Reklama

Reklama

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

  • USA The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (více)
Trailer 10

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítětství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 10

Recenze (247)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Žánr young adult mě míjel, i když jsem byl cílovka, teď už x let nejsem, takže jsem ani nečekal, že by mě to mohlo chytnout. Pomineme-li zbytečnost celého projektu, tak je to celé vlastně ok. Nějaké romantické cringe momenty tam jsou, tento dystopický svět nedává smysl stejně jako v původní sérii a obecně tam chybí nějaká významnější výstavba ať už dějová či pozadí. Na druhou stranu to aspoň není žádná dojící série a jedná se o uzavřený příběh, který má prostředek, začátek i konec, což už taky není vždy pravidlem. Nemůžu tvrdit, že bych celý příběh předvídal, ale stejně tak i nepřekvapil. Bylo fajn vidět Dinklagea ve velkorozpočtovém filmu, i když nemá, co hrát. Blythe se snaží, ale nedá se říct, že by v původní sérii Hemsworth s Hutchersonem nasadili laťku, kterou by šlo nepřekonat. Zbytek je tak nějak nezajímavý stejně jako zbytek tvůrčího týmu, jo Lawrence je takový druhy Yates a taky by mohl zkusit natočit něco dobrého, ať mu nezůstane jen ten Constantine. Ale nebýt té nesmyslné délky, tak bych tomu asi i fandil, furt to je tak nějak lepší než velká část současného blockbusterového mainstreamu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo má oči takhle daleko od sebe, je podezřelý a není radno mu věřit! No, rozhodně se mi více líbila druhá polovina filmu, aréna mě moc nebrala, nesedla mi, všechno v ní působilo nevěrohodně a moc urychleně. Posléze děj nabral na zajímavosti a horkotěžko to vydrápnul na čtvrtou hvězdu, neboť to pěvecké halekání mi rvalo uši. Takže závěr neurazí, nenadchne, nebo jen malinko. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Hunger Games tímto pokračováním stále drží laťku na stejné úrovni - tedy úplně na samém dně. Znovu nás s otevřenou náručí přivítala spousta absolutně ničím nezajímavých postav, které s námi rozehráli další dětské hry. Herecké výkony byly absolutně příšerné a zřejmě by tvůrci nic nepokazili a ještě ušetřili, kdyby do rolí obsadili kupříkladu neherce z TV Barrandov. Příběh byl snad vůbec doposud nejhorší. Neměl ani minimální potenciál mě nějakým způsobem vtáhnout do děje. Úplně jsem u toho trpěl. Romantická linka byla zcela nefunkční, nucená a samozřejmě černobílá, aby splňovala veškeré současné rasové kvóty. Žumpoidní zábava pro děti a nedorostlé dospělé. [8 %] ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Největším problémem nového přírůstku do série Hunger Games je fakt, že hlavní pointa není uspokojivě zpracovaná. Přerod samotného Snowa se odehrává ve třetí části filmu, která je oproti svěžím a zajímavým prvním dvěma třetinám pomalá a roztahaná. Paradoxem ovšem je, že ten přerod samotný je v této části urychlený až to působí pitomě a směšně jednoduše. I přesto musím říct, že se Balada povedla. Film má svěží nádech, rozšiřuje povědomí o historii her a působí, že organicky zapadá do světa, ze kterého vychází. Samotné hry jsou zajímavé a vztahy dobře rozhozené. Výborně se taky pracuje s foreshadowingem, a to hned několikrát. Musím i uznat, že jsem měl větší pocit znechucení systémem než u původní tetralogie. Je ale na druhou stranu fajn vidět, že i já mám hranice. XD ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé překvapení! I přes kritickou délku jsou nového Hunger Games zábavný film, který odpovídá literární předloze a zajímavě předchází sérii s Jennifer Lawrence. Různé narážky k původním filmům i ukázka pozadí vzniku jednoho z důležitých záporáků potěší. Zeglerka je celkem výrazná, Blyth je fajn. Hudba i vizuální pojetí odpovídá, i když některé záběry jsou extrémně digitální (hlavně ten prach..). Jediné, v čem cítím problém je samotná proměna v rámci epilogu. Působilo to poměrně "zrychleně" a nevěrohodně, ale já jsem odcházel i tak rozhodně spokojený. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (24)

  • Těsně před závěrečnými titulky promluví Donald Sutherland jakožto prezident Snow. Řekne to samé, co ve 3. díle. „It's the things we love most that destroy us,“ neboli „To, co milujeme nejvíce, nás nakonec zničí.“ (GejmronCZ)

Související novinky

Nové Hunger Games jsou v přípravách

Nové Hunger Games jsou v přípravách

10.06.2024

Čeká nás opětovný návrat do dystopického světa Panemu. Bylo to jasné už po úspěchu loňského snímku Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, který měl premiéru v polovině listopadu a s rozpočtem 100… (více)

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama