Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moulin se z tradičních sympatických detektivek propracoval spíše k sociálním dramatům. Každý z dílů poslední řady otevírá bolák francouzské (a potažmo evropské) společnosti. Trošku v něm zarýpe, nechá vyhřeznout něco hnisu a s tradičním francouzským šarmem se pokusí nabídnout usmíření diváka v podobě nějaké roztomilé scény. Moulin už není jen obyčejná eurocrimi, posunul se po bok bratří Dardennů, ale problémy současnosti vnímá s ironickým nadhledem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I přes jistou očekávanou nevyrovnanost jednotlivých epizod (podle mého by si každý díl zasloužil profil, podobně jako "Columbo" či "Místo činu") zůstává "Komisař Moulin" skvělým krimiseriálem ve starofrancouzském duchu s výtečným charismatickým Yvesem Rénierem. A úroveň s počtem natočených dílů, zdá se mi, neklesá. 85%. ()

Reklama

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Starý díly muléna si napamatuju, ale ty nový jsou multi-kulturní opdad. Docela by mě zajímalo, jak se tento důchodce-bojovník za práva "utlačovaných menšin" asi líbí francouzům (francouzema nemyslim alžířany a senegalce). To je asi jako kdyby v ČR někdo natočil seriál o Kocábovi. Žabožrouty sice nemam moc rád, ale když vidim samozvanýho ochránce arabů a negrů muléna v akci, tak je mi jich skoro až líto. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Seriál, ve kterém Rénier zestárl již o 26 let a přesto hraje stále to samé:( První série jsem sledoval a jsou na *** hvězdičky, na nové už ale nemám sílu...) nově: Tak jsem se na pár dílů z 21.století opravdu pořádně podíval a musel jsem zareagovat. Ano, komisař stále jezdí na motorce, ale tvůrci díkybohu přeci jen zareagovali na věk hlavního představitele a upravili adekvátně tomu jeho postavu. Série se v současnosti opravdu asi pokouší o jakési mapování sociálních problémů francouzské společnosti. No nevím jestli si Moulinovci neukosli trochu velké sousto, ale přesto je to mírně nadstandartní seriálová podívaná. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Francouzský krimiseriál si udržuje poměrně velmi dobrou úroveň, postava komisaře Moulina není jednoznačná, ale pro mě má zahraná role komisaře, rozměr morálního policajta, je faktem, že kvalita jednotlivých dílů je rozporuplná, nicméně pro Yvese Reniera mám slabost, je mě velice blízký, protože má kladný vztah ke zvířatům. Musím také zmínit, že postavu komisaře umocňuje perfektní dabing Miroslava Moravce. Moje dojmy ze seriálu jsou kladné. Některé seriálové příběhy vychází z existence faktů specifických kriminálních případů, tak že, to není úplně zcela smyšlené. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Louis (Michel Creton) se při přestřelce schová za dříví, ale za chvíli střílí ze stejného místa jako dříve. (marcel5)
  • Soud zakázal tento díl vysílat. (Snorlax)
  • Když vyjdou gangsteři z hotelu, Max (Lucien Theresin) a jeho kolega se v autě sehnou, aby nebyli vidět. Následně ale Max mluví do vysílačky, jakoby seděl normálně. (marcel5)

Reklama

Reklama