Reklama

Reklama

Naprosto dokonalé

(seriál)
  • Velká Británie Absolutely Fabulous
Velká Británie, (1992–2012), 20 h 40 min (Minutáž: 25–55 min)

Hrají:

Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks, Dawn French, Idris Elba, Natascha McElhone, Nathan Lee Graham, Orla Brady, Deborah Harry (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(39)

Je jim sice přes čtyřicet, ale jejich okolí se často nestačí divit tomu, co je napadne. Jennifer Saunders a Joanna Lumley v úžasně zábavném komediálním seriálu o němž diváci i kritici soudí, že existují jen dvě slova, která ho vystihují: „Naprosto dokonalé!“.  Autorkou seriálu Naprosto dokonalé, který získal 14 ocenění, včetně dvou cen Britské akademie a dvou Emmy, je Jennifer Saunders, která si v něm zahrála také hlavní roli - Edinu, praštěnou odbornici na styk s veřejností, která je posedlá tím, že musí držet krok s dobou. Její nejlepší kamarádka Patsy (s úžasnou vervou ji hraje Joanna Lumley) je módní redaktorka časopisu, která má slabost pro prášky a pro mladé muže. Když vzpomínají na mládí, Edina své přítelkyni připomene: „Chodívala jsi přece s Keithem Moonem, ne?“ „No, jednou jsem se pod ním probudila,“ vzpomene si Patsy matně. A také se připravte na Saffy (Julia Sawalha), což je Edinina odbojná a ultra „přímočará“ dospívající dcera, neustále diskutující o kritickém myšlení, což její požitkářská matka komentuje se značným znechucením. A pak je tu paní matka (June Whitfield). Matka Ediny - skutečný enfant terrible rodiny - je velmi excentrická dáma, která svou dceru dokáže vytočit do nepříčetnosti. Diváci i kritici souhlasí s tím, že existují jen dvě slova, jež tento úžasně zábavný komediální seriál vystihují: „Naprosto dokonalé!“ (HBO Europe)

(více)

Recenze (31)

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* téměř dokonalý seriál o praštěných nerozlučných kamarádkách, kterým k životu stačí kamión cigaret a bezedná láhev s nerozbitnými sklenicemi a samozřejmě obrovský šatník s novými oblečky. Bláznivé životní peripetie plné britského sarkastického humoru, absurdních situací a pletichaření - to vše vkusně zabalené v každém díle s nezapomenutelnými s vedlejšími roličkami. Někdy dokonalé a někdy slabší, přesto 5 hvězd si zaslouží. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

arkis 

všechny recenze uživatele

Keď som po prvý raz uvidel na HBO seriál Absolutely Fabulous, ostal som v nemom úžase. Netušil som, že okrem smrtonosného Mr. Beana dala Británia svetu aj dve nezničiteľné dračice z Holland Parku. Komikov v sukniach je ako šafranu, ale Jennifer Saunders a Joanna Lumley vydajú za celý regiment. Sledovať hysterku Edinu s nemožným vkusom a jej ešte nemožnejšiu kamarátku Patsy, ktorá vyfajčí všetko, čo jej príde pod ruku, bol tvrdý útok na moju bránicu. Tieto dve fúrie sú naplno vyťažené ničnerobením, ich bohom je Lacroix a bibliou Hello Magazine. Od prvej epizódy som sa do nich zamiloval a seriál môžem pozerať donekonečna vždy s rovnako osviežujúcim účinkom. Za najlepšie scény považujem nočnú moru o liposukcii, príchod na francúzsky vidiek a seansu k menopauze. Dokonale úžasné! ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to určitě svižný a oceňuji schopnost zesměšnit vážné lidské nectnosti tak, aby je diváci přesto i nadále vnímali jako nectnosti (alkoholismus, obezita, konzumace drog...), pořád je to pro mě ale seriál o dvou a více blbých pipinách, což znamená, že se mi nabízí možnost proniknout hlouběji do života dvou a více blbých pipin, a to není něco, o co bych stál, a čím bych se chtěl připravovat o čas. Vysokému, enormně vysokému hodnocení nerozumím, myslel bych si, že je nás takových víc, kdož si vážíme ceny času. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele

Něco neskutečnýho :D Seriál, kterej se, trochu nechápu jak, silně proslavil i v USA, čekal bych, že tam takhle geniální britská věc nebude mít šanci. Prvně zhlédnuto 2019 a Joanna Lumley s Jennifer Saunders se okamžitě katapultovaly mezi nejgeniálnější komediální herečky a postavy, jaký jsem kdy viděl. Poslední sezóna trošku horší, ale jinak i v roce 2021 naprosto dokonalé ;-)) PS: konečně chápu, odkud má legendární drag queen Jinkx Monsoon příjmení a není divu, Edina je naprostej kult. https://www.youtube.com/watch?v=J02f4NrIq80&t=165s ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil obsesi fanoušků téhle otravné, nezáživné a trapné podívané! Saunders přehrává a je trapná a Lumley tam prostě jen stojí jako prkno. Je vidět, že začínala jako modelka v šedesátkách, a měla u toho zůstat. Cokoli jen ne mluvené role pro ni! Saunders může být dobrá scénáristka pro nějaké skeče, ale "hrát" by taky neměla! Trpěl jsem pár epizod a u některých se ta trapnost fakt nedala vydržet! Opravdu nikdy nepochopím, co na tom kdo vidí za "humor". ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Všechny hlavní postavy mají jména, který začínají na písmeno J. (don corleone)
  • Tvůrkyně seriálu Jennifer Saunders přiznala, že Patsy Stone (Joanna Lumley) je částečně založena na Ivaně Zelníčkové-Trumpové, manželce miliardáře Donalda Trumpa. (kriplozoik)

Reklama

Reklama