Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Policejní vyjednavač Dano Andrik se zaplétá do politicko-vyjednavačské krize na oddělení kardiochirurgie, kde se mimo ministra obrany nachází i Danova těhotná přítelkyně Lenka. Aby ji Dano spolu s pacienty a personálem dostal na svobodu, musí čelit požadavkům nevyzpytatelného únosce Korňana na jedné straně a tlakům nejvyšších politických špiček na straně druhé. Čas neúprosně běží a Dano se musí rozhodovat rychle: postupovat podle příkazů z nejvyšších míst nebo pomoct únosci očistit jeho jméno? Osmidílný koprodukční seriál Ultimátum se celý natáčel na Slovensku během dvou vln pandemie. Jedná se o historicky první koprodukci České televize a TV JOJ. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někoho zřejmě napadlo, že cca 20 let po premiéře 24 hodin bude dobré přijít s tuzemskou verzí seriálu. Jak se však ukazuje, tak kamenem úrazu bude v našem prostředí nevypsanost tvůrců v tomto žánrů, takže veškeré dějové linky a zvraty spadají do kategorie těch nejzákladnějších a nejprofláknutějších klišé, které se v podobných věcech objevují. Tvůrci si tady na první dobrou ukrojili příliš velké sousto, a tak nezvládají kombinovat politickou a akční linku, představují obrovské množství vedlejších (a veskrze zbytečných) postav, jejichž dějové linky nemají žádné ukončení. Dobře zvládnutá technická stránka věci a velká výprava pak dávají směřování k nějakému akčnímu béčku, ale to asi nebyl hlavní záměr tvůrců. Herci si viditelně užívají, že můžou konečně hrát něco jiného, než klasické vztahovky, ale komplexně je to hlavně škoda velkého potenciálu, který se utopil v ambicích samotných tvůrců. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Spíše slovenský než český koprodukční projekt, který kdyby nebyl možná až moc překombinovaný, tak by si zasloužil plné 4 hvězdy. Takto to jsou plnocenné tři hvězdy.  Přitom akce většinou ušla, napětí slušné, herecké obsazení více než dobré. Děj i scénář taky docel sednul. Něco tomu chybělo a něco trochu přebývalo. Ale v československých koprodukčních vodách šlo o v celku originální počin. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeplácané, překonspirované, překombinované a ukrutně protahované nic. Z osmi dílů by šel udělat jeden průměrný, kdyby vyházeli tu ubečenou a uřvanou vatu kolem a všechny ty parazitní zbytečnosti. Kameraman by v detailech nemusel třepat kamerou, dramaturga možná přetáhnou do Růžové zahrady a zvukař by měl dostat padáka. S velmi odřenýma ušima jedna hvězda. (12%) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi po třetím díle jsem dost nahlas uvažoval o konci seriálu v mý televizi. Nakonec zvítězila zvědavost jak tvůrci naložej s timhle pitomým spletencem. Obrovský množství postav, který se svým jednáním za zvuků rádobydrsný hudby snažej ze série udělat víc, než vlastně je. Koleník je prakticky ve svým projevu spíš jak fetka, Bahul zcela na smrt unavenej, a některý činy jedinců hereckýho ansáblu volaj po pomoci nějakýho zkušenýho scénáristy. A možná i doktora léčebny. Konec je pak takovej jako že už je toho dost. Vypněte už ty kamery. Dost nepovedený. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Projekt divoké kombinace české veřejnoprávní a slovenské soukromé televize, který se snažil o netflixovskou moderní kvalitu v tom domácím zaprděném rybníčku a pár věcí je opravdu na pár místech třeba ocenit - kamera, hudba, akce ( ikdyž teda jen snaha) , napětí thrilleru, jenže ten námět únosce s rukojmími v nemocnici neutáhl osm dílů a celé to nedrželo pohromadě a rozpadlo se to překombinovaností politiky, konspirací a nevěrohodností. Hercky perfektní Bahul a Etzler jako český premiér, ostatní se jen snaží, ()

Galerie (172)

Zajímavosti (2)

  • Do úlohy únoscu Korňana bol pôvodne obsadený Roman Luknár, ale po nakrútení niekoľkých scén musel zo zdravotných dôvodov odstúpiť. Typovo podobného náhradníka, ktorý by bol zaujímavý aj pre českých divákov, tvorcovia našli v Milanovi Bahulovi. [Zdroj: Eurotelevízia] (arkis)
  • Podľa slov režiséra je v tomto seriáli viac trikov ako v prvom Pánovi prsteňov – približne päťsto. Digitálne napríklad dodali tri poschodia na budovu nemocnice (v skutočnosti ide o sídlo TV JOJ na Kolibe) a kvôli bezpečnosti robili digitálne aj väčšinu výstrelov. [Zdroj: Eurotelevízia] (arkis)

Reklama

Reklama