Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Recenze (342)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Burton už v 1982 predbehol všetkých gothicov a emákov v pochmúrnom a schyzofrenickom videní sveta a uchýlenia sa do temných myšlienkových pochodov. Tim už vtedy ukázal, že v ňom drieme obrovský potenciál a už vtedy si udal vizuálny smer, ktorým bude točiť jeho budúce filmy. Vincent ako óda na schyzofréniu s podmanivým hlasom Vincenta Price-a je dôkaz, že na vytvorenie majstrovského diela nieje za potrebu obrovský rozpočet, či dvojhodinová stopáž. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je z roku 82? Tak to smekám. Já když jsem to viděla, měla jsem za to, že to byl Timův záměr udělat takhle ponurou atmosféru. No a že do toho vložil svůj hlas skutečný Vincent Price, kterého obdivuji, jenom zvedlo moje pozitivní ohlasy. Byl to zajímavý poetický výtvor génia Tima Burtona. Musím si to pustit znovu, třeba mi to znovu dá nový význam :) ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí výstavy skic, kreseb a maleb Tima Burtona, která právě probíhá v Domě U kamenného zvonu jsem se rozhodla, že bych se měla podívat znovu na některé Burtonovi filmy a popřípadě si doplnit rozhled. Začala jsem krátkometrážním Vincentem, který byl na výstavě hojně prezentovaný a předurčoval směrování další Burtonovi tvorby. Byl to jeden z jeho prvních počinů a zdá se, že Burton se potřeboval vypovídat ze svých vlastních pocitů z dětství a obdivu k Vincentu Priceovi a využil sebe jako materiál v praxi po škole. Je to velmi povedený náčrt malého kluka se silným zaujetím pro svou věc. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pocta E.A. POE. nejcenější je atmosféra, která je zde vyluzena a drama, s jakým malý chlapec prožívá svou situaci. Milé, miloučké. E.A.POE by ten filmeček asi udělal radost. Sice je jen trochu dobrý v porovnání s nejlepší tvorbou A.E.POE, ale takhle se to brát nemá, nejde o známkování, ale o sílu působivosti. A tu VINCENT má! ()

NUbijec 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, jak může být nejlepší film Tima Burtna nějaký kraťas z počátků jeho kariéry. Ale pak sem ho viděl...nemůžeme ho srovnávat s plnohodnotnýmy filmy, ale na tomhle dílku je mistrovské uplně všechno. Nejdokonalejší je vyprávění veršovaného děje hororovým hlasem Vincenta Price a několik výborných vtipných narážek na hororová témata. Perfektní večerníček pro dospělé, víc takových... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)
  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)

Reklama

Reklama