Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ace Ventura je specialistou na pátrání po ztracených zvířatech. Jeho nejnovějším případem je pátrání po delfínovi Snowflakeovi, který je maskotem Miamských delfínů, což je tým amerického fotbalu. Delfína ukradli neznámí muži a mužstvo je bez svého maskota značně nejisté, což není před blížícím se Miamským pohárem ten nejlepší stav. Ředitelka marketingu Melissa Robbinsová je sice šokovaná Venturovým klackovitým chováním, přesto mu však případ svěří. Zpočátku se zdá, že stopa vede k bohatému Ronaldu Campovi, který nedávno koupil zařízení na přepravu delfínů a je známý svým zájmem o americký fotbal. Jenže brzy se tato stopa ukáže jako lichá. Případ dostane mnohem závažnější rozměr, když je nalezen trenér Delfínů Podacter mrtev. Ace brilantním způsobem přesvědčí detektiva Aguada i poručici Einhornovou, že nešlo o sebevraždu, ale o vraždu. Objeví také fotografii bývalého hráče Delfínů Raye Finkla, který byl vyhozen poté, co zavinil prohru svého mužstva. Ace však zjistí, že za prohru mužstva může jiný hráč, současná hvězda mužstva Dan Marino, a že Finkle, který skončil v blázinci, z něj před lety uprchl. Ace spěchá za Marinem, ten je však právě v té době unesen. Ace objeví další stopu, která vede přímo k šokujícímu odhalení pachatele obou únosů. Ace již ví, kdo je kdo v této podivné hře, ale ještě má před sebou opravdu těžký úkol, musí zachránit a osvobodit nejen delfína, ale také Marína a včas je dopravit na stadión, kde probíhá rozhodující střetnutí šampionátu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když se nevrátím do pěti minut, tak čekejte dál." Ace Ventura není můj ani nikoho jiného. On je prostě svůj. A jeho nespoutané etudy při pátrání po ztracených zvířatech zase dávají tušit, že mezi jeho předky nebudou jen lidské bytosti. Já bych to tipoval na opici, psa, mývala, papouška a některého z hlodavců, ale to asi nebude všechno. Ace mě zkrátka dokázal rozesmát svými ksichty a nabídl mi zajímavý úhel pohledu na pinďoura podezřelé, ale chvílemi mi chyběla větší komediální podpora od okapiho, pandího mravence či ploskozubce modrého. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Totálna bláznivosť, nechutná, trápna, plná klišé, napríklad pri páde zo strechy na bezpečné odpadky. Viem, že to malo rôzne veci parodovať, ale pripadalo mi to opačne. Jim Carrey sa na toto hodí, ale ozaj sa na to nedá pozerať. Ak je toto úspešná komédia, tak komediálny žáner padol nízko. Všetky tie pózy, obtiahnuté penisy, naozaj nechápem ako sa to niekomu môže páčiť. Možno si budete myslieť, že nemám zmysel pre humor, no ja si myslím, že asi skôr pre trápnosti. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Careyho xicht nieje jediný dôvod prečo dávam štyri *. Áno, uznávam, je to fakt síla, ale viac mi zaimponoval dej filmu, nech to znie akokoľvek divne. Scény, keď Ace preskúmavá Finklovu izbu alebo keď sa prehrabáva v jeho starých záznamoch, sú zvláštnym spôsobom depresívno-temno-deprimujúce. Možno teraz vyzerám ako nejaká citlivka, ktorú rozhodí aj pozorovanie odberu krvi, ale to už je riziko podnikania. Samozrejme, že ani tie komediálne ladené scény neboli zlé, práve naopak (cvokáreň bola fakt super!), ale to by celý film nepodržalo. Myslím si, že tie štyri * si zaslúžil. No, určite minimálne tri a pol *. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto jeden z prvých filmov v ktorých sa zviditeľnil americký herec Jim Carrey. Vystupuje tu ako svojrázny zvierací detektív Ace Venture s odvážnym psychobilly účesom a bláznivými grimasami na tvári. Tento charakteristický herecký prejav sa stal pre neho niečo ako obchodná značka. Uplatnil ho aj v ďaľších svojich snímkoch. Osobne sa mi to zdalo dosť primitívne a účelové, ale ako sa časom ukázalo stal sa z neho všestranný, spoľahlivý herec. Za tento film však odo mňa dostáva iba dve hviezdičky. ** ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„- Ventůrooo - Ano, Satane?“ Jim Carrey jako Ace Ventura zvířecí detektiv! Pro Jima mám slabost, a tohle je jeho hvězdná role. Dokonalý komik s dokonalými grimasy a gesty. Ace Ventura je výborná absurdní komedie, která mě vždy dokáže rozesmát bez problému. Nechápu, kde se ty ksichty naučil a už vůbec nechápu, kam na ty hlášky scénárista chodil. Každopádně i po několikátém shlédnutí se pořád směju jak blázen. Carrey v psychiatrické léčebně nebo na večírku se žralokem, to jsou prostě špičkové scény. Tolik chvály, tolik chvály. Ace Ventura mezi komediemi nemá konkurenci. Film plný gegů, výborných pohybů a jednoho neskutečného borce s geniálním účesem. (90 procent) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (35)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 72,2 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 107,2 mil. (Zdroj: ČSFD)
  • Při rozhovoru s Einhorn/Finkle (Sean Young) Ace (Jim Carrey) zmiňuje, že Finkle po útěku z blázince spřádal pomstu jako Claude Rains. Tím je odkazováno na filmy o Neviditelném muži, kterého Claude Rains také ztvárnil v hlavní roli a jenž stejně jako Finkle utekl z blázince, aby se pomstil. (Nick321)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Reklama

Reklama