Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (162)

Nix 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní počin, jsem prostě fanda minisérií a tohle mi přišlo tak akorát. Nebylo tam nic navíc a nic se zbytečně nenatahovalo. Čermák Roubala vyšvihl s naprostou grácií a ukázal, že nejen v přitroublých komediích mu to svědčí, ale taky i v takových rolí, jen tak dál. Jinak jsem s případem obeznámený nebyl, takže nedokážu posoudit věrohodnost, ale na mne to zafungovalo. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené složité dokazování psychopatu Roubalovi jeho činy. Trochu škrobené dialogy a ne příliš šťastná ruka při obsazení role státní zástupkyně a tradičně prkenní Čenský a Švehlík jsou mínusem. Naopak Hynek Čermák svou bohorovností připomněl Hannibala Lectera a také mladá obhájkyně hrála vcelku dobře. Suma sumárum lehce nadprůměrné drama o vraždách, které si ještě mnozí pamatují. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt slabého obsazení ve vedlejších, ale výrazných, rolích, šla bych s radostí do plného hodnocení. Rozpor mezi výkony excelentními a absolutně nevýraznými, až amatérskými, mě vyrušoval ve všech částech. Kromě Hynka Čermáka, tvl. toho už asi nechci nikdy potkat osobně 😆, Davida Švehlíka, paní prezidentové i podivné dívčiny s naslouchátkem, velmi chválím zapojení madam Reginy, naprosto skvělé to herecké dámy, přeji si ji vídat častěji a Jituš v roli bordel mamá taky perlila ve velkém stylu. Tereza Kopáčová opět zabodovala, však pokud při výběru herců musela z nějakých zevních vlivů dělat kompromisy, je to škoda, protože má na herce výborné oko. A pokud se jen sekla, nevadí, utnout se může i mistr a koneckonců laťku si nedávným Ochráncem hodila sama vysoko. Jinak parádní retro, výborně poskládané, svižné, finální díl vyvolal až nečekané emoce, no opravdu mi pil krev, jak už dávno nikdo, takže chválím a těším se na další tvorbu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mne přitáhnul, zbylé dva to ale dost zabily. Největší problém je úplně zbytečná, špatně napsaná a neméně špatně zahraná linie s koncipientkou. Místo toho, aby se děj točil kolem zajímavých věcí, jako byly samotné vraždy, vyšetřování a soud, řeší se tu půl času FIKTIVNÍ postava a její trable, který jsou mi úplně u prdele. Přitom Čermák super, Čečenský super, Veškrnová dobrá, Švehlík zajímavej... Velká škoda, že to autorka takhle spatlala. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kopáčová a Čermák jsou tím nejlepším z celé minisérie. Havlová je poněkud nejistá a její výkon se rozhodně nemůže srovnat s těmi, které předváděla jako Veškrnová. Čenský nikdy nepatřil k herecké elitě a je evidentní, že něco takového se mu už rozhodně nepoštěstí. Pokud ovšem bude hrát po boku Jana Slováka, mohou vyniknout i Čenského herecké kvality. Slovák je totiž naprostým protipólem Čermáka, nepřesvědčivý, trapně deklamující, zkrátka děsivě hrající. Kopáčová opět vytasila svoji nejsilnější zbraň, schopnost vybudovat solidní atmosféru. Díky tomu je Roubal velmi dobře koukatelný, dokonce přes veškerou snahu Slováka přinutit diváka k vypnutí i opakovaně. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Ve 26. minutě je vidět vývěska piva Kozel, která je ale v takovémto provedení vyráběna až mnohem později. (Winster)
  • Scény z Německa byly natočené v Ústavu molekulární genetiky Akademie věd v Praze-Krči. (StrYke)
  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno