spolu s tátou Jonem Lovitzem dostane do muzea Barbie...nemluvíme tu ale o Barbie jako takové ale o --- Klausovi Barbie, známém jako Lyonský řezník za 2. světové války. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, v níž se bratři Duane (Seth Green) a Blain (Vince Vieluf) snaží shodit navigační věž, hraje skladba „Ve sluji Krále hor“ ze suity "Peer Gynt" norského skladatele Edwarda H. Griega. (Idée_fixe)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 85,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama