Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Nápad podobný Stargate, svatba zase nápadně připomíná svatbu ze Spacebals včetně kostýmu a způsobu hraní oddávajícího. Problémy s časovým kontinuem Star Trek, A Sound of Thunder Raye Bradburyho a do komediálna Na hromnice o den více, či loňský Palm Springs. V dramatických chvílích hudba zase připomíná Wagnerův Let Valkýry... Prostě originální česká pohádka na Štědrý večer za peníze českých, slovenských a německých daňových poplatníků...  Ze Star Treku, Nové generace, mám hodně rád epizodu Krystalická entita. Asi už je pozdě, ale poprosil bych Petra Hudského a Karla Janáka o její zpracování jako příští českou vánoční pohádku.  A slibuju, že za to dám i čtyři hvězdy. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Áno, v Čechách je možné natočiť rozprávku bez čerta, pekla a zlého čarodejníka. Jak si nevzít princeznu patrí určite medzi tie nové lepšie rozprávky. Nechýba jej vtip, nadhľad (Stargate), na mieste zlých mocností tu bol obyčajný človek z ľudu, ktorý iba  dostal moc, Len škoda, že princezná nebola o trochu sympatickejšia. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Vzdor některým nedotaženostem se jedná o jednu z nejlepších štědrovečerních pohádek posledních let. Vzhledem k osobám tvůrčího štábu patrně i o pohádku vynikající. V každém případě o lásce a jejích zákrutech vypovídá mnohé a to převážně tou nejtěžší - komediální - formou. Proč by štědrovečerní pohádky měly být jen pro děti? Dospělí zůstávají - alespoň někteří - dětmi po celý život. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princ, co nevypadá jako infantilní pablb (dokonce ani každé zvlášť, tedy nevypadá ani infantilně ani jako pablb), pohledná (pánové, omlouvám se, prostě se s některými z vás neshodnu) princezna, nezvratný osud daný věštbou, sudičky ve standardním počtu tří a časové skoky, které nedovysvětlením některých zápletek dobrému zbytku podkopávají nohy. Ale vzhledem k tomu, že jsem to od roku vzniku viděla už asi 4x a vždycky si to docela užila, nevidím důvod tepat někoho, koho mám v podstatě ráda. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Průměrná janákovina, jakých jsme v posledních letech vídali už povícero, tentokrát "ozvláštněná" všelijakými, tu více, tu méně povedenými a logickými hrátkami s časem. Obstarožní princ se zrovna dvakrát nehodí ke svému sexy protějšku, ale v dnešní době beru jako pozitivum už to, že princezna je ženská. Scénář mnohdy pokulhává na obě nohy, našla by se řada kravin, ale na druhou stranu tahle pohádka netrpí přemírou ječení a pitvoření nad obvyklé poměry a otřesné paskvily let minulých typu "Kouzelníka Žita" nebo dokonce "Slíbené princezny" strčí snadno do kapsy. Asi je to málo, ale koneckonců, veřejnoprávní televize si svoje odkroutila a tak i "Jak si nevzít princeznu" svojí troškou přispěje k tomu, aby Rada ČT v pravou chvíli přiklepla panu Dvořákovi za odměnu nějaký ten miliónek do kapsy. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno