Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Aidan 

všechny recenze uživatele

Přežil bych i "gotický" scénář jako z podprůměrné počítačové hry a postavy se smýšelním současníků nastrčené do středověkých kulis, ale ten děsný duchovní zmatek se vydržet nedal. Film komentuje leccos od zneužívání církevní moci, přes eutanazii, Boží mlčení a léčitelství až po pedofilii. Asi tak, jako kdyby Pejsek s Kočičkou, poté co propadli z dějepisu, navařili lehce antikleriální eintopf. Na pohled to bylo docela pěkně severské, ale pozřít se to nedalo. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti mám veľmi rád ak ma niečo príjemné prekvapí. Keď napr. očakávam dlhý deň v práci a ten prejde rýchlo alebo možno slabší obed, ktorý ale chutí perfektne. Presne sem patrí aj Zúčtovanie. Nečakal som nič extra, ale dostal som baječne chutný tanier. Zoskupenie výborných britských hercov a k ich prerazeniu možno pomohol aj tento film. Williem Dafoe má už od začiatku silnú charazmi a tento znak ho prevádza celým filmom. Bettany v roly kňaza-herca zase predstavuje morálnu časť našej hereckej ekipy. Do toho mladý Tom Hardy, Simon Pegg a na záver aj Vincent Cassel ako zlý predstaviteľ mesta. Z tohto komanda skvelých hercov vzniká krásny kriminálno-historický film. Dalo by sa povedať, že mi to prišlo vzhľadom na obdobie ako surové zobrazenie detektívky s prvkami thrilleru. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám takový zvláštní pocit, že kdyby nebylo tak skvělého hereckého obsazení, tak by se toto středověké drama ztratilo mezi ostatními málo sledovanými filmy. Bettany a Dafoe to jednoznačně táhli a Vincent se tam jen mihnul. Jinak byla velmi dobře vystižená atmosféra a syrovost tehdejší doby, ve které bych rozhodně nechtěla žít. Prostě to byla "hra o smrti" ve 14 století. Horší čtyřka za pár momentů, které mně přišly trochu nereálné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když spravedlnost lidská je slepá a ta boží nejistá? Změnit repertoár.. McGuigan osobitým způsobem kočíruje svou kočovnou detektivní společnost (přípravy na představení), aby se od okamžiku, kdy na sebe Bettany hodí hábit Silase, vnořil do vlhké omítky pohádkové fresky o dobru a zlu, v níž divadelní hra a závěrečná řeč obžaloby splynou v jedno a morální bída dá vyniknout vznešenosti gest. Hereckým vládcem pro mě nebyl Preacher Man Bettany ani hadí muž Dafoe. Tu korunu jim v své krátké chvíli sebral sebejistý mocipán Vincent Cassel. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Taková filmová delikatesa ze středověku, s originálním příběhem, který obsahuje tu postmoderní více příběhovost, více zaměřenost, aneb diváku vyber si sám, co tě zaujme. Připomíná mi to tedy tak trochu (ale opravdu jen málo trochu) Jméno růže, sice se tomu atmosférou a středověkou špinavostí nevyrovná ani náhodou, ale i tak se jedná o filmový kousek, který by neměl uniknout vašemu hodnocení. A Paul Bettany je jako kazatel jako vždy perfektní (nepočítaje nedávný skoroodpad Priest, kde neměl ani co pořádně hrát), ty nábožensky založené role jsou prostě asi jeho osud, což je dobře. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Psát levačkou byl ve středověku hřích. Bratr Simon Damiens se to naučil, když se na něj zrovna nikdo nedíval. (akisha)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo Veľkej Británii a taktiež v Španielsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama