Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (107)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je pre mňa legendárnou a dokázala mi srdcu viac priblížiť inak pre mňa v realite totálne nudný a hlúpy šport bejzbal. Veľa hlášok, oddychový film, chytľavá pieseň, bláznivé správanie, oblečenie a účes Charlieho Sheena, no najmä nezabudnuteľné komentovania súpisky a pripravovanie sa na sezónu, či odplata svojej šéfke. Mal som z toho dobrý pocit, má to svoje čaro aj po rokoch. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

První liga není příliš známý film, proto byl pro mne velmi příjemným překvapením. Mírně ztřeštěná sportovní komedie, srovnatelná se současnějšími snímky jako Ledově ostří nebo Vybíjená, přináší na obrazovku plejádu větších či menších looserů, kteří dohromady tvoří podivné panoptikum. Baseballový tým, na jehož výhru by si na začátku vsadil jen málokdo. Nakonec však naši hrdinové dokáží překvapit. Vtípky jsou podařené, dobře načasované, a nutno říct, že podstatně méně vulgární, než je dnes zvykem. Sportovní scény zase v poslední půlhodině velmi napínavé. Pobaví pohled na mladého Welseyho Snipese či na pankáčského Charlie Sheena, hlavní hvězdou je ale Tom Berenger, typický představitel osmdesátkového rozhárance, který se rozhodl po spoustě životních nezdarů konečně prolomit svůj nepříznivý osud. Jo a taky nesmím zapomenout: konečně se dozvíte, zda může voodoo ovlivnit sportovní výsledek:) Celkově tak 70% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dlho som krúžil ako sup okolo tejto (ako niektorý hovoria) klasiky, no nakoniec som sa k nej predsa dostal. Lákalo ma herecké obsadení, pretože Charlie Sheena, či Wesley Snipesa mám rád, ale odradzoval ma tento šport, ktorý ma nebaví asi preto, že ho nechápem. Ako týpek, ktorý športuje mám rád športové filmy a keď už som nevedel kam skončiť, skočil som si od Wesleyho basketu (Bieli muži nevedia skákať) k jeho Prvej Lige. Baseball ma síce nezaujal stále a doteraz som z neho sprostejší ako z matiky, ale ako celok ma to bavilo, či už hercami, humorom alebo celkovou atmosférou. Fajn film, ktorý ma nakoniec milo prekvapil. 80% - 4* ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ty jo, zamlada sem tohle viděl fakt hodněkrát a musím říct, že sem to měl rád. Uplně sem ale na tenhle kousek zapomněl, páč ho vůbec nedávaj v TV, ne že bych na tv prrogramy čučel, ale prostě se mi tenhle film uplně vypařil. No, ale pak sem si na něj vzpomněll a to je asi tak všecko :o). Je to stejná sranda jako zamlada, akorát krapet menší... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy v nichž loseři s vtipem vítězí. Šablona těchto filmů je sice pořád stejná, jde jenom o to dát dohromady co největší spolek zábavných týpků. Tady se to povedlo. Ačkoliv Berenger měl být největší hvězdou filmu, tak se mu Sheen se Snipesem v daleko menších rolích s přehledem yvrovnají. Charlie Sheen jako naivní, poloslepý, drsňácký nadhazovač, likvidující kovové figury na tréninku je skvělý. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Hodiny na výsledkové tabuli ukazují 10:40. Přitom je den a prvoligové baseballové zápasy se dopoledne nehrají. (Sinecod)
  • Charlie Sheen v roku 2011 priznal, že pred natáčaním filmu užíval steroidy na zvýšenie svojej výkonnosti. (dalver)
  • Postavu komentátora Harryho Doyla si zahral bývalý neúspešný hráč Milwaukee Bob Uecker, ktorý po konci kariéry pôsobil 33 rokov ako komentátor. (dalver)

Reklama

Reklama