Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka není žádný zázrak, ale vcelku se na ni dalo v pohodě dívat. A to především díky milé Aničce Fialové. Tvůrci se nepustili do žádných extrémů, na druhou stranu působil příběh trochu fádně, až lacině - včetně rychlého konce bez větších emocí. Všehovšudy tři lokace, také obsazení cizinci působilo rušivě. Proč královna, která měla vskutku malou roli, musela být dabovanou Němkou? Na druhou stranu mě děj i pobavil a štěstí jsem páru přál. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jsem si původně říkal, že cestování v čase je pro děti docela těžkej oříšek, aby to mohly pobrat. Jenomže děti v sobě nemají ten komplikovanej přístup nás velkejch, co se šťáráme v logice příběhu. Takže za mě obstojná a zábavná pohádka. Když pominu fakt otřesnej dabing německý královny. Z trojice sudiček nejvíc bavila upjatá Kolářová. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Janák se ČT jako pohádkostrůjce několikrát osvědčil,tentokrát ale šlápl vedle a krom prvních cca patnácti minut tady nefunguje vůbec nic.Čerti veem nelogické cestování v čase,ze kterého by Shledonovi z TBBT explodovala hlava,nečekám ani nějakou logiku v chování postav,ale tady toho bylo všeho strašně moc.Nesympatickou hlavní dvojicí počínaje,přes přehrávající zbytek pokračuje a konče sudičkami,které sice úplně o všem věděly,přesto se ale chovaly jako totální krávy.Opravdu nečekám od televizní vánoční jednohubky moc,ale všechno má svoje hranice...20% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// PLUS: z prince a princezny je celkem sympatická dvojice, zápletka je moje oblíbená a její provedení je trochu odlišné, prostředí je pěkné, efekty jsou ok MÍNUS: působí to docela levným dojmem, je to taková levnější varianta Princezny zakleté v čase, ze zápletky se dalo vytřískat daleko víc. Shrnutí: Nebyla to ta nejlepší pohádka co jsem na Štědrý den viděl, ale špatná také nebyla. Zaostává za Jánákovou pohádkou Korunní princ, kterou dávali krátce před touto. Rukopis tam je podobný, ale zde to občas jaksi drhlo a nemělo to tah na branku. Asi ji znovu vidět nepotřebuji, už by mě ničím nepřekvapila, třeba že námět a zápletka patří mezi mé nejoblíbenější a trojice sudiček (Janžurka, Kolářová, Konvalinka) jsou super./// Celkem 61%/// ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Síce je ten koncept celkom neoriginálny, tak musím nejaké body "Jak Si Nevzít Princeznu" dať. Myslím si, že to malo pár dobrých nápadov, herci sú schopní, alternatívna realita zaujímavá a vo výsledku to má aj dobré úmysly. Keby som chcel lekciu filmu trošku hlbšie analyzovať, myslím, že by som narazil na nejaké diery, ktoré by to mohli trošku atakovať, takže to radšej nechám tak. Nebudem to rozoberať moc do hĺbky. Lebo nemyslím si, že to bola pointa filmu. Je každopádne zaujímavé vidieť ako jedna zmena dokáže z čestného muža urobiť neuveriteľného oportunistu, ktorý sa nebude brániť ničomu. A Ady Hajdu to podľa mňa celkom predal. Postavy sú celkom okey, koncept je okey, no sudičky majú podľa mňa pár dobrých scénok, ktoré ma pobavili. Jediné čo musím filmu výraznejšie vytknúť, je vyriešenie ústredného konfliktu. Mohlo to byť spracované oveľa zaujímavejšie než to čo tu spravili. Úprimne, fakt slabota. Ale koniec koncov, snaha tu bola. Za jedno pozretie neľutujem a myslím si, že po minulé roky sme tu mali niekoľko oveľa horších projektov. Toto aspoň v rámci možností má hlavu a pätu. Hodnotenie: B- ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • „Jak si nevzít princeznu má originální zápletku, a přitom je to pohádka se vším všudy – je v ní humor, napětí i láska. A navíc pohádkové herecké obsazení,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák. (SONY_)
  • Ve scéně s padajícím dortem dopadne dort na nevěstu z jiné strany, než na kterou se následně král (Miroslav Táborský) obrátí, aby Hynkovi (Patrik Děrgel) vytknul jeho nešikovnost. (Kryblice)
  • Premiéru sledovalo více než 2,6 milionu diváků starších 15 let (podíl 61,9 %), jednalo se tak o nejsledovanější pořad Štědrého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama