Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako vcelku normální film, ale pak se to celý zamotá a film se začne odehrávat mezi realitou a snem, režisér Crowe asi chtěl aby se do toho divák co nejvíc zamotal což se docela povedlo a nakonec chtěl udělat šokující závěr ve kterým se všechno vysvětlí, a to se povedlo, ale nebyl rozhodně tak šokující jak zřejmě Crowe chtěl.Co se týče hereckýho zastoupení, tak hlavní postavu Davida Aamese zahrál Tom Cruise výborně, svým výkonem film ještě o kousek pozvedl, ale rozhodně se jsem ho už viděl v lepší formě. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise vrhá do kamery úsměvy hraničící s úletem u Oprah, tahá na ksichtu masku, jíž by mu záviděla i Manuela, a dvě hodiny řeší, jestli je blázen nebo se mu to všechno jenom zdá. Zajímavý experiment, který mi zaryl brouka do hlavy právě oním vysmívaným koncem, jenž je, přiznávám, prvoplánový a trčí z něj snaha dostat se z dějového klubka alespoň nějakým způsobem ven, ale imho usadil všechny žánrové úlety přesně na své místo. Po k smrti nudném Na pokraji slávy mi Crowe udělal radost. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vážně famózní film!! Člověk, by řekl, že se děj bude odehrávat po probuzení Davida už normálně, ale naopak, celé se to úplně zamotá, že jsem se v tom chvílemi nevyznala ani já, a to je co říct. Cruise sice moc nemusím, ale tuhle roli zvládl opravdu skvěle, sedí k němu. Ostatní herecké výkony jsou dle mého názoru průměrné. Pro mě hrozně moc zmatená myšlenka celého filmu, ale na konci se to všechno rozuzlí a to už pak jenom zíráte, jak to vlastně všechno je. Rozhodně by to chtělo zkouknout ještě jednou, protože je to opravdu zápřah na mozek :D ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Videl som Abre los ojos a bol som nemiestne zvedavý, čo z takého dobrého filmu dokážu urobiť Američania. Nemusím ani dodávať, že som bol za svoju zvedavosť prísne potrestaný vyše dvojhodinovou nudou prerušovanou úžasom nad "hereckým" výkonom Toma Cruisa a "výkonom" scenáristu, ktorý si zabudol po sebe prečítať napísané. Už dávnejšie som napísal o svojom odmietavom prístupe k remakom. A táto vanilková zbytočnosť je remakeom typu: Ctrl+C Ctrl+V. Jedna hviezdička je za hudbu, druhá za niekoľko usnutí, pri ktorých som nemal pochybnosti, či ide o sen, či realitu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pre obycajneho divaka, ktory sa rad diva na filmy s jednoduchym dejom sa bude nudit a ak to vydrzi do polovice, tak to vypne alebo prepne na iny program. Pre divaka, ktory ma trpezlivost a chce vediet, co za chaos sa tam deje a co tam vlastne Tom Cruise preziva sa vsetko dozvie asi v poslednej polhodine filmu. Bol som skutocne prekvapeny a preto davam stvrtu hviezdicku. Tych sokujucich informacii tam bolo naraz az tak vela, ze som si ten polhodinovy zaver pustil este raz, aby mi to bolo jasnejsie. Priznam sa, ze druha tretina filmu ma trosku nudila, ale ako som uz spomenul, zaver to vynahradil. Rad by som si pozrel aj spanielsky original tohto filmu taktiez s Penelope Cruz pod nazvom OTEVRI OCI (1997). Mimochodom vsimli ste si v prvej stvrthodine filmu na tom vecierku asi 2 sekundy Stevena Spielberga, ako sa objal s Tomom Cruisom? :-) ... 16.04.2010 _______ Tom Cruise - (David Aames) +++ Penélope Cruz - (Sofia Serrano) +++ Cameron Diaz - (Julie Gianni) +++ Kurt Russell - (McCabe) +++ Jason Lee - (Brian Shelby) +++ Tilda Swinton - (Rebecca Dearborn) +++ Steven Spielberg - (Hosť na Davidovej party) +++ Produkcia: Cameron Crowe, Tom Cruise +++ Hudba: Nancy Wilson +++ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (24)

Reklama

Reklama