Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

Davej 

všechny recenze uživatele

Seriál, ve kterém Rénier zestárl již o 26 let a přesto hraje stále to samé:( První série jsem sledoval a jsou na *** hvězdičky, na nové už ale nemám sílu...) nově: Tak jsem se na pár dílů z 21.století opravdu pořádně podíval a musel jsem zareagovat. Ano, komisař stále jezdí na motorce, ale tvůrci díkybohu přeci jen zareagovali na věk hlavního představitele a upravili adekvátně tomu jeho postavu. Série se v současnosti opravdu asi pokouší o jakési mapování sociálních problémů francouzské společnosti. No nevím jestli si Moulinovci neukosli trochu velké sousto, ale přesto je to mírně nadstandartní seriálová podívaná. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

totální opak julie lescautové,v celkem dobré kvalitě natočená francouzká kriminálka,připomínající ten starý dobrý styl americké školy.polda...drsňák,samotář,v kožené bundě,retkem v hubě a červenou mašinou brouzdá ulicemi pařiže,aby rešil průměrné kriminální případy,vim že na to hodně koukal táta a já sním... ()

Reklama

Grafito 

všechny recenze uživatele

Kvalita jednotlivých dílů a sérií byla hodně kolísavá.. navíc některé scénáře vůbec nerespektovali charaktery postav.. resp. v každém dílu měla tatáž postava úplně jinou povahu.. o tom, že o nějaké invenci při tvorbě zápletek se takřka nedá mluvit.. dvě hvězdičky za to, že Yves Rénier je marná sláva charismatický chlapík.. a pak za krásnou novinářku Natachu Amal jako jeho přítelkyni.. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odhlédnu od silnějších a slabších dílů/sérií a budu hovořit obecně o seriálu. Komisař Moulin je charakter, jde z něj respekt. Možná na to šel Yves Rénier jako Jára Cimrman a "chtěl, aby to bylo jako ze života". U mě tedy dobrý a dobrý je za tři. Nedávno jsem začal Moulina znovu sledovat (ne zcela popořadě), a tak je možné, že časem přibude hvězdička - dolů s hodnocením rozhodně nepůjdu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I přes jistou očekávanou nevyrovnanost jednotlivých epizod (podle mého by si každý díl zasloužil profil, podobně jako "Columbo" či "Místo činu") zůstává "Komisař Moulin" skvělým krimiseriálem ve starofrancouzském duchu s výtečným charismatickým Yvesem Rénierem. A úroveň s počtem natočených dílů, zdá se mi, neklesá. 85%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V epizodě Ať krev nečistá… (Qu'un sang impur) z roku 1993 hrají malé děti videohru Sonic The Hedgehog na konzoli Sega Megadrive II. (Korbitch)
  • Epizoda "Syndrom hrozby", kterou Rénier sám napsal a režíroval, je částečně biografická, protože zmiňuje Moulinovy problémy se srdcem, které poznal na vlastní kůži i autor. (Hans.)
  • V scéne, kde je Moulin so svojim orientálnym kolegom v policajnej miestnosti, je na stene vidieť plagát k filmu Nico - viac než zákon z roku 1988. (donnie22)

Reklama

Reklama