Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 1

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Super nápad, poměrně přitažlivý vizuál a animace, a zejména úplně na začátku ta idea krámku s potřebami pro sebevrahy opravdu funguje, je to patřičně černohumorně vtipné a úchylné. Ale... to je bohužel všechno, následuje až tragicky nezajímavý příběh, rozvíjející se do nepravděpodobného finále. Je to nudné, nenápadité, natahované nic moc muzikálovými čísly. Paní z distribuční společnosti před filmem strašila, že kdyby se autoři věrně drželi knižní předlohy, nikdo by se na to ani nedokázal koukat - měli jste to zkusit hoši, protože na tohle se skoro nedá taky dívat, ale z úplně jinýho důvodu... ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Vpravdě groteskní. Morbidita spojená s muzikálovou nabubřelostí a velice solidní výtvarnou stránku. Bohužel film "á la thése", který chtě nechtě musí vyústit v předvídatelný závěr. Ale zábavné je to dosti a jako jeden ze zástupců současné "tradiční" animace film obstojí spolehlivě. Jen možná místy až příliš tlačí na pilu... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dosti zábavné, písničky měli skvělej spád a vtip, což v "normálních" pasážích trošičku drhlo. Výtvarná stránka je dost příjemná a černý humor za přizvukování cynismu mě bavil (leč se postupem filmu trochu vytrácel). Samotnej závěr byl... Mno... Bez spoilerů - nelíbil se mi. Se spoilerem: knihu sem nečetl, ale dle slov páně tvořitele klubu filmového končí jinak, kéž by závěr nebyl tak nechutně kýčovitý a šťastný a srdíčkovatý A... A.... A fujtajbovitý..._____PS: Taneček sem si užil skoro stejně jako ti kluci (O=´ ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film o šťastné rodině, která vlastnila lékárnu a pomáhala lidem. Jednoho dne se rodičům narodil syn, který kvůli vážnému onemocnění nemohl žít naplno. Nebyl šťastný tak jako jeho rodiče a oba sourozenci. Trpěl depresemi a bohužel nakonec nemoci podlehl. Rodiče se zhroutili, sestra spáchala sebevraždu. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nápad s obchodem pro sebevrahy je super, ale dál to bohužel moc nefunguje. Líbila se mi úvodní zápletka o optimistickém šťastném dítěti narozeném do depresivní rodiny, jenže pak to bohužel vůbec negraduje, příběh nechytne a po čase začnou být otravné i ty písničky. Škoda, potenciál to mělo velký, ale takhle jen rozpačitý výsledek. Tři hvězdičky za originální námět. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama