Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ronin, ač s perfektně natočenými automobilovými honičkami i schopnými herci v popředí, je stále jen prosté béčko s rozporuplným scénářem. Pár detailů je příjemně propracovaných (proklepnutí ostrahy u kufru), ale jinak se film omezuje na rádoby velkolepé zvraty, hraničící s překombinovaností, zjednodušuje myšlenkové pochody hrdinů (tam kde je ruská krasobruslařka je automaticky i ruská mafie?) a zkrátka nepůsobí na mozek, ani na srdce. Kvůli klasickému De Nirovi a intenzivním honičkám v atraktivním prostředí však stojí za zhlédnutí. 6/10 ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu, jak dokázal John Frankenheimer na prahu sedmdesátky natočit tak svižný a kinetický film. Ta skvělá synergie nápaditě se pohybující kamery (v kombinaci se skvěle zvolenou ohniskovou vzdáleností objektivu) a dynamického temporytmu střihu dělá z Ronina formálně jeden z nejzajímavějších krimi thrillerů, jaký jsem viděl. Je z toho cítit stará škola Nového Hollywoodu a syrovost pohybující se někde mezi prvním a druhým dílem Jasona Bournea. Jako slabší stránku vidím scénář, který vlastně nemá moc co nabídnout a od poloviny filmu se spoléhá čistě na formální zpracování. To je ale opravdu natolik silné, že minimálně moji pozornost Ronin ty dvě hodiny udržel a dopřál mi příjemný, skoro až starosvětský thrillerový zážitek. 7/10 ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně 3 za celkové zpracování a 1 za Roberta a Jeana, ti byly opravdu výborní. Perfektní kriminální příběh, s naprosto nekompromisním scénářem a atmosférou starých detektivek. Skvělé reálné akce, které hravě strčí do kapsy i filmy z dnešní doby. Nicméně, je to prostě bezhlavé honění stříbrného kufříku. Ty 4 u mě skutečně drží Robert De Niro a Jean Reno, kterým skvěle asistuje Natascha McElhone. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro a Jean Reno vytahují film svými výkony o stupínek výše. Přitažlivý námět nenašel tak vyrovnaného partnera ve scénáři, a tak se mi jevilo 121 minut jako příliš. Nevynechal bych z nich však ani jediný záběr z automobilových honiček, které mohou sloužit jako studijní materiál i současným tvůrcům. Sympatická byla (i přes miniaturnost jeho role) účast Jana Třísky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ronin nám kromě solidního špionážního příběhu a velmi dobře natočených automobilových honiček nabídne především kvalitní herecké obsazení. A to byla jeho největší doména. Robert De Niro a Jean Reno jasnými tahouny celého filmu a to nejen díky svému umu, ale i jejich postavy byly nejzajímavější. Natascha McElhone je sice atraktivní děvče na své roky, ale čekal jsem od ní přece jenom více. Stellan Skarsgård tentokrát coby pěkný zmrd a třeba takový Tříska se tu jen mihl v pár minutách, ale účast v takovém filmu se počítá. Zbytek tak nějak do počtu, nebo se tu moc neohřáli. Příběh samotný měl množství solidních pasáží, ale i poněkud nudnějších momentů, které brzdili tempo. I tak si ovšem odnáším slušný zážitek. Jde o lehce nadprůměrný kousek – což znamená 60%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Do role Natašy Kirilové tvůrci zvažovali obsazení Oksany "Pašy" Griščukové, která tvořila špičkový krasobruslařský taneční pár s Jevgenijem Platovem. V době natáčení filmu měli krasobruslaři na svém kontě dva evropské, tři světové a jeden olympijský titul. Griščuková roli odmítla s tím, že se chce připravit na olympijské hry v Naganu, kde také s Platovem vyhráli druhé olympijské zlato, což se do té doby nikomu dalšímu v tanečních párech nepodařilo. (Robbi)
  • Krasobruslařka Nataša Kirilova je představena jako dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná světová šampionka. Zahrála si ji Katarina Witt, vítězka dvou olympijských medailí a čtyřnásobná světová šampionka v krasobruslení. (Kroup4)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama