Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S Proziem vymažeme trápení, zničíme žárlivost, vymýtíme vztek. Že s nimi zmizí i jejich sestry - láska, radost, a eufórie - bereme jako spravedlivou oběť." Každé ráno se modlím k Zentivě, aby vymyslela další ze svých skvělých léků, díky kterým zemřu bez bolesti, radostněji a hlavně o dost dřív. Také si samozřejmě dávám Prozium před každým jídlem, střelbou a sexem, takže jsem na funkci klerika naprosto skvělým kandidátem. Kdybych to Prozium nebral, tak bych si dovolil napsat, že mě můj kolega John Preston svými kousky dost bavil, ale jako bezemoční člověk to rozhodně nenapíšu. Otec by se totiž určitě zlobil a klerikem bych se pak nestal, což nehodlám riskovat. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vždy mám dobrý pocit po filme, pri ktorom vidím od začiatku dobrý nápad a ten nápad je skvele spracovaný. Dobrý scenár, ktorý bol plný zvratov, fantastická futuristická akcia ako aj kulisy. A samozrejme prekvapivo známo a hlavne kvalitní herci, ktorí ukázali, že aj pri akčnom filme sa dá hrať. Akurát ma prekvapila iba krátka rolička Seana Beana na začiatku. 90%. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postkatastrofický blábol ... Takhle si představuji pseudofilozofický snímek. Navíc je tu řečeno všechno tak polopaticky, scénáři i filmu by prospělo trošku rafinovanosti (když se tu pálí obraz, musí to být právě Mona Lisa, symbolika Otcova státu se musí podobat právě Třetí říši, citové probouzení je deklamováno ve scéně s hyperroztomilým štěnětem, které olizuje klerikovi tvář... kam se na tohle hrabe Lars von Trier!). A vůbec nejhorší - ta zjevná stylizace do progresivnosti Matrixu spolu s béčkovou omšelostí mi nějak nepasovala dohromady... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělej, zpracování o kousek horší, ale Christina Bale nehoráznej masakrář. jeho komba neměly chybu. Nicméně film neni jenom o tom a i linie příběh neni vůbec k zahození, ale co si budem povídat, ty souboje prostě vládnou, ty dělaj Equilibrium tim filmem kterým je. Sci fi to je fakt výborný, řadí se to hned za matrix, ten byl první a jedinečnej ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Když vynásobím třetí odmocninu čísla 27,2 cotg. alfa, vyjde mi úhel beta, do kterého musím stočit zápěstí pravé ruky, abych zasáhnul toho týpky nalevo 2,5 cm pod pravé koleno... tak takovéhle šílenosti si uvědomují znalci matematického úhlozpytu s názvem Gun-Kata během setin vteřiny... poměrně originální prvek, který si svou atraktivitou zcela jistě přitáhne vaší pozornost. Film má svá pravidla, ponurou atmosféru, dobré herce a tak nějak si jde svojí cestou. A to se počítá. Finančně však naprosto propadnul. 20 miliónů dolarů(rozpočet)/5,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Nabití brokovnice v čase 0:51:48, kdy s ní John Preston (Christian Bale) trhne směrem nahoru, je nesmyslné. (dc125)
  • Dílo nazvané „He wishes for the cloths of Heaven“, které bezchybně cituje Errol Partridge (Sean Bean), pochází ze sbírky zvané „Vítr v rákosí“ od irského básníka Williama B. Yeatse. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama