Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Dětinský film? Na to, že je to disneyovka, je to úžasné: Kingův Řbitov zvířátek od Walta Disneyho! - jen bez zpívání, Frankenstein v dětské verzi. Takové filmy mi chyběly ve „Studiu kamarád“. V kontextu všech těch současných slaboduchých „dětských“ filmů, které předpokládají, že děti fungují na první signální a peníze se na nich dají vydělat jednoduše – stačí jim barvy, tvary, zvuky, klišé bez nápadu a stejné šablony, nezatěžovat mzoečky. Studio to tehdy samozřejmě neskouslo, ale Burtonovy „Ukradené Vánoce“ už v 90. letech prošly. Burton do dětského světa dokáže zakomponovat hřbitov domácích zvířátek, školní pokusy na mrtvých žábách nebo oživování mrtvých pejsků bulteriérů (autobiografie – nejen – Tima Burtona?). Navíc dokazuje, že jednoduché filmařské detaily mohou být (burtonovsky) vtipné (i bez světlic a 3D efektů): matka kropící zahradu, pijící sešitý Sparky. Na 30 minutách jde vytvořit fungující (dojímající) příběh, logickou návaznost, disneyovsko-burtonovskou pointu (bude Frankenweenieho/Sparkyho nevěsta?). Poučení pro děti: „Lidé jsou divní.“ (malý Viktor) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

když už jsem napsal komentář k novému Frankenweeniemu, tak něco musím sesmolit i sem. Studio Disney Tima Burtona za tento film prý vyhodilo, ale animovanou verzi si objednaly, darebáci. V porovnání mezi oběma u mě vítězí tahle původní verze. Tato má pro mě mnohem lepší atmosféru a není tak středoproudá. Takže doporučuji! [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele

Len Tim Burton dokáže spraviť filmový príbeh na dve hodiny a napchať ho do krátkych 30 minút. Ajkeď je film bezfarebný ,Burtonova farbitosť a rozmanitosť ho neopúšťa. Pripadal som si akoby som sa vrátil do doby ,keď bol Nožnicovoruký Edward najnovšia Burtonovka (Edward je môj najobľúbenejší film od Burtona) . Ak ste sa dostali až sem tak je to asi preto ,že ste zistili ,že verzia z roku 2012 nie je orginál. Osobne si myslím ,že obe verzie majú ,čo ponúknuť a kazdý si príde na svoje (mne sa viac páčilo toto ,ale remake tiež milujem) ,i keď je pravda ,že príbeh je skoro totožný. A kvôli tomuto filmu Disney vyhodil Burtona z jejich firmy. Disney ,hanbite sa! Mali ste na dosah génia a odhodili ste jo preč.... ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Rozkošný malý chlapec s mozkem génia, který pro svého psího kámoše udělá cokoliv. Už ve svých začátcích Burton ukázal, že o originální nápady nemá nouzi a smyslem pro vesele hororové chvilky a stylovou vizuálnost přímo srší. Jsem zvědavá na celovečerák, jen doufám, že jím nezačíná něco jako burtonské recyklační období... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Taková roztomilá černobílá filmová blbůstka alias Burtonova poklona klasickému hororovému snímku Frankenstein, jehož velký díl inspirace lze nalézt i v Burtonových dílech pozdějších (např. Střihoruký Edward, jenž má s Frankenweenie prakticky totožnou základní dějovou osu). Záměrná infantilní stylizace filmu a Burtonova obsese ve všem romantickém (mluvím o romantismu v jeho klasickém, primárním významu) posouvá tenhle snímek mimo běžná rámcová měřítka. Navíc nadsázka, specifický humor ... Boris Karloff tu dostal podobu psa Sparkyho:-) Z tohoto filmu je také patrno, jak velkým je Tim Burton režisérem, hlavně ve vytvoření atmosféry... A ten krátký amatérský snímek na začátku filmu nám prozradí, že nejhorším režisérem všech dob nebyl Ed Wood:-) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet filmu byl 1 milión dolarů. (ČSFD)
  • V listopadu 2007 podepsal Tim Burton smlouvu na natočení celovečerní verze filmu Frankenweenie, uvedené v roce 2011. (ČSFD)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama