Reklama

Reklama

Dobré ráno, Brno!

(seriál)
  • angličtina Good Morning, Brno! (festivalový název)
Česko, (2023–2024), 7 h 52 min (Minutáž: 26–34 min)

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Jan Kolařík, Zuzana Zlatohlávková, Ondřej Kokorský, Simona Lewandowska, Tereza Volánková, Ivana Hloužková, Slávek Bílský, Vojtěch Hrabák, Roman Slovák (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Dobré ráno, Brno! je osmidílný televizní seriál Jana Prušinovského, který si tentokrát vybral prostředí živě vysílaného ranního pořadu, o němž vypráví s obrovskou nadsázkou. Pořad Dobré ráno to nemá jednoduché. Je to ranní show, jejímž posláním je připravit diváky do nastávajícího dne pomocí dobré nálady. Každý ho zná, ale málokdo na něj soustředěně kouká. Pro několik šťastlivců bývá tento pořad odrazový můstek k další kariéře a pro většinu hrob... Když na Špilberku zhasne noční osvětlení, rozsvítí se v režijní místnosti studia České televize na druhé straně města červené světýlko a společně s ním se rozzáří i oči ostříleného televizního režiséra Mirka Kurše. Se svou televizní rodinou, vlastní už dávno nemá, každý sudý týden bojuje o přízeň vstávajících diváků, kteří spouštějí své televizní přijímače, aby zahnali ranní chmury. Že rána nejsou vždycky dobrá, to ví Mirek, milovník piva a žen, moc dobře. Přes nepřízeň techniky, lidského faktoru, přírodních i hromadných katastrof chce ale všem těm, kteří to potřebují, společně s moderátorkou Radkou a jejím kolegou Cyrilem pravidelně naživo popřát – Dobré ráno, Brno! (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Heso k tomuto seriálu (7)

Série 2 (2024) (S02) 

Dobré odpoledne, ČSFD! Pojďme si zhodnotit druhou sérii televizní relace z našeho největšího moravského města. Stejně, jako skoro vždycky, tak i tady je druhá sérka slabší, než ta první. Děj tu u většiny dílů už ani tak není o Dobrém ránu, ale spíš o životech jednotlivých postav. Občas můžeme i vidět, že děj je uměle natahován, třeba sedmý díl nám nic neukázal, a kdyby nebyl, asi by se nic nestalo. Ano, najdou se tu slabší díly. Oproti první sérii tu prostor dostává více postav, což je především u Šmardíka, kterej je vtipnej sám o sobě, Cyrila, Radky a Alžběty, trefa do černého. Příjemným překvapením byl pro mě i díl se zvukaři a geniální počin je obsazení Nikoly Muchy, která do tohoto seriálu sedne jak prdel na hrnec. Naopak největší propadák u mě zažila postava Mirka, která byla ze začátku velmi předvídatelná, nevtipná a protivná. Až v posledních dílech šel nahoru. Spousta věcí v seriálu také zůstává nevysvětlena. Například Mirek má poměrně silnou cukrovku, na životosprávu samozřejmě kašle a najednou je lusknutím prstu úplně v pohodě? Úplně se také zahladilo jeho nabonzování Šmardíka. I Rosnička je tu nevýrazná, ale to byla i v dřív, takže to tak asi má bejt. Každopadně mohu říct, že na každý díl jsem se celý týden těšil, byla a je neskutečná pohodička to sledovat, stejně jako první sérii. Zpětně se zase určitě mrknu! A co se týče hudby? To je masterpiece! Tak se mějte, brněnští dráčci! Nebo beránci? ()

Epizoda 1 (2024) (S02E01) 

Šmardík to zvládne ()

Epizoda 2 (2024) (S02E02) 

Slabší než první díl. Trochu se obávám, aby Mirek děj spíš nebrdzil, vše je u něj poměrně předvídatelné. Čas ukáže, jestli jeho návrat byl tou správnou volbou. Šmardík je postava vtipná sama o sobě, ještě víc v kombinaci s Johanou. Cyril, který by ten děj mohl potahat, bohužel dostává minimum prostoru. ()

Epizoda 3 (2024) (S02E03) 

Musím říct, že dnešní díl mi přišel zatím nejslabší v historii Dobrého rána. Možná čas ukáže a dám větší hodnocení, než jednu sešívanou hvězdu, možná je ten humor na mě až moc intelektuální, ale já se dnes zasmál pouze 2x a to ani jednou nijak moc od srdce. Totálně se odstřelí Šmarda, kterej děj táhl a v kombinaci s Johanou mohl ještě víc, Cyril kterej by děj mohl zachránit, tak dostane minimum prostoru a Mirek se zkrátka naaaaprosto nečekaně dostane zpátky, ale spíš vás začíná srát. Dnes takové nevtipné, nijaké, suché. Možná jsem moc přísný, ale dnes slabota, máte na víc! ()

Epizoda 4 (2024) (S02E04) 

Po minulém díle jsem kamarádce psal, že z toho dnešního mám obavy. A tušíte správně, nastal pravej opak. Jak mi řekl současný kapitán hokejové Poruby, “nebuď nervózní, ty vole”. Tento díl vtipem předčil i ten první a můžeme ho v klidu řadit mezi nejlepší epizody Dobrého rána. Dnes velmi příjemně překvapili Miky&Luky, takové dosud nevýrazné postavy, ale dnešní díl velmi potahali. Ocenit musím i detaily, jako tričko “Bad morning” a Šmardík je vtipnej sám o sobě. Dnes jsem si nemusel smích z vtipů vydolovat z hrdla, jako když je vypráví Cyril, ale hodněkrát jsem se od srdce zasmál…tak to má být. To by šlo! ()

Epizoda 5 (2024) (S02E05) 

Dnes to nebylo špatný, ale zas ne jako nejlepší. Takovej průměr. Šmardík je vtipnej sám o sobě. I když dnes mi bylo jeho i Cyrila normálně líto. A pobavil i zfetovanej Mirek. ()

Epizoda 7 (2024) (S02E07) 

Včerejší díl bych popsal úplně stejně jako avokádovou pomazánku…takové nijaké. Nemyslím, že tohle byl nejslabší díl, ale ani ten nejsilnější. Navíc poměrně krátký, nebo to je jen můj pocit? Děj je tady pouze uměle natahován. Kdo odvádí svůj standard je jednoznačně Šmardík, kterej je vtipnej sám o sobě. Bohužel děj nezachrání ani jeho myšlenková mapa. Pak možná ještě Mirek a jeho hnusnej čaj. A to je asi všechno. I ten Cyrda mi přišel takový neslaný, nemastný. Nebyl to ten Cyrda, kterého známe z předešlých dílů. Pan prstík byl bohužel vtipný asi podobně jako Petr Švancara… ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama