Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (670)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Příšerky jsou další z kultovních filmů nepřemožitelného Pixaru. Ten vždycky dokázal přinést něco neokoukatelného a svěžího, a ne jinak tomu je i u Příšerek (s ručením omezeným). Hlavní hrdinové, Mike a Sully, jsou jak je u Pixaru zvykem, nesmírní sympaťáci a skvěle tvoří atmosféru filmu. V této době byl Pixar zkátka na vrcholu a všechny filmy byly skvělé. Animace je výborná, a i v dnešní době se je na co koukat; jaký malý jsem to doslova žral. Hlavně Sullivan vypadá naprosto famózně...100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších animovaných snímok a možno moja najobľúbenejšia. Rodinná komédia vytvorená dokonalou počítačovou animáciou je skvelou zábavou pre všetkých, bez rozdielu veku. Vývoj počítačových technológií ide rýchlo dopredu a Príšerky, s.r.o. sú toho dôkazom. Neoddeliteľnou súčasťou filmu sú graficky pojaté titulky, evokujúce klasickú animáciu šesťdesiatych rokov. Príslovečnú "umelohmotnost" textúr a s ňou súvisiaca "gumovitá pružnosť" pohybov v predchádzajúcich snímkach tvorcovia elegantne využívali únikom do sveta hračiek a hmyzu. Tentokrát dievčatko Boo prenikne do Monstropolisu bez tušenia, že jej hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Svojou prítomnosťou odštartuje eskapádu naháňačiek, počas ktorých je postupne rozkryté veľké sprisahanie a zvrátenosť energetického systému spoločenstvá príšeriek. Osvieženie prináša tiež pre animovaný film netypická hudba inšpirovaná jazzom 40. rokov. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Vtipný příběh, spousta nápadů, sněžný muž s citronovou zmrzlinou, neskutečně roztomilá Boo, slizký Randall, sladce dojímavá poslední scéna a jeden z vrcholů, které se Pixaru povedlo vyrobit. Nejlepší pohádky totiž vždycky vzniknou tam, kam se ještě nikdo neodvážil. Ve světě příšerek, které nejsou zase tak děsivé a kde si nikdy nejste jistí, kam které dveře vedou a kdo za nimi čeká. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi film od Pixaru a opet bomba. Sice nema na nejlepsi animovany filmy jako Shrek a Toy Story, ale i tak to je velice slusnej nadprumer. Akorat mi prislo, ze herci, kteri priserky v originale dabovali, jsou docela nevyrazny. Nejvetsi klad filmu je obrovska skala ruznejch priserek, je tu prakticky jen jeden clovek a to mala Boo. Grafika je taky pekna a pribeh originalni s predvidatelnym koncem. Proste sem se skvele bavil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších Pixaroviek nápadito čerpá z hororového žánru, čo sa týka rôznych potvôr a ich správania. Hlavným plusom je ale parádne ústredné duo, ktoré si ma získalo od prvej sekundy a bavilo ma ich pošťuchovanie. No a aj zápletka sa Pixaru vydarila asi ako vždy v tej dobe. Je to jeden z tých filmov u ktorého zbožňujem SK dabing, ktorý je vtipnejší ako originál. 10/10. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (59)

  • Potom, co Mike se Sulleym vyjdou na začátku filmu z domu, řekne Mike, že Sulley už od čtvrté třídy žárlí na to, jak vypadá, ale podle filmu Univerzita pro příšerky (2013) se spolu poprvé setkají až na univerzitě. (dc125)

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama