Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 2

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 255)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson určitě umí vytvořit tu správně temnou atmosféru, akce mu taky jde, dobře se na to kouká, ještě jsem neviděla tak nádherně odporné domorodce, ale přesto se neubráním dojmu, že méně akce je někdy více, protože pokud z ní nevyjdete, trochu ztrácí na efektu. Závěr byl trošku nudný a zdlouhavý. Jinak velmi hezký film s výbornými herci ( ty si Jackson také umí vybrat) a hudbou, která mi stále připomínala ty staré King Kongy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jackson se vrátil ke kořenům, ve kterých dokázal z minima vytřískat maximum, což je v tomto případě pohádka, která sice jde odvyprávět za 20 minut, ale přesto díky konečným 3 hodinám nenudí. Je sice pravda, že z první poloviny by se několik scén dalo bez většího protěžování vystřihnout (i když taková narážka na tvůrce původního King Konga, Meriana C. Coopera mě jako jediného v kině rozesmála), ale ta druhá je dokonalou oslavou filmařiny. Triková smršť sice po celou dobu hraničí se samoúčelností, ale jejich obsah je natolik fascinující, že prostě nelze jinak než s otevřenou pusou tiše zírat. Kong opravdu žije a je až s podivem, že mu Jackson dokázal vtisknout natolik reálnou podobu, že mu divák fandí při drsných soubojích o přežití a zároveň jej lituje jako hluboce osamoceného tvora, který zůstal tak sám. Herecká esa (Jack Black v životní roli) jako lidští protihráči jsou bohužel pouhými přihrávači, ze kterých snad jenom Naomi Watts lehce vyčnívá jenom díky tomu, že právě kvůli ní Kong koná. Skvostný závěr je pak už jenom úžasným zlatým hřebem, který je sice možná až příliš sladkým kýčem, ale natolik sladkým a podmanivým, že prostě nelze jinak, než se mu poddat a společně se všemi okolo bez ostychu plakat. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Stokrát prevarená historka o malom chlapcovi, ktorého sledovanie pôvodného King Konga uchvátilo natoľko, že sa rozhodol stať režisérom, už asi nikomu slzy do očí nevženie, no pre pochopenie tohto filmu je kľúčová. Peter Jackson si toto natáčanie očividne užíval od začiatku do konca, jeho štyridsať rokov tlmené a potlačované sny sa tu menia na explóziu zvukov, farieb a motívov, z ktorých jeden navonok nezmyselne prebíja druhý, no zmysel toho všetkého je pritom viac ako jasný - užiť si to, pretože ďalšia podobná šanca už nikdy nepríde. A kto z nás ho za to môže súdiť? Nehľadiac na fakt, že King Kong by obstál aj ako film samotný, bez všetkých tých dojemných rečí a poloprávd, ktoré sa okolo neho nakopili - hustá, lepkavá atmosféra, strhujúce režijné poňatie, rozkošne naivné bojové scény, úprimný a dojemný vzťah krásky a divokého Konga, pohľad do jeho smutných očí zrkadliaci všetky tie roky strávené osamote... Jackson si nekompromisne splnil svoj detský sen, a ak je s jeho výsledkom spokojný, radujme sa s ním. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. King Kong ,2. A Fateful Meeting ,3. Defeat Is Always Momentary ,4. It's In The Subtext ,5. Two Grand ,6. The Venture Departs ,7. Last Blank Space On The Map ,8. It's Deserted ,9. Something Monstrous... Neither Beast Nor Man ,10. Head Towards The Animals ,11. Beautiful ,12. Tooth And Claw ,13. That's All There Is... ,14. Captured ,15. Central Park ,16. The Empire State Building ,17. Beauty Killed The Beast I ,18. Beauty Killed The Beast II ,19. Beauty Killed The Beast III ,20. Beauty Killed The Beast IV ,21. Beauty Killed The Beast V, ()

Cival 

všechny recenze uživatele

King Kong, král rozporů. A jednoznačně dobrý film. Líbil se mi víc, než jsem čekal, ačkoliv souhlasím prakticky se všemi „obecnými“ připomínkami. Romantická linka je skutečně nešikovně skrouhnutá, rafting s parníkem dle mého naprosto zbytečný, stopáž nadsazená a monotematických sto minut s novými a hnusnějšími příšerkami bez hlubšího smyslu a posléze i zábavnosti doslova ubíjející. Hodně jsem se bál triků. A oprávněně. Kvalita Kongovo provedení se láme mezi záběry od hrudi nahoru a obrázky celku. Zatímco detaily na obličej jsou fantasticky renderované, digitální onanie od hlavy až k patě mají k realističnosti, nebo alespoň uvěřitelnosti extrémně daleko. To mi zabilo bruslící scénu, proto jsem nechápavě kroutil hlavou, když se od krásné Naomini tváře přebíhá na Kongovo nezvládnuté třepání plastovou panenkou. Ani moc nechápu, kde se stala chyba. Proč je New York tak úžasný, zatímco z každého láskyplného pohledu v džungli čučí bluescreen snad až do vedlejšího sálu. Vždyť i to žonglování je digitální... zbytečně. Emoce mi proto neposílal oční kontakt Konga s blonďatou ultrakrasavicí, ale sám Jackson, jenž v mnoha momentech ukazuje svou filmařskou velikost. Newyorské entré, oběť pro Konga a hlavně pozvolný a konečně dokonale soudržný závěr mě přesvědčili, že Kong si těch 70% zaslouží. I když Jack Black zastiňuje všechny v dosahu sta námořních mil, i když Jacksonovo zalíbení v zeleném pozadí je mnohdy kontraproduktivní (zadní projekce s běžící Ann a T-rexovým okem fakt nemá daleko k 50. rokům), i když skvělou honičku s taxíky pohřbí přestylizovaný nástup Naomi v prázdné ulici a ačkoliv skok o tyči nebo rozmazané framey považuju za špičku ve svém oboru (tedy v trapnosti). Jsem zkrátka spokojen, protože po útěku před brontosaury, snad nejostudnější scéně v áčkovém blockbusteru od dob hokeje v Batman a Robin, bych alespoň ty slabé čtyři hvězdy nečekal. Příště ať Peter ubere z plynu a poslouchá své rádce v otázkách obludnosti některých pasáží a bude zase trochu líp. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • King Kong měří 8 m a váží 3 500 kg. (HappySmile)
  • Jack Black (Carl Denham) tropil při natáčení filmařských scén drobný improvizovaný humor pro zasvěcené - některé instrukce, které jeho postava dává hercům, jsou totiž přesnými citacemi pokynů, jež jemu i kolegům uděloval Peter Jackson. (NIRO)
  • Herec Kyle Chandler dostal jako suvernýr imitaci plakátu Bruce Baxtera, který poté jeho žena pověsila doma v ložnici. (Roman.Ticka)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama