Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který se většinou odehrává jako retrospektiva za životem hlavní postavy v hasičském oddílu 49. John Travolta dokazuje svojí klesající formu, kterou nezachrání ani jeho velký Boeing a Joaquin Phoenix riskuje svou pověst braním skoro každé filmové role. Více mysli Joaquine! Abys nedopadl jako náš John... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nedivme se, filmy o požárnících budou pořád hrdinské, protože je to prostě fakt. Jsou to hrdinové. Herci prodělali před natáčením pořádný výcvik a když jsem si poředstavil na jejich místě sebe, asi bych se posral strachy. A já a výšky? Fuj! Zaujala mě forma vyprávění, reálně působící akce, skvělý Joaquin Phoenix a příjemný John Travolta. A humor! 70%. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Drama zaměřené zejména na postavy, nikoliv na samotnou akci, na kterou je soustŕeděna zejména závěrečná část filmu. Jeden z mála filmů, kdy divák už zhruba od poloviny tuší, že film spěje opravdu do tragického finále, je pro mne o to víc atraktivní, zejména pro svoji syrovost a autenticitu! Přesto film vlivem ostatního zapadl do průměrnosti a ani výkony hlavních představitelů, na tom nedokázali nic změnit :-( ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

V lednu roku 2005 jsem čirou náhodou zavítal na tento hasičský snímek do kina a pamatuji si, že jsem byl z něho téměř unešen. Na filmovém plátně záchranné scény krásně vynikly a já ho pak viděl ještě tak 3x. Dnes jsem se k němu znovu dostal a ve Full HD rozlišení jsem si na mé velké TV opět liboval. Tempo se v jistých fázích může jevit jako utahanější, ale když přijdou akční scény, opět je vaše pozornost na nejvyšším levelu. Práce hasičů zde byla naprosto skvěle zobrazena a musíme jim jenom děkovat, že si takovou náročnou práci vybrali. Snímek pozvedají samozřejmě pánové Travolta a Phoenix a v neposlední řadě soundtrack. Závěrečná skladba (Shine Your Light) je na mém playlistu pomalých songů dodnes. 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $74,541,707Tržby Celosvetovo $100,572,044║ Zručne natočená dráma, kde nechýbajú emócie, napätie, akcia a hlavne výborne zahrané úlohy, v prvom rade to dosť tiahne Joaquin Phoenix ale i na prekvapenie John Travolta sa dá v celku zniesť. Samozrejme že sa to nezaobíde bez sentimentu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Looney's Pub je skutečná restaurace a po natočení filmu se stala miláčkem místních filmových štábů. (KucC)
  • Masky s dýchacími přístroji ve filmu jsou ve skutečnosti ochuzeny o potřebnou část, tzv. „polomasku“, kvůli které by hrdinům nebylo vidět do obličeje. (jirijost)
  • Původní scénář byl napsaný už před útoky 11. září 2001 a odehrával se v New Yorku. Podobně jako u jiných filmů s katastrofickým námětem, se musel po této tragické události štáb porozhlédnout po jiných lokalitách. (imro)

Reklama

Reklama