Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto paradni oddechovka, ktera jede od samyho zacatku do konce aniz by nekde zastavila, takze to je vlasne jedna velka honicka. Navic je pribeh zajimavej a originalni, tornada a vse okolo jsou trikove zpracovany perfektne a herci jsou super, skutecne jim verite tu jejich radost a nadseni. Na 5* to sice o fous neni, ale na film se vzdycky rad kouknu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čože? modré hodnotenie? Pre vrchol De Bontovej tvorby? Odviazal sa tu ešte viac ako pri Speede, priniesol krásne vizuálne efekty a tým vznikla klasika 90tych rokov. Dokonca to myslím produkoval Spielberg. Bohužial podobne ako pri Speed vznikla dvojka, ktorá potenciálnu sériu zabila. Znovu podarená dvojka ústredých hrdinov, podobne ako Bullock s Reevesom si sadli aj Hunt s Paxtonom. Teším sa na ďalšiu reprízu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mam rád, pokaždý když je v tv tak se na něj musim podívat. Je skvěle natočenej, má spád a ani na chvilku nenudí, pořád se tam něco děje a ten nápad se sledováním a stíháním tornád je originální a ještě suprově zpracovanej. Dvě hlavní role by asi dokázalo zahrát víc neznámých herců, ale známá herecká tvář potěší a ještě film pozdvihne, ale to co se mi na tomhle filmu líbí nejvíc jsou triky, na svojí dobu jsou geniální a realisticky natočený, všechny ty tornáda, který ničej na co přijdou, lítající domy a krávy, který letěj kolem a bučej, teda nevim jestli to bylo chtěný, ale třeba ty létající krávy byly i vtipný. A i když to znám, tak jsem byl napnutej a to jsem to viděl už asi popátý ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich prvých filmov v kine. Veľmi silný a elektrizujúci zážitok, ktorý vo mne pretrvával ešte dlho po príchode z kina. Katastrofické filmy majú u mňa špeciálne miesto. Keďže som však de Bontovu vecičku už 12 rokov nevidel, je dosť možné, že by som dnes dal vlažnejšie hodnotenie. Zatiaľ sa však riadim nostalgickými spomienkami. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Twister bol môj prvý hraný film s titulkami, na ktorý som bol v kine. Musím povedať, že vtedy som bol z toho filmu unesený, Myslím si ale, že keby som ho videl aj dnes, páčil by sa mi tak isto ako vtedy, a to hlavne kvôli perfektným špeciálnym efektom, svižnému deju a opäť tým perfektným špeciálnym efektom. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (48)

  • V jedné scéně do automobilu hlavních hrdinů narazí cisternový kamion s logem společnosti Benthic Petroleum. Jde o stejnou společnost, která zaměstnávala postavy snímku Propast (1989) Jamese Camerona. (D.Moore)
  • V malom mestečku Wakita v Oklahome, kde sa odohrával dej filmu a aj prebiehalo jeho natáčanie, sa nachádza malé múzeum s kopou filmových memorabílií. (Real Tom Hardy)
  • Niektoré vedľajšie kamerové skupiny viedol samotný Don Burgess. Kamery sa čiastočne chopil aj de Bont, keď sa hlavný kameraman v závere produkcie zranil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama