Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Brodbin, Frank A. Cappello .. Nijak zvláště originální souboj dobra (Nebe) se zlem (Peklo) na civilním bitevním poli někde mezi těmito světy (Země, LA). Několik scén mě vyloženě nudilo, některé ovšem skutečně nadchly (ztvárnění pekla, cynické výjevy a hlášky Constantina). Ale samotný konec mě jako spoustu ostatních nijak nenadchl a kreace nejvyššího z Pekla (Peter Stormare) mě neoslovila, tudíž o možné pokračování/ždímání dolarů nijak nestojím (žvýk..). Naštěstí je John 'NEO' Constantine poctivě zahraný a výkon Keanu Reevese patří ke stěžejním kladům snímku. K tomu poctivá, když začátečnická režijní práce, která není postavená jen na hloupé akci nebo samoúčelných trikových efektech (které se ovšem povedly). Nejslabším článkem ale i přes dobře napsanou postavu Constantina je scénář. Zejména mnoho slabých dialogů. V mém případě se celkově žádné překvapení nekonalo.. (6)66%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pozor, možné spoilery!!: Film plný paradoxů: Anděl je tu ten zlý, Satan v bílém atd... no každopádně oceňuji atmosféru tohoto filmu a zároveň jsem se utvrdil v tom, že nejlepší podání Satana (nebo chcete-li ďábla), má pořád na svědomí Al Pacino. Ačkoliv zde byl ďábel velice dobře zahrán Peterem Stormarem. Ale co si budem povídat, Al Pacino je jen jeden :). ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Série o chlápkovi jménem Constantine nepatří mezi nejznámější komiksové projekty (přinejmenším v oblasti masové popkultury) a navíc mám pocit, že před uvedením filmu u nás nevyšel žádný český překlad. Proto se velká většina diváků seznámila s tímhle (anti) hrdinou až ve filmové podobě a může ocenit temný svět filmového komiksu a cynické hlášky ležérního vymítače ďábla. Tihle hodnotící budou mít pocit, že jde navíc o téměř " undergroundový " snímek, který jde proti zaběhaným stereotypům filmových postav a příběhů. Typické je pro tohle pojetí srovnávání nikoli s literární předlohou, ale s trilogií Matrix a Constantine je díky Reevesovi srovnáván s Neem. Což je pochopitelně myšlenkový zkrat. Pro menšinu diváků znalých předlohy bude Constantine spíš zklamáním, protože film celkem z pochopitelných komerčních důvodů zůstal na půli cesty v zobrazení komiksové atmosféry. Jakkoli se to zdá nepravděpodobné, komiks je ještě temnější, cyničtější a humor více morbidnější a sarkastičtější než film. Jenže to by už mnohý divák nevydýchal. Chybí prostě komiksová čistota stylu. Jinak Reeves se na svou roli hodí dokonale a Stormare je opravdu jako pekelník charizmatický. V rámci komiksových adaptací určitě slušný kousek s nadprůměrně zvládnutou režií a kvalitními hereckými výkony. Celkový dojem: 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se film podle komiksu podaří, občas ne, občas se podaří víc než by kdy byl člověk vůbec čekal. Takovýmto případem je pro mě Constantin, a ten především. Do doby, než jsem se podíval na tento film, jsem měl dojem, že komiksové postavy, ať už nadpřirozené nebo kreslené nikdy nebudou nikterak úchvatné na samotném filmovém plátně, ale v tomhle je i něco jiného. Nejenom, že komiks už je dost temný sám o sobě, tenhle film si na nic proto nehraje a snaží se o co nejsyrovější zachycení hereckého výkonu Keenu Reevese, který se luxusním způsobem odtrhl od dost možná celoživotní role ve světě Matrixu a dokázal, že má i na ne na víc, ale na další herecké výkony, které nebudou takové jako by plno lidí čekalo, ale dokážou zlidovět a zkultovnět, stejně jako v tomto případě. Příběh je výborný, zpracování úchvatné. Není co by se dalo filmu takovéhoto formátu vytknout. Vyždímal z komiksu to, co vyždímat šlo včetně prachů za tržby a splnil své povinnosti na jedničku. Jsem zvědavý s čím se vyklube druhý díl. --- Johne, jak jsi moh tohle udělat, když jsi věděl, že mi to auto nepatří? - Řekl jsem ti, že máš odjet. - To máš pravdu, Johne, tos mi řek. Ale kdybys mi taky řek, že z okna vyhodíš tunový zrcadlo s nasraným démonem, vodjel bych s tím trochu dál. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Virtuální prostředí filmu je dokonalým hřištěm pro ikonistického Constantina, který sice nemá nic společného s realitou, ale ve svém světě (a tudíž jako filmová postava) je to ultrafuckingcool charakter, který patří k těm nejcharismatičtějším týpkům comicsového filmového plátna (Wolverine má tvrdou konkurenci), což je nemalá zásluha vynikajícího Reevese, který je film od filmu lepší... ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Domino Harvey, lovkyně lidí, kterou ve filmu Domino (2005) hrála Keira Knightley, se mihne v malé úloze v baru Papa Midnita (Djimon Hounsou). Je to ta démonka u baru, jíž cosi šeptá další démon do ucha. Harvey zemřela na předávkování v červnu 2005, tedy čtyři měsíce po americké premiéře Constantina. (Morien)
  • Souběžně s filmem vyšla pro platformy Playstation 2, Xbox a PC i hra "Constantine: The Videogame". (didas)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama