Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (760)

k212 

všechny recenze uživatele

Zábavná, svěží a neoriginální (tedy vykradená z čehokoliv z 50. let) vyvražďovačka hereckých celebrit. (Padá jedna hlava za druhou - respektive barevné kostřičky planou). A vůbec mi nevadí, že to všechno je naprostá hovadina a slátanina na entou - protože Mars útočí je klasika žánru zvaný parodie, takže co víc chtít, než se bavit a poznávat kohože si to tvůrci vzali na paškál. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film můžu. Akční komedie jak se patří. Poprvé jsem viděl tento film mi bylo asi 12 let a tehdá jsem chtěl být jeden z lidí, kteří bojují proti Marťanům, ukrást jim alespoň jednu tu hustou pistoli a pak je kosit jednoho po druhým. Možná to v konkurenci jiných Burtonovských filmů bude znít směšně, ale Mars útočí je pro mě nejlepší Burtonovka a pochybuju, že bych na tomto názoru měnil své rozhodnutí. :-) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze je 5* prehnanejch, ale pro me to je jedna z nejlepsich sci-fi komedii. Pro Burtona ne zas tak obvykly zanr zvladl na vybornou a do filmu dosadil spoustu znamejch tvari. Staci se podivat do titulku - co herec, to hvezda. Martani jsou hodne drsny a nedherne vybuchujou, hodne me pobavil bracha toho kluka, kterej si hraje na vojaka. Taky president je nezapomenutelne ztvarnenej Jackem Nicholsnem. A zaver kdy vsude poustej pisnicku je proste uzasnej. Sice to nepatri mezi nejlepsi Burtonovi filmy, ale pro me je to bezchybne. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to říká ale ten film je prostě špatný-přemrštěný bláznivý mišmaš,který nezachrání ani plejáda hollywodských hvězd v režii zde netypického Tima Burtona. Já vím, že je to parodie na sci-fi filmy z padesátek a šedesátek ale tohle se vážně nedalo. A jak jsem už napsala ke Spielbergově Hookovi- i mistr tesař se jednou utne,''černý petr'' bohužel padl i na mého milovaného Burtona. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Stylová pocta Tima Burtona béčkovým sci-fi filmům z 50.let. Je radost pohledět na plejádu slavných herců jak se skvěle baví ve svých rolích, do kterých dokázali vměstnat spoustu humoru a nadsázky. Mými favority v tomto směru jsou Jack Nicholson jako americký prezident a Glenn Close jako první dáma. Přesto ale za slabou stránku filmu považuji jeho přehuštěnost velkým množstvím postav a dějových linií, z nichž ne každá přispívá k plynulému průběhu děje, ale naopak ho zpomaluje, čímž film ztrácí své tempo. Což se ovšem naštěstí nedá říct o scénách ve kterých vystupují samotní marťané. Protože právě v těchto okamžicích se "Mars útočí!" stává v pravdě Burtonovsky kouzelný. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • V 64. minutě můžeme v Kennedyho pokoji vpravo zahlédnout obraz „Nymfy a Satyr“ (1873) malíře Williama-Adolphea Bouguereaua. (Petsuchos)
  • Natáčelo se v Argentině (Buenos Aires), USA (Arizona, Kansas, Las Vegas, Nevada, Washington) a Holandsku (Stadskanaal). Natáčelo se od 26. února do 1. června 1996. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno