Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný film s překrásnou hudbou, skvělými herci a geniálním scénářem, který několikrát prostřídá žánr. Na začátku pohodovej snímek, u kterého konec přidá neuvěřitelně na celkovém zážitku. Vanilla Sky je remeke k Španělské verzi filmu ve kterém hraje také Penélope Cruz s názvem Open Your Eyes. Kopie a předělávky filmů nemám moc rád, ale na endingovou scénu na mrakodrapu s nádherným nebem se zapomenout nedá, spolu s doprovodnou písní Vanilla Sky je to paráda. 80% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající sci-fi snímek s Tomem Cruisem. Nespolehlivý vypravěč opět zabodoval. Sice máte pocit, že vás tahají za nos, ale nevíte, jak moc. Sci-fi je to ale až ke konci, většina filmu se drží na romantické lince. Tom Cruise jako boháč prožije těžkou autonehodu. Odnese si z ní zjizvený obličej, který nechce moc nikomu ukazovat. Ani to ho ale neodradí od toho, aby sbalil dívku svého srdce. Příjemná Penélope Cruz se k němu dost hodí. Časem ale zjistíme, že věci nejsou úplně tak, jak by se mohly zdát... Ve filmu najdeme i mnoho dalších známých hereckých tváří. "Davide, probuď se." ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem déle, než při prvním pokusu, ale stejně jsem druhou půlku proklimbala - s občasným vytrhnutím se z bezvědomí, zachycením čím dál psychedeličtějších útržků děje a následným opětovným upadnutím do kómatu. Váhám, jestli mi tenhle romantický psychothriller stojí za sehnání a pečlivé okouknutí... ale spíše ne. To by tam musel hrát jiný kanón než malej Narcis Cruise, aby mi tahle divná roztahanost stála za dalších 135 minut života. 55% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Videl som Abre los ojos a bol som nemiestne zvedavý, čo z takého dobrého filmu dokážu urobiť Američania. Nemusím ani dodávať, že som bol za svoju zvedavosť prísne potrestaný vyše dvojhodinovou nudou prerušovanou úžasom nad "hereckým" výkonom Toma Cruisa a "výkonom" scenáristu, ktorý si zabudol po sebe prečítať napísané. Už dávnejšie som napísal o svojom odmietavom prístupe k remakom. A táto vanilková zbytočnosť je remakeom typu: Ctrl+C Ctrl+V. Jedna hviezdička je za hudbu, druhá za niekoľko usnutí, pri ktorých som nemal pochybnosti, či ide o sen, či realitu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pre obycajneho divaka, ktory sa rad diva na filmy s jednoduchym dejom sa bude nudit a ak to vydrzi do polovice, tak to vypne alebo prepne na iny program. Pre divaka, ktory ma trpezlivost a chce vediet, co za chaos sa tam deje a co tam vlastne Tom Cruise preziva sa vsetko dozvie asi v poslednej polhodine filmu. Bol som skutocne prekvapeny a preto davam stvrtu hviezdicku. Tych sokujucich informacii tam bolo naraz az tak vela, ze som si ten polhodinovy zaver pustil este raz, aby mi to bolo jasnejsie. Priznam sa, ze druha tretina filmu ma trosku nudila, ale ako som uz spomenul, zaver to vynahradil. Rad by som si pozrel aj spanielsky original tohto filmu taktiez s Penelope Cruz pod nazvom OTEVRI OCI (1997). Mimochodom vsimli ste si v prvej stvrthodine filmu na tom vecierku asi 2 sekundy Stevena Spielberga, ako sa objal s Tomom Cruisom? :-) ... 16.04.2010 _______ Tom Cruise - (David Aames) +++ Penélope Cruz - (Sofia Serrano) +++ Cameron Diaz - (Julie Gianni) +++ Kurt Russell - (McCabe) +++ Jason Lee - (Brian Shelby) +++ Tilda Swinton - (Rebecca Dearborn) +++ Steven Spielberg - (Hosť na Davidovej party) +++ Produkcia: Cameron Crowe, Tom Cruise +++ Hudba: Nancy Wilson +++ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (24)

  • Studio tlačilo na Camerona Crowea aby z filmu odstranil viditelné budovy dvojčat, ten je ale v záběrech ponechal jako památku. (don corleone)
  • Píseň "All The Right Friends" od známé rockové kapely R.E.M. byla určena speciálně pro tento film. Jedná se o nejstarší skladbu z rané éry této kapely, která do té doby nikdy nebyla vyrobena a oficiálně vydána. (Fill16)

Reklama

Reklama